Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Foto d’estudi d’escena de platja

Fotografia

Foto d’estudi amb una escena de platja: dues nenes jugant a la platja, amb el mar i unes barques de vela al fons. Durant la primera meitat del segle XX, els inicis de l’oci a les platges i la vora del mar van fer proliferar les postals amb imatges de banys i nens jugant a la sorra. Aquestes fotografies es realitzaven en estudis de fotografia, ambientats en escenaris marins. Habitualment eren fotografies en blanc i negre, acolorides per donar un aspecte més alegre i viu.