Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Vista panoràmica del port de Barcelona

Fotografia

A l’esquerra, en primer terme, veiem el Moll de la Muralla amb els magatzems primitius de fusta. També apareix un gran nombre de vapors i velers amarrats al moll i fondejats a la Dàrsena. A l’extrem esquerre de la imatge s’observa un fragment del Gran Hotel Internacional, projectat per Domènech i Montaner amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona de 1888.

Al fons, veiem la Barceloneta i el Dic de l’Est. A la dreta, el Moll de Barcelona, amb els rafals i el pavelló flotant del Real Club de Regates i a continuació, el Moll de Capitania, amb el taller de blocs de formigó. Més a la dreta trobem una vista parcial de la Dàrsena de Sant Bertran, amb barcasses i vapors fondejats, el Moll de Ponent (al fons) i la bocana del port, amb els dos baluards. També s’observa un gran nombre d’embarcacions fora del port.