La navegació esportiva al segle XXI, un repte tecnològic

Programa educatiu

El programa educatiu La navegació esportiva al segle XXI, un repte tecnològic es presenta com un nou recurs per al professorat d’educació secundària.

La celebració de la 37a edició de La Copa Amèrica a la ciutat de Barcelona ha fet que el Museu Marítim de Barcelona i la Fundació Barcelona Capital Nàutica apostin de nou per presentar un projecte d’aprenentatge desenvolupat  en un context real, globalitzat i que permet a l’alumnat descobrir el repte tecnològic que suposa una competició de primer nivell mundial com ara aquest esdeveniment.

D’una banda, us proposem treballar per reptes amb l’objectiu de descobrir la competició més antiga del món, els equips que hi participen, els vaixells “voladors” AC 75 amb els que es duu a terme, així com la competició de joves i la competició femenina, que és la primera vegada que se celebra.

D’aquesta manera, La navegació esportiva al segle XXI, un repte tecnològic, us proposa aprenentatges motivadors, contextualitzats i globalitzats per ajudar a comprendre com la tecnologia ha convertit els AC75 en els vaixells més ràpids a vela, i com el mar i el vent incideixen en la navegació, sense deixar de banda el vincle històric que la ciutat ha tingut amb el mar. 

Sens dubte, la celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela a la ciutat de Barcelona ofereix una nova oportunitat per fer entrar el mar a l’aula. Us hi apunteu?

 

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ?

Inscripcions i més informació

Correu electrònic: educacio@mmb.cat
t: 93 342 99 20
t: 671 00 52 40

ACTIVITATS

 

SESSIÓ DE FORMACIÓ PER A DOCENTS

El Museu Marítim de Barcelona i la Fundació Barcelona Capital Nàutica organitzen una sessió de formació per a docents amb l’objectiu de donar a conèixer el programa educatiu La navegació esportiva al segle XXI, un repte tecnològic.

Llegir més

 

ELS REPTES DE LA NAVEGACIÓ ESPORTIVA AL SEGLE XXI

Durant el primer trimestre del curs i en el marc de la celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela podeu treballar, des d’una perspectiva STEAM, els reptes que us proposem.

Llegir més

 

VISITA A LES EXPOSICIONS PENÈLOPE LA MAR ÉS TEVA I COMPETIR A MAR

Amb motiu de la 37a edició de la Copa Amèrica que se celebra a la ciutat de Barcelona, el Museu Marítim duu a terme dues exposicions que es podran visitar de forma lliure o en una visita dinamitzada.

Llegir més

 

TAST D’ESPORTS NÀUTICS

Obrim el mar a tothom mitjançant aquest tast de navegació a vela i altres esports de mar, que us permetrà provar aquestes disciplines i apropar-vos als seus valors.

 

XERRADA SOBRE LA COPA AMÈRICA DE VELA

Sabíeu que la Copa Amèrica és la prova esportiva més antiga que se celebra? En aquesta xerrada parlem del passat, present i futur d’aquesta competició d’alt nivell que abraça molts sectors, des del cultural al tecnològic.

Llegir més

 

QUATRE VEGADES MÉS RÀPID QUE EL VENT

La nàutica esportiva d’alta competició s’ha convertit en un banc d’experimentació tecnològic. En algunes ocasions els avenços tecnològics incorporats a les regates han determinat una victòria i després s’han convertit en propostes que hem assimilat en la nostra vida quotidiana.

Llegir més