+16 ANYS

  • +16 ANYS
  • 17.01.2022

  JUBILAT AMB HONORS

  Avui desprès d’un segle i mig en funcionament es retira el transatlàntic britànic de la White Star Line, el Titanic. Enrere queda l’ensurt, patit durant el viatge d’inauguració, en què va estar a punt de xocar amb un iceberg. L’alarma del vigia, Alfred Evans, conegut pel sobrenom de l’àliga, i la perícia del comandant, Edward Smith, amb una maniobra agosarada, van impedir el naufragi.

  Amb l’entrada del nou segle i la competència del transport aeri, el Titanic va haver adaptar-se a l’avenç de les noves tecnologies. Tanmateix, va anar reduint les seves travessies fins al punt de considerar-les un testimoni de temps passats. Avui, però, es jubila amb el reconeixement dels serveis prestats i serà reconvertit en un Museu Naval on tothom podrà admirar el seu interior, testimoni d’una època de luxe i elegància.

   

  Aguila Roja

  Llegir més / Leer más

  • +16 ANYS
  • 17.01.2022

  Dos mujeres en Lepanto

  Desde la cofa vio como “la Sultana” metía su espolón en la amura de babor de “la Real”, llegando hasta el cuarto banco. Rompiendo postizas, batayolas y pavesadas A partir de ese momento los gritos de los jenízaros se mezclaron con las descargas cerradas de los cristianos. Sacó el arcabuz lo apoyó en el barrilete de la cofa, apuntó a D. Juan de Austria —Maldito infiel, hoy te matará una granadina, mataste a toda mi familia y hoy te toca a ti. Sacó la mecha, la acercó a la cazoleta y disparó. Se irguió para ver cómo D. Juan caía muerto y en ese momento una pelota le dio en la cara. Lo último que vio, fue a una mujer erguida en la cofa de la galera cristiana con un arcabuz en la mano.

   

  sarrazin

  Llegir més / Leer más

  • +16 ANYS
  • 17.01.2022

  QUÉ HUBIERA PASADO SI SE HUBIESE CONTADO LA HISTORIA COMPLETA?

  Si se hubiese contado completa, los nombres de ellas serían hoy conocidos.

  Maria Beasley sería tan famosa en nuestro mundo como Samuel Plimsoll. Las balsas salvavidas de ella salvaban a la gente cuando se superaban los límites establecidos por él.

  Hablar de Anna Ivanovna Schetinina y su Chavycha sería como hablar de Edward Smith y su Titanic.

  Los años de Ángeles Alvariño al servicio de la biología marina y sus secretos serían equiparables a los de Jacques Costeau.

  Si se hubiese contado la historia completa, no tendríamos que pelear hoy por buscar sus nombres e historias, ni por sacarlas a la luz.

  Bella Plebella

  Llegir més / Leer más

  • +16 ANYS
  • 17.01.2022

  El mascaró de proa

  Vàrem aconseguir passar l'estret i entrar finalment a la nostra mar Mediterrània, amb penes i treballs fondejàvem al port de Barcelona, i com que teníem moltes vies d'aigua, i estava l'Indi, molt mal mes, el deixàrem a les Drassanes, que feia poc havien estat reconstruïdes i esteven sota la responsabilitat del nostre Consell de Cent.

  Al cap d'uns anys vareig viatjar a Barcelona i al barri de la Barceloneta, mira per on, veig penjat el nostre mascaró de proa..... demano que i fa aquí aquesta talla de fusta?, m'expliquen que és un vaixell que com que estava molt malt més s'ha venut i com que l'hi ha agradat la penjada a la porta del seu taller.

  Què hagués passat si la nostra nau no hagués estat desmantellada?, quins nous mars veuria la talla?, i en comptes de ser a la porta d'un taller lluiria esplèndida a la proa de l'Indi.

  Avia

  Llegir més / Leer más

  • +16 ANYS
  • 17.01.2022

  Què hagués passat si…El indígenes portessin casc?

  La sang seca empastifava la coberta de la caravel·la. Només una de les tres havia tornat a Sevilla, i de la tripulació en quedava un grapat d’homes traumatitzats. A força d’interrogatoris els van poder extreure fragments de l’horror viscut: Tortures, violacions, sacrificis humans per alabar uns deus amb noms impronunciables, esclavisme, la llista era esfereïdora. Una civilització superior els havia massacrat, deixant escapar uns pocs supervivents per lliurar un missatge: “Us hem descobert, us hem seguit de tornada i ara sabem on sou. No havíeu d’haver vingut a trucar a la porta de la nostra terra, on vam arribar molt abans que vosaltres.”

  Poc després es va fer visible a l’horitzó la immensa flota conqueridora. Centenars de naus amb un cap de drac al mascaró de proa. Els Reis Catòlics van oferir tota mena de riqueses a canvi de salvar la pell, però no van poder evitar el genocidi.

  Ombrívol

  Llegir més / Leer más

  • +16 ANYS
  • 17.01.2022

  La odisea del rey

  Apenas llegó a su palacio de Ítaca, el valeroso Ulises, con el rostro cuarteado, las manos encallecidas y diversas cicatrices que daban cuenta de su azarosa travesía, su fiel esposa le espetó:

  -¡Menuda juerga te has corrido con tus amigotes aqueos!

  -No sé de qué me hablas, Penélope –repuso Ulises un tanto abrumado.

  -No me extraña que hayas tardado diez años en llegar a casa desde que zarpaste de Troya –prosiguió ella con un mohín de disgusto-. Tú de parranda por los siete mares y yo entretanto lidiando con un centenar de pretendientes que deseaban usurparte el trono.

  El ladino Ulises, haciendo gala de su característica astucia, explicó:

  -Las apariencias engañan, querida. Los dioses juegan con el destino de los hombres. La odisea de mis aventuras será recordada por el mundo en los siglos venideros.

   

  David d'Ilercavònia

  Llegir més / Leer más

mmb microrelats

El mar t’inspira?
Envian’s el teu relat!

PARTICIPA!

Col·laboren