Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Reliquias de la mar, de Joaquim Pla Janini

Fotografia

Fotografia datada el 1948 de Joaquim Pla Janini (1879-1970). La seva obra es considera una referència dins el patrimoni fotogràfic català i dins la corrent de fotografia pictorialista. Utilitza la tècnica del bromoli transportat. El bromoli és un antic procediment fotogràfic, molt utilitzat en la primera meitat del segle XX pels fotògrafs pictorialistes. Consisteix en blanquejar la còpia fotogràfica de bromur de plata i impregnar-la després amb pigments a l’oli.