El Museu Marítim celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus 2019

Jornada de portes obertes i concerts gratuïts a les naus Drassanes

Información Práctica

El Museu Marítim de Barcelona (MMB) celebra el proper dissabte 18 de maig el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus amb una jornada de portes obertes de les 10.00 h del matí i fins a les 01.00 h de la matinada. A més de l’accés lliure i gratuït a totes les exposicions, el públic visitant podrà gaudir d’una programació musical amb més de 250 músics que ompliran de sonoritat les naus del conjunt monumental de Les Drassanes Reials. Es tracta del Cor Drassanes i les agrupacions musicals de l’Escola de Músics i JPC del Raval.

El públic podrà conèixer les dues noves exposicions que completen la museografia de l’MMB, Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana i Les Sorres X. Un vaixell medieval , i que permeten resseguir el relat de la marina catalana des del segle XIII fins al segle XX. Serà també una bona oportunitat per visitar les exposicions temporals que finalitzen les properes setmanes: Antoni Benaiges. El mestre que va prometre la mar (26 de maig) i El Port, territori de frontera (16 de juny). El Norai, la cafeteria restaurant del Museu Marítim, estarà obert de 10.00 h. a 00.00 h. amb una oferta de tapes variades.

Aquest mateix dia el Museu tornarà a exposar la rèplica de l’Ictineo I instal·lada al Jardí del Museu i que s’ha restaurat en uns tallers del Port Olímpic. Es tracta d’una rèplica del famós submergible construït per Narcís Monturiol realitzada l’any 1993 per al rodatge de la pel·lícula de Francesc Bellumunt Monturiol, el senyor del mar a partir dels plànols existents al Museu.

Finalment, l’MMB s’incorpora a partir del 18 de maig a la plataforma Google Arts & Culture, el que permet explorar en alta resolució el fons patrimonial del Museu des de qualsevol dispositiu electrònic.

  • #IMD2019
  • #BCNesMuseu