Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Octant del segle XIX

Instruments de navegació

Instrument de navegació de reflexió, utilitzat per mesurar angles, per prendre l’altura del Sol o la Lluna i calcular la latitud. Aquesta peça està feta amb fusta amb una alidada metàl·lica i limbe en ivori graduat de 0° a 105°. Té una estructura en forma de T amb doble pal i un radi de 25 cm amb nònius graduats del 0 al 30. L’òptica té quatre filtres per a l’objectiu gran i tres per al petit i el suport del visor té moviment paral·lel al pla del limbe. Aquest octant té una petita etiqueta d’ivori amb la inscripció “MP Barna”.