Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Retrat del vapor Habana, d’Antonio Nicolo Gasparo Jacobsen

Retrats de vaixells

Retrat del vapor Habana. Aquest oli sobre tela és una representació del vaixell mixt Habana, vista de través per babord, amb les veles desplegades, amb veles quadres al pal de proa i cangrea al pal de popa. Porta la contrasenya de la Compañía Trasatlántica al pal de proa, i bandera espanyola amb les lletres CM (Correo Marítimo) a popa. Aquest oli sobre tela és obra d’Antonio Nicolo Gasparo Jacobsen (1850- 1921), un pintor nord-americà marinista i retratista de vaixells molt famós.