El Museu Marítim al Saló Nàutic Internacional de Barcelona

L'MMB hi participa amb activitats entorn a la vela esportiva i de lleure tradicionals

Información Práctica
Lola i FarFormentera-850x425

Lola i Far Formentera

El Museu Marítim de Barcelona participa en l’edició d’enguany del Saló Nàutic Internacional de Barcelona amb un programa entorn a la vela  esportiva i de lleure a Catalunya. La proposta del Museu inclou la dinamització d’embarcacions tradicionals d’esport i de lleure procedents de la col·lecció del museu a l’aigua, la presentació del Projecte de recerca sobre la Nàutica esportiva a Catalunya, la presentació de la revista Argo dedicada al patrimoni i la cultura marítims reeditada pel Museu i una sessió d’identificació de fotografies històriques sobre nàutica esportiva.

La presència de l’MMB al Saló Nàutic respon a la voluntat de preservar i difondre la cultura marítima catalana, de forma innovadora, participativa i pròxima a la societat i al territori, tant des de les seves instal·lacions com implicant-se amb el teixit esportiu i social que li és propi. L’activitat del Museu s’integra en l’espai Marina Tradicional del Saló Nàutic destinat a les embarcacions tradicionals de fusta.

Quatre embarcacions històriques de la vela de lleure provinents de la col·lecció a l’aigua de l’MMB s’instal·laran a l’espai Marina Tradicional, al Moll d’Espanya. Es tracta del veler Drac, la barca de passeig Patapum, el llagut d’encesa Lola i el llagut mallorquí Far de Formentera. El Museu oferirà batejos de mar al veler Drac i a la barca Patapum als visitants del Saló, que es gestionaran des de l’estand del Museu.

La presentació del Projecte de recerca sobre la Nàutica esportiva a Catalunya, així com la de la revista Argo anirà a càrrec d’Enric Garcia, cap de l’Àrea de gestió de col·leccions i del coneixement de l’MMB. (12 d’octubre, 12 h. a l’Espai de Mar). També està prevista la celebració d’una sessió d’identificació de fotografies històriques sobre nàutica esportiva (12 octubre, 17.30h. al Reial Club Marítim).

En el marc del Centenari del pailebot Santa Eulàlia (1918-2018), els assistents al Saló podran visitar gratuïtament aquesta embarcació històrica, ubicada al Moll d’Espanya durant els dies del Saló. A l’estand del Museu s’exposaran fotografies i publicacions sobre nàutica esportiva i de lleure, s’oferirà informació sobre les activitats del museu i es gestionaran les sortides a mar amb públic de dues de les embarcacions de l’MMB: el veler Drac i la barca Patapum. La participació de l’MMB al Saló Nàutic compta amb la col·laboració i suport del Reial Club Marítim de Barcelona, el grup de voluntaris d’embarcacions i de la drassana, el grup de voluntaris de l’arxiu fotogràfic i l’associació d’Amics del Museu Marítim de Barcelona.