Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Estampa que representa unes galeres

Gravats i litografies

Impressió calcogràfica alemany o austríac de datació incerta (cap al 1730) que mostra unes galeres i algunes persones que s’hi apleguen a prop. Algunes semblen tripulants carregant fardells a unes barques, mentre d’altres omplen unes bótes d’una font. També hi veiem figures assegudes que són simples observadors. Al mig, destaca la imatge d’uns homes carregant una galera amb fardells i col·locant-hi els rems des d’unes barques.

El gravat es titula Die Ausrüstung der Galleeren. Apparatus Triremium. Forma part d’una sèrie de 6 gravats titulats Der Galleeren-Bau (La construcció de la galera), Die Tauffe der Galleeren (El baptisme de les galeres), Das Lust Fest der Galleeren in dem Hafen zu Marseille (El plaer Fête de les galeres al port de Marsella), Die Ausrüstung der Galleeren (La instal·lació de galeres), Die Zeit zur Abfahrt der Galleeren (L’hora de la sortida de les galeres) i Die Zurückkunfft der Galleeren (El retorn de les galeres).