Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Retrat del vapor Pius IX, d’Antonio Nicolo Gasparo Jacobsen

Retrats de vaixells

Oli sobre tela del 1892 signat per Antonio Nicolo Gasparo Jacobsen, un dels grans retratistes de vaixells. El vapor Pius IX (o Pio Nono, com se’l denominava popularment) es va construir a Sunderland el 1887 i es va matricular el mateix any a Cadis. Tenia 101 metres d’eslora, 13 metres de mànega,  9,5 metres de puntal i una capacitat per a 3.895 tones i a popa mostrava el pavelló nacional amb les lletres CM (Correo Marítimo). Pertanyia a la naviliera Pinillos, Saenz i Companyia. Es va perdre en un naufragi el 13 de desembre de 1916.