L’obra “La memoria de las olas”, guanyadora del XXII Premi Literari Nostromo: l’Aventura Marítima

En la categoria infantil i juvenil ha guanyat l’obra “El peixet Asty al mar” del jove Tomàs Jiménez

Información Práctica
XXII_PremiNostromo2018_850x425

“La memoria de las olas”, de Marta Currás Martínez  ha estat guardonada amb el XXII Premi Literari Nostromo: l’Aventura Marítima que assenyala les millors creacions literàries de temàtica marítima, impulsat per l’Associació Amics de Nostromo, el Museu Marítim de Barcelona i l’Editorial Joventut. En la categoria de literatura infantil i juvenil, el premi XV Premi Literari Infantil i Juvenil l’ha obtingut l’obra “El peixet Asty al mar” del jove Tomàs Jiménez.  Dijous 25 d’octubre al vespre ha tingut lloc el lliurament de l’edició d’enguany dels Premis, un acte obert al públic celebrat al Museu Marítim de Barcelona.

 XXII Premi Literari Nostromo: l’Aventura Marítima

“La memoria de las olas”, de Marta Currás Martínez
El premi està dotat amb 6.000 € i la publicació de l’obra a càrrec d’Editorial Joventut.
Novel·la d’aventures i misteri on diferents trames i personatges s’acaben interrelacionant, teixint un relat intens i sorprenent que té com a escenari la ciutat marítima de Vigo l’any 1924.

XV Premi Literari Infantil i Juvenil
El primer Premi rep un curs de vela al Centre Municipal de Vela (Port Olímpic). Tant el Primer com el Segon Premi d’aquesta categoria rebran un passi familiar anual per a Las Golondrinas.

“El peixet Asty al mar” de Tomàs Jiménez Rodríguez. Primer Premi
Els vents de la rosa dels vent reunits no es posen d’acord a l’hora de bufar. Bufen tots de cop i provoquen una tempesta que fa que el peix Asty es perdi dels seus pares, després de moltes aventures una balena i uns dofins l’ajuden a tornar a casa.
“Escola de corall”, de Jana Neira . Segon Premi
Un peix explica com és la seva escola de corall i la relació que té amb els seus companys de l’escola.