El veler Drac participa en la XII Regata Puig Vela Clàssica Barcelona 2019

La tripulació està formada per persones regatistes voluntàries del Museu

Información Práctica
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De l’11 al 13 de juliol de 2019 té lloc una nova edició de la XII Regata Puig Vela Clàssic Barcelona, en la qual participa el Drac, una de les embarcacions de la col·lecció a l’aigua del Museu Marítim de Barcelona. Per aquesta edició participen 44 embarcacions de 9 països: Alemanya, Argentina, Bèlgica, Espanya, França, Irlanda, Itàlia, Regne Unit i l’Uruguai. La tripulació del Drac en aquesta regata està integrada per 5 persones capitanejades pel regatista Diego Yriarte (patró). La participació en regates és una manera de conservar viva l’essència per la qual aquesta embarcació va ser dissenyada i construïda.

El Drac és un veler de regates de la classe Dragon de 8,90 metres d’eslora per 1,95 metres de màniga construït el 1966 per la drassana Borrensen de Dinamarca, que va arribar a Espanya el mateix any de la seva construcció mitjançant la Federació Espanyola de Clubs Nàutics. Posteriorment va ser adquirit pels germans Josep Maria i Enric Montal Costa l’any 1984. Al 2003 en van fer donació al Museu Marítim, que es va encarregar de la seva restauració. El vaixell va ser botat novament amb el nom de Drac i actualment continua navegant i participant de regates.

El Drac presenta característiques molt particulars respecte a altres vaixells de regates. Va ser dissenyat per Johan Anker fa 90 anys i moltes de les seves formes es mantenen encara vigents. El disseny original comptava amb dues lliteres i va ser pensat per a navegar en els llacs de Noruega. Deu anys després de ser dissenyat el seu ús s’havia estès per tot Europa. L’any 1948 es va convertir en Classe Olímpica durant gairebé tres dècades. Si bé la classe va estar a punt de desaparèixer actualment torna a estar present de la mà de navegants del més alt nivell.

Es tripula entre 3 persones. L’equip del Drac està format per persones voluntàries del Museu, que hi naveguen de forma habitual i col·laboren en el seu manteniment. Està integrat per: Carmen Guerrero Segura, Mercè Sellarès, Sebastián Dubicki Ferreiro, Martí Escuder i Diego Yriarte.

Contacte

Isabel Díaz
933429920
diazris@mmb.cat