Roger Marcet deixa la direcció del Museu Marítim de Barcelona

Marcet tanca amb la jubilació la seva etapa de 20 anys com a director de l'MMB

Información Práctica

Roger Marcet (Barcelona, 1953) deixa la direcció general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona per jubilació, aquest mes de juny. Marcet posa així punt i final a 20 anys al front del Museu Marítim de Barcelona, d’ençà que va accedir al càrrec l’1 de novembre de 1998.

En la darrera sessió del Consell General del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona en què ha participat Roger Marcet abans de la seva marxa definitiva, celebrada el 20 de juny, la presidència del Consell General li va agrair els serveis prestats i va posar en relleu la seva tasca al front del Museu Marítim orientada a la recerca i divulgació del patrimoni marítim de la Mediterrània.

Roger Marcet va assumir el càrrec de director general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona (creat l’any 1993) en ple procés de desplegament del Pla Director de Reforma i Restauració de les Drassanes (1986) redactat pels arquitectes Robert Terradas i Esteve Terradas, i just un any després de l’adquisició per part del Museu Marítim del pailebot Santa Eulàlia en una subhasta a Alacant (1997). Roger Marcet ha dirigit la rehabilitació total del conjunt monumental de les Drassanes així com la definició del pla museogràfic del Museu Marítim de Barcelona, per convertir-lo en un referent en la preservació, estudi i difusió del patrimoni i la cultura marítima. Un projecte que ha comptat amb un pressupost de 30 milions d’euros al llarg de deu anys (2008-2018). Durant el seu mandat s’ha organitzat el fons de la col·lecció, integrat per més de 128.000 peces, i s’han condicionat les sales de reserva per allotjar-lo.