Port, territori de frontera

Història dels barris fronteres amb el Port de Barcelona a través de personatges i llocs emblemàtics d’un temps i d’un territori.

Información Práctica

El Museu Marítim de Barcelona presenta l’exposició Port, territori de frontera a les Naus de les Drassanes, del 25 de gener de 2018 al 16 de juny de 2019. La mostra proposa un viatge per la història dels barris limítrofs amb el Port entre 1901 i 1999 i les influències culturals i de costums derivades d’aquest veïnatge. L’exposició s’emmarca en l’aposta del Museu Marítim de Barcelona per reflexionar entorn els aspectes més humans i a allò intangible que té lloc als espais propers al Port, escenari d’entrada i sortida no tan sols de mercaderies sinó també de noves expressions, cultures i costums que contagien la ciutat més enllà dels límits físics portuaris.

El Port, territori de frontera proposa una aproximació  -una de tantes possibles- a la quotidianitat dels espais públics i privats dels barris fronterers amb el Port de Barcelona: el Poble-Sec, el Paral·lel, Montjuïc, la Barceloneta, el Somorrostro o els ja desapareguts barris de barraques Pequín i Camp de la Bota. L’antropòleg i escriptor Xavier Theros (Barcelona, 1963) és l’autor del guió de l’exposició.  La  mostra compta amb recursos tàctils i informació en macro caràcter i Braille per a les persones amb discapacitat visual.

  • #mmb