Animals a bord


Informació Pràctica
Animals a bord

Els animals i les persones han navegat en els mateixos vaixells durant molts segles. Les bèsties s’han embarcat cap a nous destins perquè la vida de la gent n’ha depès absolutament: per al conreu, el transport, la guerra, el consum... I han compartit embarcació —i espais— fins que, a partir dels anys setanta, les legislacions sobre el seu transport es van fer més estrictes.

D’una banda, es carregava bestiar viu per anar consumint-lo al llarg de la travessia: galls i gallines, porcs, xais... De l’altra, hi havia animals, com ara gats o gossos, que tenien unes feines assignades. També n’hi havia d'altres que s’hi colaven, fet que ocasionava la desesperació de la tripulació: rates, xinxes, paneroles i tota mena d’espècies que, en vaixell, han anat envaint nous territoris. I, evidentment, sempre s’hi han embarcat animals de companyia.

L’exposició sorgeix arran de les anècdotes que s’expliquen en una tertúlia que el Museu celebra periòdicament amb capitans ja retirats de la marina mercant. La mostra s’il·lustra amb fotografies cedides per col·leccions públiques i privades, i s’ha completat amb fotografies de mascotes a bord d’embarcacions, aconseguides mitjançant una crida a les xarxes socials. Així mateix, presenta elements lúdics com un photocall i jocs vinculats al relat de l’arca de Noè.


Lloc: Vestíbul del Museu Marítim de Barcelona
Accés gratuït


Data

  • Del 27/10/2023
  • al 03/06/2024

Horaris

  • De 10:00 a 20:00

Lloc

Preu

  • Gratuït

Idiomes

English / Castellano / Català

Crèdits

  • OrganitzadorMMB