10-12 ANYS

  • 10-12 ANYS
  • 7.04.2022

  Magallanes descobreix el kraken

  -A espai, gira a la dreta, timoner!

  -Que? D'acord, ja vaig!

  -Alerta, onada a l’esquerra, agafeu-vos fort!

  Així va començar la pitjor part de l’aventura, estàvem molt a prop del pol sud, i cada volta costava més entrar en calor, era descoratjador veure com els mariners s’anaven desmoralitzant, això hi havia que admetre-ho, perquè anaven passant  dies, i només veiem gel, però, disculpeu-me, encara no m’he presentat, soc Elcano, timoner d’aquest vaixell, encantat de conéixer-vos però continuem amb l’aventura.

  Les onades s’anaven fent més grans, i vam veure emergir el cap d’un calamar gegant

  -El kraken!!

  Va exclamar Magallanes, amb tota la raó, el kraken va començar a menjar-se tripulants, jo anava amb el timó, i intentàvem fugir amb totes les nostres forces, i aleshores…

  -Correu, correu correeeee…!

  Nota al lector:

  ací acaben les cròniques del diari d’Elcano sobre la famosa expedició fallida a les illes de les espècies.

   

   

  Pipi Lastrum

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 7.04.2022

  El vaixell més efímer de la història

  Estem construint el que serà el gran vaixell Vasa, fa poc es va morir el meu superior, i ara jo estic al comandament de la construcció, encara que s'estan respectant a la perfecció els criteris de construcció, he notat que el centre de gravetat està bastant alt, però espere que això no siga molt greu, perquè no tenim temps per a corregir-ho, així que el que haja de ser, sàrria.

  Acabe de rebre un missatge del rei, ens demana que accelerem la *construcció, però no sé si serà possible...

  Ha arribat l'hora, estem a punt de salpar, i llavors...

  -No podem salpar! És molt perillós, podem escorar, i naufragar!

  -Són les decisions del rei, no podem fer res...

  -NO! Cal fer alguna cosa, si no morirem tots!

  -Tens raó, no sé com s'ho prendrà la seua majestat, però no podem posar en perill tantes vides... SE SUSPÉN EL VIATGE INAUGURAL!

   

  Pipi Lastrum

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 7.04.2022

  Cristòfol Colom amaga Amèrica

  Tot va començar quan vaig embarcar amb les meues caravel·les cap a Amèrica, des d’aquest moment, vaig saber que alguna cosa important anava a passar.

  Em feia igual que els altres marins no estigueren tan confiats com jo, perquè jo ja sabia el que anava a passar, sabria que em faria famós!

  Per això, quan vaig veure que el vigia deia

  -Terra a la vista!

  Em vaig alegrar tant, que em vaig ficar a fer salts!

  Reconec que quan vaig veure la classe de gent que vivia allí em va fer pena pensar en el trist destí que correrien, vaig pensar en el que els dirien quan saberen que no creien en Déu Nostre Senyor, i em vaig compadir d’ells, tan ingenus, es pensaven que tan sols havíem anat a comerciar amb ells…

  Pobres!

  I per això, vaig decidir amagar Amèrica. Estimats lectors, espere que respecteu la meua decisió.

   

  Pipi Lastrum

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 7.04.2022

  La tragedia del Prestige

  -Que et jugues a què s'afona?

  -Quina càrrega portarà?

  -Quina bandera més bonica! És de les Bahames? Em faré un llit molt còmode amb ella.

  -Ja veureu com s’afonarà… espereu!, 3,2,1,ja s’afona, anem!

  - Em demane la bandera!

  -D’això res, me l’he demanada jo! Dili-ho papa!

  -Tranquil·les, sardinetes meues, segur que n’hi ha per a les dues, no us separeu de la resta del banc

  -Quin nom més bonic, Prestige, sona a nom important, ei! Espereu-me!

  -Un moment, que és aquesta taca negra!?

  -El vaixell està sangrant!

  -No xarreu tant i corregueu, que si no en prendran el botí aquell banc de lluços!

  -Espera, Que el passa als lluços!?!?

  - I aquella gavina?, abans d’entrar a l’aigua era blanca, i ara és negra!

  -No serà…? Sí, escapeu, petroli!!!

  - No és necessari, que estan fent? Estan recollint el petroli, encara sort, salvats!

  -Gràcies a Déu ha passat el mínim possible!

   

  Pipi Lastrum

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 30.03.2022

  QUÈ HAGUÉS PASSAT SI… MAI S’HAGUÉS DESCOBERT A BORD QUE JEANNE BARET ERA UNA DONA?

