Nou cicle gastronòmic per a conscienciar del canvi climàtic

Els sopars volen donar a conèixer espècies marines poc conegudes a la nostra cuina.

Información Práctica
peixosresistencia 840x425

El Museu Marítim de Barcelona enceta un nou cicle de sopars, en el què el peix i el canvi climàtic són els protagonistes.

El cicle organitzat pel Museu  Marítim de Barcelona, Impulsem, l’associació Cap a Mar i Cuina porta per títol Peixos de resistència: Cuina d’una mar en transformació i està basat en el llibre La cuina del mar que arriba; el canvi climàtic al nostre plat, que recentment ha editat Càtedra Oceans i Salut Humana de la UdG, en el qual 14 cuiners proposen 14 receptes amb espècies termòfiles, espècies típiques d’aigües càlides que degut a l’escalfament de la temperatura de la mar associada al canvi climàtic, estan augmentant a la nostra costa.

Amb aquest nou  cicle gastronòmic es vol donar a conèixer espècies marines poc conegudes a la nostra cuina i que, d’una manera o altra, estan vinculades a la transformació que viu el medi marí a causa de la crisi climàtica, i que sovint són rebutjades ja des de la barca.

Peixos de resistència: la cuina d’un mar en transformació és un cicle format per 9 sopars, el primer comença el 23 de febrer, i s’allargarà fins al 30 de novembre.

Els sopars, a més, aniran maridats amb vins de la DO Penedès triats especialment per acompanyar els plats que cuinarà l’equip del Norai, amb la col·laboració de diversos xefs convidats.

Descarrega la nota de premsa completa