Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Retrat del vapor Ana de Sala, de Josep Mongay Torné

Retrats de vaixells

Oli sobre tela realitzat l’any 1881 per Josep Mongay Torné, un dels grans retratistes de vaixells de l’escola catalana del segle XIX. L’Ana de Sala apareix envoltada de l’activitat del port de Barcelona, compartint escena amb barques i barcasses que transborden mercaderies al vapor. El vaixell, que conserva un aparell auxiliar de bergantí, era propietat de la societat Sala y Vidal, que es dedicava a la ruta Barcelona–L’Havana-Estats Units–Barcelona, transportant principalment cotó.