7 vaixells, 7 històries

Set vaixells i el testimoni de set personatges conviden a conèixer com la humanitat ha anat responent als reptes per dominar la mar i construir el món que ara coneixem

Informació Pràctica
7 vaixells, 7 històries

A través de set embarcacions es presenten set històries explicades per set personatges de totes les èpoques que expliquen sorprenents aventures marítimes. La mostra aborda qüestions universals com ara el descobriment del món, el mar com a espai de lleure, la vida a bord d'un transatlàntic, el mar com a escenari de conflictes, la càrrega i la seva manipulació, la pirateria i el cors, o el canvi tecnològic.

La nau Santa Maria de la Victoria, un balandre del segle XX, el transatlàntic Royal Edward, el vaixell mixt City of Paris, el portacontenidors Pilar, un navili de 80 canons i el xabec de Santa Cristina són els 7 protagonistes de les diverses seccions de la mostra.  Vinculats amb cadascuna d’aquestes embarcacions destaquen els testimonis de personatges com ara una estibadora, un oficial d'un navili, una banyista barcelonina dels anys 30 dels segle XX, un capità de vaixell de 1890, el fill d'un cartògraf del 1300, un cuiner d'un transatlàntic i una dona del segle XVII a qui els pirates han segrestat els fills. La mostra presenta més de 80 objectes, entre cartes nàutiques i esfèriques, atles, esferes terrestres, teodolits, cartells publicitaris, vestits de bany, gravats, pintures o canons de la col·lecció del Museu Marítim de Barcelona.  La mostra compta amb interactius que permeten experimentar amb l'olfacte, l'oïda i el tacte. 

CONTINGUTS

Data

  • Exposició de la col·lecció

Lloc

  • Naus de les Drassanes (nau 3)

Preu

  • 10.00 € General

Idiomes

English / Castellano / Català