Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Pintura de les tasques de manteniment d’un vaixell

Pintura

Pintura al tremp sobre paper del 1876, amb el títol: Recuerdo dedicado a los maestros y carpinteros de esta sociedad. Vista de los astilleros Cristóbal Colón situados en el puerto de Barcelona. Tot i que desconeixem la història d’aquesta pintura, és útil per recordar que als segles XVIII i XIX les drassanes tradicionals van proliferar a les platges de la costa catalana, amb la funció de construir i reparar velers de fusta. L’autor ens mostra les tasques de manteniment d’un vaixell a les drassanes Cristóbal Colón, de Barcelona.