Prestige. Crònica d’una catàstrofe

Recorregut virtual en 3D

Informació Pràctica
Prestige. Crònica d’una catàstrofe

El 13 de novembre de 2002 el petrolier Prestige navegava a 28 milles de la costa de Finisterre carregat amb 77.000 tones de fueloil dens, sota un temporal amb forts vents, quan un cop de mar va provocar l’obertura d’una bretxa de 15 m al costat d’estribord del buc. Els dies posteriors, l’esquerda es va fer més gran a causa del temporal, i va provocar l’abocament del fuel al mar i la seva arribada a la costa, en el desastre ecològic més gran succeït a Espanya. Aquells dies l’accident va mobilitzar més de 300.000 persones i es va generar un moviment de voluntariat sense precedents al país.

Amb motiu del 20è aniversari de la catàstrofe, el Museu Marítim va presentar una exposició sobre aquest tema, abordant-lo des d'una perspectiva ecologista, valorant l'impacte que va tenir aquest accident per al medi ambient i l'economia de les comunitats pesqueres, i posant èmfasi en la sostenibilitat,  les energies renovables i unes pràctiques curoses amb el medi ambient.

L'exposició es va poder veure de l'11 de novembre de 2022 al 17 de setembre de 2023 a l'espai Mirador de l'MMB.


VISITA L'EXPOSICIÓ


Recordes la catàstrofe del Prestige? Vas participar en la recuperació del medi de la Costa da Morte fa 20 anys? Jo també hi vaig ser!

Data

  • Exposició virtual

Lloc

  • Web

Idiomes

English / Castellano / Català

Crèdits

  • OrganitzadorMuseu Marítim de Barcelona