Traspassant mars i murs

L'art com a salvavides

Informació Pràctica
Traspassant mars i murs

El mar té molta incidència en l'imaginari de la societat. Per a molta gent és sinònim de llibertat, d'aventura, de coneixement, de profunditat... i Traspassant mars i murs és una exposició que incideix en aquesta vinculació emocional entre el mar i un grup de joves, menors, mancats de llibertat.

L'exposició neix del projecte Traspassant murs, coordinat per  la Fundació SETBA, una entitat privada sense ànim de lucre que organitza projectes artístics i culturals amb valor social adreçat a col·lectius en risc d’exclusió. Es tracta d'una proposta de caire artístic i participatiu, dirigida per l’artista Marcel·lí Antúnez, que ha estat realitzat amb joves privats de llibertat del Centre Educatiu de Justícia Juvenil Can Llupià. Els nois d’aquest centre varen decidir pintar un mur del centre amb el mar com a tema central, entès com a espai de frontera –molts d’ells el varen travessar amb pastera-, però també de llibertat.

Amb aquesta exposició el Museu Marítim de Barcelona continua la seva tasca de compromís social, i acull un treball artístic realitzat per gent jove que aprofundeix en el concepte del mar com a espai de llibertat, dona a a conèixer una història de superació d’uns  joves interns, que comença amb les dificultats del viatge (molts d'ells varen arribar al nostre país en pastera), les temptacions i els perills de la societat que els acull, i la importància de la cultura per formar-se i aconseguir la inserció laboral i social.

Data

  • Del 17/09/2021
  • al 22/02/2022

Horaris

  • De 10:00 a 20:00

Lloc

Preu

  • Gratuït

Idiomes

Castellano / Català

Crèdits

  • Col·laboradorFundació Setba