L’Edifici Drassanes, seu del Museu Marítim

Finalitzen les obres de rehabilitació del conjunt monumental de Les Drassanes Reials

Información Práctica
DrassanesReials_365x260

Les Drassanes Reials de Barcelona són actualment la seu del Museu Marítim de Barcelona, i s’ubiquen en la façana marítima de la ciutat i al peu de la muntanya de Montjuïc. Les Drassanes van ser construïdes com a arsenal de galeres, embarcacions impulsades amb la força dels rems empesos majoritàriament per esclaus, al servei de la Corona d’Aragó.

Es considera que la construcció de grans embarcacions es va mantenir fins a mitjans del s.XVIII, quan va passar a mans de l’exèrcit espanyol i es va convertir en un centre productor d’artilleria i posteriorment en foneria de canons. El 1935 l’exèrcit dóna l’edifici a la ciutat i s’hi comença a gestar al Museu Marítim de Catalunya. L’any 1937 l’edifici va ser inclòs en el
Registre de Patrimoni Històric, Artístic i Científic de la Generalitat de Catalunya. El 1976 es va declarar Monument Historicoartístic per decret del Consell de Ministres d’Espanya.

Amb l’arribada de la democràcia el museu es redefineix fins que al 1993 es crea el Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, integrat per la Diputació, l’Ajuntament i el Port de Barcelona amb un triple objectiu: acabar la rehabilitació de l’edifici; obrir la institució a la
ciutat i al públic i convertir-la en un centre de referència mundial del patrimoni marítim.

L’any 2013 van finalitzar les darreres fases de les obres de rehabilitació del conjunt monumental de les Drassanes Reials, que té una superfície de 19.057 m2.