Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Vista del port de Barcelona, d’Adolfo Giráldez

Pintura

Oli sobre tela, pintat en una data indeterminada entre 1863 i 1891, que mostra el port des del barri de la Barceloneta. A la dreta es distingeix l’edifici de l’antiga capitania del port i la llanterna del port. Al centre, l’autor pintà el vaixell mixt Comillas, de la Compañia Trasatlántica i construït a Escòcia. Durant anys, el Comillas va fer la ruta Santander-Puerto Rico-L’Havana portant tropes cap a les Antilles durant les guerres colonials.