  Ara fa 256 anys que el capità Bougainville i una tripulació de 330 homes, van salpar amb el vaixell l’Étoile a fer una gran expedició per fer la volta al món. Entre tots ells s’hi trobava el noble i naturalista Philibert Commerson, vidu i ja una mica malalt, acompanyat del seu ajudant Jean, junts van recol.lectar més de 6.000 mostres de plantes de tots els indrets per on van passar durant el viatge. Però al mig de l’expedició va morir Philibert, llavors en Jean va agafar el relleu de la seva feina.

   

  En Jean va ser rebut a França amb grans honors i el seu nom va passar a la història com l’home que va ajudar a descobrir 3.000 espècies noves.

   

  En canvi ningú mai va imaginar que en realitat era la primera dona en donar la volta al món.

   

   

  Llum

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si el príncep de la Sireneta no s’hagués desmaiat?

  El noi cridava des del vaixell: -Socors! -Socors! La Sireneta va anar-hi i el va salvar pels pèls. El noi li va veure la cua i li va preguntar si tenia cua o li havia semblat. La Sireneta li va confirmar que sí que tenia cua de peix.

   

  Van acomiadar-se i ella va anar a buscar la manera de trobar cames humanes. Va buscar bruixes que l’ajudessin, però li van dir que l’únic que la podia ajudar era el seu pare, el senyor Tritó!

   

  El pare es va assabentar que volia anar a la superfície i ella li va explicar la història. Dia sí i dia també li demanava cames humanes per veure el seu amic, fins que el seu pare la va ajudar.

   

  Dofí

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si el triangle de les Bermudes no fos el que sembla?

  Edgar Croize, era un mariner que vivia en un poble molt pobre a les illes Bermudes i es va adonar que començava a desaparèixer part de la població.

   

  Un dia va anar a pescar i sense voler es va allunyar massa, llavors va veure que se li apropava un remoli que l’engolia, es va marejar i es va desmaiar. Quan va despertar estava en una habitació. Va sortir corrents i va veure que estava en una ciutat molt alegre. Va sentir veus conegudes i va fer un gran somriure, eren els seus amics i familiars desapareguts!

   

  Els va preguntar per què no tornaven a casa si la sortida es veia oberta i ells li van dir que allà estaven molt bé. Així que va decidir quedar-se amb ells, dins la ciutat fantasma del triangle de les Bermudes.

   

  Carmel

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si el Megalodon encara existís?

  Diuen que el Megalodon no existeix, però fa dues setmanes uns científics que van baixar a les profunditats del mar van trobar-se amb la bèstia i no s’ho podien creure.

   

  El problema és que podia acabar amb gairebé tots els peixos grans i petits. Les persones es quedarien sense poder pescar i a més a més seria molt perillós apropar-se a les platges.

   

  Els científics van crear uns vaixells amb armament molt potent per acabar amb la bèstia. Ho van intentar moltes vegades fins que al final ho van aconseguir. Una pena haver d’acabar amb una animal tan especial.

   

  Titan

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si el capità Garfi hagués sigut molt bo?

  El Capità Garfi era capità d’un vaixell molt famós, era un vaixell gran amb molts misteris. Tots pensaven que en Garfi era dolent, perquè enlloc de mà tenia un ganxo lleig.

   

  Unes amigues que es deien Gala i Nur van anar a viatjar pel mar i es van trobar amb en Garfi. Els va semblar que estava ofegant a un nen! La Nur i la Gala van anar a ajudar el nen tot i que aquell pirata feia molta por.

   

  Quan van arribar es van adonar que no l’ofegava, l’estava salvant i que el vaixell misteriós es dedicava a rescatar gent pels oceans. Des d’aquell dia la Gala i la Nur van viatjar amb el seu heroi salvant vides per tots els mars.

   

  L'heroi del Mar

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Que hagués passat si els vaixells tinguessin potes?

  A l’any 1842 un científic visionari va crear “EL VAIXELL DE QUATRE POTES” un vaixell revolucionari. Però no sabien què passaria molts segles després.

   

  Molts anys després s’havien fet més potents i arribaven fins els 300 km/h. S’agafaven a terra i s’impulsaven com un coet. Això va fer que un dia es descobrís que aquests vaixells trepitjaven el fons marí i destruïen els coralls.

   

  Els professionals del Museu Marítim de Barcelona van inspeccionar la zona. Efectivament estava tot ple de peixos morts, de runes i pols de corals devastats per les potes metàl·liques dels vaixells, que per avançar s’agafaven i els destruïen per complet. Un temps després un científic va idear un vaixell que va reemplaçar als de quatre potes.

   

  Iván

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si Einstein hagués estat mariner?

  Tenim una màquina del temps i som en una època on gairebé no hi ha peixos. Hem decidit enviar a l’Albert Einstein del passat a aquest moment històric on ja gairebé no hi ha peixos.

