Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Carta de la Mediterrània del 1673 de Pieter Goos

Cartografia

Carta de la Mediterrània a escala aproximada 1: 5.800.000, titulada Pas-Caart van de Middelandsche Zee. Vertonende in twee deelen, impresa a Amsterdam el 1673 per Pieter Goos (1615-1675), cartògraf i editor holandès d’una família de tradició cartògrafa.

La carta està decorada amb tres querubins: dos subjecten una esfera armil·lar (un d’ells té a la mà un compàs de puntes) i el tercer porta una ballesta i té un astrolabi als peus.