Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Estampa del naufragi del vapor Miño

Gravats i litografies

Litografia que representa la catàstrofe del vapor espanyol Miño en el moment del seu naufragi a l’estret de Gibraltar després de ser envestit pel vaixell anglès Minden el 29 de març de 1856. El vaixell està representat d’estribord enfonsant-se per la popa i amb alguns dels seus pals trencats. A l’aigua veiem un bot de salvament i persones nedant i demanant auxili. El gravat té una inscripció que diu “Fª. Doblas y Fuertes. Málaga. Naufragio del vapor español El Miño;; Ocurrido en la madrugada del 28 al 29 de marzo en el Estrecho de Gibraltar, siendo embestido por el transporte ynglés Minden tan violentamente que se sumergió a los tres minutos y perecieron 64 personas de las 85 que iban a su bordo distinguiéndose por su gran valor y Sta. Resignación el Sr. D. José Fontana y Boscasa, canónigo de la Sta. Yglesia Catedral de Málaga.