Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Model del portacontenidors Carmen Dolores H

Models de vaixell

Model fet als tallers de Modelos Navales Riera l’any 1994, que representa un dels portacontenidors de la Naviera Pinillos, que es va construir el mateix any. El Carmen Dolores H, construït a les drassanes Scheepswerf “de Hoop” de Lobith (Països Baixos), estava pensat per al transport costaner de contenidors i càrrega refrigerada, amb unes 7.000 tones de registre brut. Porta el nom de la filla del principal accionista de la naviliera, Alberto Herrera, i quan el vaixell va canviar d’armador, l’any 1997, el portacontenidors també va canviar de nom per convertir-se en Lola B, per Lola Boluda, filla del nou armador.