El desig és tan fluid com la mar

Una mirada LGTBIQ al patrimoni marítim

Información Práctica

El Museu Marítim de Barcelona presenta del 28 de juny al 14 de novembre de 2021 la nova exposició temporal El desig és tan fluid com la mar, una mirada a les relacions eròtiques, sexuals i sentimentals que s’han donat, durant segles, a la mar.

 

El desig és tan fluid com la mar s’inaugura el 28 de juny coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Aquesta exposició forma part de la iniciativa Museus LGTBI, una programació d’activitats especial per celebrar i reivindicar l’orgull i l’alliberament LGTBI impulsades per set institucions culturals i el Centre LGTBI de Barcelona.

 

L’exposició ressalta i dóna a conèixer un dels temes més silenciats de la història de la navegació: la sexualitat dels homes que passaven dies, mesos i fins i tot anys embarcats en espais molt reduïts, on la intimitat era gairebé inexistent. Les relacions que s’establien a bord dels vaixells es regien per unes normes més estrictes i jeràrquiques que a terra. Tanmateix, en un espai aïllat i sense dones, on convivien homes de diferents religions, edats i estrats socials, la sexualitat també es vivia de manera fluïda i flexible.

 

Per al Museu Marítim de Barcelona és un pas més en el procés de canviar la narrativa de la institució i fer-la més inclusiva des del punt de vista de gènere i de la diversitat sexual. Aquesta exposició és el punt de partida d’un projecte d’investigació sobre el col·lectiu LGTBIQ en el món marítim, fins ara poc explorat i invisible.

 

El Museu Marítim també oferirà activitats vinculades a l’exposició que es podran consultar al seu web.

 

L’exposició estarà oberta al públic a l’Espai Mirador del Museu Marítim de Barcelona a partir del 28 de juny en l’horari habitual i és d’accés gratuït.

 

  • #ElDesigMMB

Contacte

Comunicació
93 342 99 20
comunicacio@mmb.cat