Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Pintura d’unes barques a la platja, de Modest Urgell Inglada

Pintura

Oli sobre tela d’en Modest Urgell Inglada, un dels grans pintors catalans del segle XIX i el XX.  A més de pintor i dibuixant, deixeble de Martí Alsina i company d’altres grans pintors, com ara els germans Vayreda o els Masriera, Urgell va ser també comediògraf. Va estudiar a París, on va conèixer a Courbet, figura clau del Realisme francès.

Urgell va destacar primer com a dibuixant, i es va iniciar com a il·lustrador d’auques i retratista. En el camp de la pintura, Urgell va dedicar-se principalment als paisatges i escenes marines. En aquesta obra, l’autor mostra la imatge quotidiana de com s’avaraven els llaguts a les platges un cop finalitzada la jornada de pesca.