Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra

El fons Joaquín Tusquets de Cabirol

Informació Pràctica
Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra

L’MMB presenta la col·lecció fotogràfica de Joaquín Tusquets de Cabirol, recentment adquirida per l'MMB. A través d’aquesta exposició es ressalten algunes de les fotografies més destacades i una selecció de temes que contextualitzin l’obra. 

L’exposició també fa un retrat de  la Barcelona de l’època, del museu  del moment inaugurat l’any 1941 per la Diputació de Barcelona  i del propi Port de Barcelona. Joaquín Tusquets De Cabirol (1904-1979) era una persona apassionada de la fotografia. La seva posició benestant, de professió pèrit químic i copropietari d’una fàbrica de química industrial, li permetia dedicar unes intenses hores a retratar instantànies de la vida quotidiana del seu voltant durant els durs anys de post-guerra. 

Escenes de la Barcelona marítima, de la costa (Montgat, Castelldefels, o Sitges, entre d’altres), així com espais de la Catalunya interior, eren la seva font d’inspiració. La col·lecció està integrada per 4.000 negatius sobre plàstic, en format 6x6, blanc i negre, datades entre els anys 1942 i 1959.  Es tracta d’un format semi-professional, executat per part de l’autor amb una gran habilitat tècnica i una acurada composició artística.

Data

  • Del 11/03/2021
  • al 08/01/2023

Horaris

  • De 10:00 a 19:00

Lloc

Idiomes

English / Castellano / Català

Crèdits

  • OrganitzadorMuseu Marítim de Barcelona