Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Port de Barcelona: Moll de Bosch i Alsina mirant a Montjuïc

Fotografia

Del recull “Album fotográfico del puerto de Barcelona. Estado de sus obras en 1896”. Imatge del Moll de Bosch i Alsina, avui popularment conegut com a Moll de la Fusta. A l’esquerra es veuen els antics rafals, construïts en fusta, i els màstils de velers atracats al port. A la dreta, taulons de fusta sobre el moll. Al fons, monument a Colom.