   

  La tripulació d’Einstein no està pescant molt, fa anys que cada vegada hi ha menys pesca. S’està acabant la temporada, i el geni Einstein ha fabricat una reixa una mica estranya i cara, serveix per pescar els pocs peixos que queden i perquè aquests es reprodueixin, així cada vegada n’hi haurà més. La seva tripulació no confia molt, però ho han d’intentar.

   

  La reixa de l’Einstein ha funcionat i a més a més cada vegada hi ha més peixos al mar. La seva tripulació s’ha tornat rica i la humanitat feliç.

   

  M20117

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Que hagués passat si … El triangle de les Bermudes fos una porta a un altre món?

  Robert Cherviler, un pilot francès, estava a la base militar i va sonar l’alarma, la segona guerra mundial havia començat, va enlairar-se i va sobrevolar el triangle de les Bermudes ,va tenir una fuita de combustible i es va desmaiar.

   

  Al cap d’una estona va tornar en si, estava dins del triangle i es va veure envoltat d’unes persones molt estranyes. Aquestes persones li van dir que eren la població del Triangle i que no sabien què era una guerra. Ell es va sorprendre.

   

  En Robert va pensar que aquell lloc podia servir com a refugi pels afectats de guerra, Per això va començar a fer viatges en avió plens de gent innocent, els deixava al triangle perquè poguessin viure tranquils.

  Jana

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si Atlantis hagués existit?

  La ciutat perduda Atlantis és un llegenda que diu que a l'oceà Atlàntic hi havia una civilització d’humans –peixos i s’han fet moltes investigacions sobre el tema. Crec que si hagués existit, a l'època moderna, hauria hagut moltes guerres contra els humans. Els humans i els habitants d’Atlantis s’haguessin trobat i haurien lluitat i altres monstres com el Kraken haurien ajudat als d’Atlantis. Segurament haguessin esclavitzat els humans i experimentat amb ells.

   

  Potser és millor així, que no s’hagin trobat mai perquè en Kraken aliat amb els d’Atlantis podrien haver acabat amb tota la humanitat i això no m’agradaria gens.

   

  Mario

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si s’hagués deixat de pescar durant tot un any?

  Cap a l’any 1950 hi havia un pescador que es deia Jordi i li encantava pescar, però tenia la mala costum de pescar massa, al final del dia sempre llençava molt peix. Allò li passava a molta gent, així que el rei Pol va prohibir pescar durant un any.

   

  El Jordi i els seus amics no estaven d’acord. Volien parlar amb ell. Quan van contactar van començar a discutir amb el rei, i el rei els va desterrar perquè no pesquessin.

   

  Al cap d’un any hi havia molts peixos i semblava una bona notícia, però la gent va començar a fer manifestacions perquè no es podien banyar a la platja de tants peixos que hi havia. Així que van treure aquella norma i el Jordi i els seus amics van tornar.

   

  Emma

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si els humans haguessin trobat Atlantis?

  Atlantis és una ciutat perduda, en Nil un gran mariner, es va proposar trobar-la. Quan era a punt de rendir-se va tenir un cop de sort, al fons de l’horitzó va veure una gran ciutat, va fer-li una foto, la va penjar a les xarxes socials i ràpidament es va fer viral.

   

  La gent volia anar-hi com fos. Un dia que els guàrdies de Neptú patrullaven van veure venir un submarí, de seguida van informar el seu rei. En Neptú va pensar que allò era una declaració de guerra.

   

  Va preparar un exèrcit i va començar l’atac. Un mes després tot semblava perdut, però en Nil va inventar una màquina traductora amb el rei de les aigües, i gràcies a aquella màquina van pactar un acord: ningú molestaria a ningú, i a des d’aquell dia tots els habitants viuen tranquils.

   

  Visca l'Astronomia

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si el príncep Eric no li hagués donat un petó a la Sireneta?

  La Sireneta li va dir a l’Úrsula que desitjava tenir cames per estar amb el príncep Eric. L’Úrsula li va dir que d’acord, però a canvi de la seva veu.

   

  L'Úrsula al fer l’encanteri li va prendre la veu a la Sireneta i a més a més va fer que el príncep Eric l’odiés, d’aquesta manera mai li faria un petó ni podrien estar junts. I és que si el príncep li feia un petó, la Sireneta recuperaria la veu.

   

  La Sireneta es va sorprendre al veure el príncep tan antipàtic, el príncep va passar d’ella i com la Sireneta no podia tornar a viure sota el mar va haver de començar una altra vida sense veu, sense príncep i allunyada de la seva família.

   

  Lluna Blava

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si el Kraken i la Moby Dick s’haguessin conegut?

  Fa molt de temps en un país submarí que actualment no existeix, dos animals estaven jugant a un joc de destruir illes.

   

  Els dos animals eren el Kraken i la Moby Dick. El Kraken és un calamar gegant, el seu caràcter és hiperactiu, la Moby Dick és una balena immensa molt simpàtica.

