Vendée Globe 2020

Vendée Globe 2020: Seguiment d’una volta al món a vela

El Museu Marítim de Barcelona i la Fundació per la Navegació Oceànica conviden els centres educatius a embarcar-vos en un nou programa educatiu amb motiu de la nova edició de la regata oceànica Vendée Globe 2020 que comença el mes de novembre de 2020.

Fer una volta al món a vela sense escales i en solitari és tot un repte i suposa una gran oportunitat per motivar l’aprenentatge de forma globalitzada a través del seguiment d’un esdeveniment esportiu que té lloc en temps real.

OBJECTIUS:
-Donar eines per al treball per projectes, de forma globalitzadora i competencial a través d’un esdeveniment que té lloc en temps real.
-Potenciar l’ús de les tecnologies en el procés d’ensenyament i aprenentatge de l’alumnat.
-Fomentar actituds respectuoses amb el medi on es desenvolupa la regata: el mar.
-Potenciar el treball col·laboratiu.
-Promoure l’esport de la vela i els seus valors educatius.

ADREÇAT A:
Alumnat de cicle mitjà i superior de primària i secundària.

CURS DE FORMACIÓ PER A DOCENTS
Previ a l’inici de curs escolar es realitza un curs adreçat a docents sobre aquest nou programa educatiu que us proporcionarà totes les possibilitats pedagògiques per treballar a l’aula de manera globalitzada. Més informació


INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: 

reserves@mmb.cat
T. 93 342 99 29
T. 671 012 857

PER FER A L'AULA

SEGUIMENT D’UNA VOLTA AL MÓN A VELA 
Durant els tres mesos que dura la regata, i a través d’Instagram, us proposem treballar a l’aula a partir de reptes que desenvolupen tres eixos temàtics: planeta mar, ésser humà i navegació . Aquesta xarxa social serà el punt de trobada i de dinamització on podreu compartir la vostra feina, intercanviar propostes amb altres centres, etc.

Més informació

MOSTRA DE PÒSTERS OCEÀ VIU, PLANETA VIU
Els dibuixos del vostre alumnat poden donar la volta al món a bord d’un dels vaixells participants. Animeu els vostres nois i noies a reflexionar sobre la problemàtica dels plàstics al mar i a fer un dibuix que ajudi a conscienciar la resta del món.

Més informació

XERRADA DE LA VOLTA AL MÓN A VELA
Voleu conèixer les experiències i anècdotes que es viuen en una volta al món? L’alumnat coneixerà quines són les motivacions que porten a una persona a embarcar-se en una aventura d’aquestes característiques de la mà d’un o una navegant oceànic/a. A més, podeu conèixer un IMOCA 60 si visiteu la seu de la Fundació Navegació Oceànica.
.

Més informació

BATEIG DE MAR
En col·laboració amb el Club Natació Barcelona, proposem a l’alumnat gaudir d’un tastet d’esports nàutics. Podreu conèixer diferents disciplines, conèixer diferents tipus d’embarcacions i modalitats, i apropar-vos als valors que proposen els esports de mar.

Més informació

PER FER AL MUSEU

SEGUINT L’EMPREMTA DELS DESCOBRIDORS 
La ruta actual de la regata segueix el camí dels primers descobridors. Al planetari del museu entendrem perquè primer segueixen la mateixa ruta i després prenen direccions oposades quan arribem al gran sud.

INFO: Cicle mitjà i superior d'educació primària INFO: ESO

HISTÒRIES DE VAIXELLS
Com ha evolucionat el vaixell? Activitat autoguiada a partir de diferents models d’embarcacions, cartografia i instruments de navegació que ajuden a entendre la seva importància en la descoberta del mar.

INFO: Cicle mitjà i superior d'educació primària INFO: ESO