Restaurant i botiga

Restaurant museu marítim

Pere de Prada i Arana

Cafeteria-restaurant

CAFETERIA-RESTAURANT
La cafeteria-restaurant es troba situada a l’espai de les Naus de la Generalitat, al bell mig de les entrades i sortides del recinte de les Drassanes Reials. El xef, en Xavier Barrachina, ha confeccionat uns menús especialment dissenyats per aquest magnífic espai gastronòmic que aposta per una cuina sostenible, de proximitat al voltant del peix i que forma part del projecte Norai, un projecte cultural i de responsabilitat social del MMB al voltant de la gastronomia marítima.

L’espai de cafeteria permet gaudir de moments de descans i admiració d’aquest magnífic edifici, al mateix temps que disposa d’un espai a l’aire lliure en els Jardins del Museu.

Restaurant Norai
De dilluns a divendres de 9 a 20h.
Dissabtes i diumenges de 10 a 20h.
Telèfon 666 919 998. A/e: reserves@norai.org

Botiga museu marítim

Pere de Prada i Arana

Botiga

BOTIGA
La botiga, que també forma part del projecte Norai, es troba situada en el hall del museu i destaca per la seva arquitectura singular en forma de cercle al centre de l’espai de les Naus de la Generalitat. Ofereix una selecció de productes originals al voltant del món de la cultura marítima, catàlegs, llibres, audiovisuals, postals, cartells, i objectes de regal, pensats per a tots els públics.

Botiga de l’MMB
De dilluns a diumenge de 10 a 14 h. i de 15 a 20 h.

PROJECTE NORAI
Norai és una iniciativa cultural i de responsabilitat social al voltant de la gastronomia marítima que va néixer el 2010 promoguda pel Museu Marítim de Barcelona, Impulsem SCCL i Fundació Surt, amb el suport de la Fundació Tot Raval. Amb aquest projecte l’ MMB vol que la gastronomia marítima entri a formar part de la nova proposta museogràfica i alhora incidir en la millora de la qualitat de vida al barri del Raval, treballant per la formació i la inserció de les persones amb dificultat d’accés al món laboral.

Norai es desenvolupa en dos espais de l’MMB: el restaurant-cafeteria i la botiga. És un projecte compromès amb el model de Responsabilitat Social Corporativa de l’MMB i les seves dues línies de treball són la cultura marítima i la gastronomia.

Norai compta, a més, amb el suport de la Fundació Tot Raval, una plataforma formada per 60 associacions, institucions, persones i empreses vinculades al Raval amb un objectiu comú: treballar per la millora de la qualitat del barri.

Norai és un projecte de proximitat de l’entorn on s’ubica, el barri del Raval, al Districte de Ciutat Vella, un barri amb una forta singularitat i on hi ha desigualtats socials. Aquest projecte vol contribuir a la millora d’aquest entorn i vol ajudar a la construcció d’un territori de convivència acollidor i pròsper per a tots els ciutadans del barri, el veïnat i la ciutadania. El projecte incorpora, a més, una forta dimensió cultural impulsant programes de recerca i recuperació de la cultura culinària, el consum de proximitat i les accions de difusió per posar en valor aquest patrimoni intangible.

Des dels seus inicis s’estan desenvolupant amb èxit els quatre eixos fonamentals de Norai: Cultural, Comunitari, Socioeducatiu i Empresarial.