Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Plan de la ville et du Port de Barcelone

Gravats i litografies

Plan de la ville et du Port de Barcelone, que retrata la ciutat de Barcelona als inicis del segle XIX amb gran detall i precisió, en una escala aproximada 1:11.000. Aquest gravat forma part de la famosa obra Voyage pittoresque et historique en Espagne, d’Alexandre de Laborde (París, 1806-1820).

El plànol mostra l’entorn de la ciutat, les principals fortificacions, el barri de la Barceloneta i també el port, amb els calats corresponents.