Plànol del Masnou, de Miquel Garriga i Roca

Plano iconográfico del pueblo del Masnou con espresión de los nombres de las calles y plazas...., : Miquel Garriga i Roca, arquitecte, 1840

Llegir més

Núm. d’inventari: 505P

Nom d’objecte: plànol

Títol: Plano iconográfico del pueblo del Masnou con espresión de los nombres de las calles y plazas....

Data de l’objecte: 1840

Autor: Miquel Garriga i Roca, arquitecte

Tècnica i material: aquarel·la i tinta sobre paper, manuscrit

Documents

Es tracta d’una representació d’aquest poble del Maresme i del seu litoral que detalla l’estat de la vila l’any 1840, quan El Masnou era una de les poblacions més actives i dinàmiques de Catalunya, amb importants drassanes i una població de gent de mar relativament significativa.

El plànol està signat per l’arquitecte i urbanista Miquel Garriga i Roca (1804 – Barcelona 1888), que també és l’autor d’un dels projectes per a l’Eixample de Barcelona (1857) que va ser aprovat, però no realitzat, en ser admès el d’Ildefons Cerdà. Com a arquitecte municipal de Barcelona, l’any 1858 Miquel Garriga i Roca realitzà l’aixecament del plànol topogràfic de la ciutat de Barcelona a escala 1: 250, conegut popularment com a Quarterons Garriga i Roca, i realitzà també dos plànols topogràfics d’El Masnou. Com a arquitecte, entre les seves obres destaca el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, iniciat per Francesc d’A. Soler.