Restaurant i botiga

Restaurant museu marítim

Pere de Prada i Arana

Cafeteria-restaurant

CAFETERIA-RESTAURANT NORAI

El Museu Marítim de Barcelona compta amb un restaurant que té entre els seus objectius la difusió de la cultura gastronòmica marinera. Hi podreu degustar plats de peix de proximitat en un entorn cultural d’alt interès.

Gaudint del Norai estareu  contribuint també al projecte Norai, un projecte social i formatiu que cada any permet l’accés al mercat laboral de persones del barri del Raval en situació de vulnerabilitat.

L’oferta del Norai es basa en productes de proximitat i peix procedent de les llotges locals. El restaurant ofereix diàriament un menú de migdia, de dilluns a diumenge. Consta d’un primer plat (3 a escollir), segon plat (3 a escollir), un postres (3 a escollir), beguda i pa. Entre els tres plats a escollir de segon, sempre n’hi ha dos de peix de proximitat (lluç, verat, sardina, seitó, orada, llobarro…) i un de carn.

El preu del menú diari, de dilluns a divendres, és de 13,50 €, i el menú de cap de setmana i festius és de 17 € (IVA inclòs).
L’horari de servei del restaurant és de 13 h a 16 h.

Norai ofereix la possibilitat d’organitzar sopars al vespre per a grups d’un mínim de 30 persones, amb un menú tancat.

A més, el restaurant Norai organitza periòdicament amb el Museu Marítim de Barcelona uns cicles gastronòmics sobre el peix a la Mediterrània. 

Horaris i contacte
De dilluns a divendres de 9 a 20 h.
Dissabtes i diumenges de 10 a 20 h.
Telèfon 666 919 998. A/e: reserves@norai.org

Botiga museu marítim

Pere de Prada i Arana

Botiga

BOTIGA
La botiga, que també forma part del projecte Norai, es troba situada en el hall del museu i destaca per la seva arquitectura singular en forma de cercle al centre de l’espai de les Naus de la Generalitat. Ofereix una selecció de productes originals al voltant del món de la cultura marítima, catàlegs, llibres, audiovisuals, postals, cartells, i objectes de regal, pensats per a tots els públics.

Botiga de l’MMB
De dilluns a diumenge de 10 a 14 h i de 15 a 20 h.

PROJECTE NORAI
Norai és una iniciativa cultural i de responsabilitat social al voltant de la gastronomia marítima que va néixer el 2010 promoguda pel Museu Marítim de Barcelona, Impulsem SCCL i Fundació Surt, amb el suport de la Fundació Tot Raval. Amb aquest projecte l’ MMB vol que la gastronomia marítima entri a formar part de la nova proposta museogràfica i alhora incidir en la millora de la qualitat de vida al barri del Raval, treballant per la formació i la inserció de les persones amb dificultat d’accés al món laboral.

Norai es desenvolupa en dos espais de l’MMB: el restaurant-cafeteria i la botiga. És un projecte compromès amb el model de Responsabilitat Social Corporativa de l’MMB i les seves dues línies de treball són la cultura marítima i la gastronomia.

Norai compta, a més, amb el suport de la Fundació Tot Raval, una plataforma formada per 60 associacions, institucions, persones i empreses vinculades al Raval amb un objectiu comú: treballar per la millora de la qualitat del barri.

Norai és un projecte de proximitat de l’entorn on s’ubica, el barri del Raval, al Districte de Ciutat Vella, un barri amb una forta singularitat i on hi ha desigualtats socials. Aquest projecte vol contribuir a la millora d’aquest entorn i vol ajudar a la construcció d’un territori de convivència acollidor i pròsper per a tots els ciutadans del barri, el veïnat i la ciutadania. El projecte incorpora, a més, una forta dimensió cultural impulsant programes de recerca i recuperació de la cultura culinària, el consum de proximitat i les accions de difusió per posar en valor aquest patrimoni intangible.

Des dels seus inicis s’estan desenvolupant amb èxit els quatre eixos fonamentals de Norai: Cultural, Comunitari, Socioeducatiu i Empresarial.