Drassanes i galeres


Informació Pràctica

ATENCIÓ: Teniu disponibles en línia els continguts de l'audioguia de visita del recorregut actual.

Drassanes i galeres

La història de les Drassanes Reials de Barcelona va lligada a l’evolució de la ciutat de Barcelona i al desenvolupament de la corona d’Aragó vers la Mediterrània. El domini de la Mediterrània és fonamental i les galeres són l’eina per aconseguir-ho. Uns poderosos i impressionants vaixells de guerra que van senyorejar a la Mediterrània durant l’època d’esplendor de la marina catalana (S.XIII-XV).

L’ exposició parteix de finals de 1282, quan Pere II El Gran torna a Barcelona després d’una expedició per la Mediterrània. Aquí neix una recorregut per la història de les Drassanes Reials, una infraestructura que el Rei vol que converteixi Barcelona una de les grans ciutats de la Mediterrània, a l’alçada de Gènova o Venècia.

Drassanes i galeres inclou nous miradors a la Galera i el mausoleu romà descobert en les darreres intervencions arqueològiques de l’edifici (2010 - 2012), així com una galera en construcció. S’exposen peces de les col·leccions de l’MMB sobre la història de les Drassanes Reials, maquetes de l’edifici, models de galeres, audiovisuals i interactius.  


Com a continuació d'aquesta exposició el Museu Marítim ofereix la mostra Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana, que engloba els segles XVIII-XX.

Data

  • Exposició de la col·lecció

Lloc

  • Naus de les Drassanes (nau 3)

Preu

  • 10.00 € General

Accessibilitat

  • Hi ha elements tàctils