   

  Molts anys més tard les dues bèsties van canviar de joc durant un temps. La Moby Dick es dedicava a menjar humans i el Kraken destrossava vaixells. L’humà John Huston va prometre matar la balena i el calamar gegants. Va pujar al seu vaixell i es va passar la vida perseguint-los.

   

  El Vegano

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si existissin monstres marins?

  Un dia en un laboratori molt gran que estava en una fàbrica sobre el mar, mentre uns científics experimentaven amb fòssils marins els reactors de la fàbrica van explotar i les substàncies tòxiques van sortir dels contenidors i van reaccionar amb els fòssils.

   

  Els fòssils es van enfonsar a l'oceà i es van transformar en criatures monstruoses que van anar a destruir la ciutat de Misakura, que está al Japó. Tota la ciutat estava en pànic i van anar-hi científics i militars.

   

  Van venir a matar a les criatures, pero es van donar conta que eren molt resistents pero van començar a donar-li a les cames i es van donar conte que morien així i quan ja les havien matats a tots, tota la ciutat estava contenta.

   

  Gabriele

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si tot el mar s’hagués congelat?

  Era l'any 2172, els pols havien començat a congelar-se de nou i a estendre tot el gel per la resta d’oceans. Els animals marins s’havien congelat així que tota la Terra va començar a tenir problemes.

   

  Els biòlegs, que son els que estudien tots tipus d'éssers vius, van investigar els animals marins per poder-los descongelar i fer-los reviure. No van trobar cap solució i cada vegada estaven més desanimats.

   

  Una biòloga va barrejar ADN de diferents tipus d’animals, i va veure que podia obtenir diferents espècies marines capaces de sobreviure en aquell ambient. Així que gràcies a aquesta noia van introduir noves espècies, ara només els quedava saber com descongelar tots els oceans.

  Leia

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  QUE HAGUÉS PASAT SI EL NAUTILUS HAGUÉS EXISTIT?

  Creieu que El Nautilus era d’una novel·la, però fa molts segles que va existir, en secret. Va enfonsar vaixells com la Pinta, la Niña i la Santa Maria de Cristòfol Colom, el Titànic i molts altres fins a dia d’avui, però mai van saber que era el Nautilus qui els enfonsava.

   

  Un dia, mentre anàvem a fer la volta al món en el vaixell “LA DORADA 5”, vam veure un vaixell mig enfonsat amb una forma estranya, amb persones demanant socors. Nosaltres molt sorpresos vam anar a ajudar-los.

   

  A l’arribar a port ens van explicar que la forma estranya era un submarí supersònic que s’havia quedat sense bateria, que era el Nautilus i que sempre havia existit.

   

  Sapu

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si el Megalodon seguís viu?

  Un laboratori molt famós de Colòmbia investigava el Megalodon. Tenien la intenció de tornar-lo a reviure. Van trobar una costella d’aquesta bèstia i van agafar una mica de l’ADN. Li van posar la mostra de l’ADN a un tauró blanc i després de deu intents fracassats va funcionar i va aparèixer l’animal més perillós del món.

   

  L'experiment del Megalodon era secret i les persones feien vida normal, així que gairebé ningú es va assabentar. Al gran tauró li encantaven les aigües càlides, per això es va quedar a viure tranquil, menjant peixos i balenes.

   

  Fins que un dia va anar fins a la platja per provar nous plats. Ningú s'adonava que hi havia un tauró immens al mar. Quan va aparèixer va ser terrorífic i van haver de tancar les platges. Ara el Megalodon segueix entre nosaltres.

   

  Judit

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si el Titànic no s’hagués enfonsat.

  Em dic Hèctor, vaig estar al Titànic amb 5 amics: el Nil, en Guille, en Manel, en Víctor i l’Anael.

  Navegàvem pel mar Atlàntic i de sobte vam veure un iceberg, per no xocar li vam tirar una bomba.

   

  Després de destruir l’iceberg vam veure un míssil que venia cap a nosaltres i el capità el va poder esquivar. Un vaixell es pensava que l’havíem atacat. Vam haver d’atacar l’altre vaixell i enfonsar-lo. Llavors vam veure l’embolic, estàvem rodejats de molts vaixells de guerra.

   

  Vam arribar a un acord, l’acord era que li donàvem tot els nostres diners i ells ens deixaven en pau. Ens va semblar un tracte just i els vam dir que d’acord.

   

  Hèctor

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Que hagués passat si hagués hagut un tsunami gegant a Hawaii?

  Hawaii és un conjunt d’illes molt famoses que formen part dels Estats Units. Us imagineu què passaria si desapareixesin? Doncs així va ser, va arribar un tsunami gegant i s’ho va endur tot.

   

  Es van destruir totes les vivendes, hotels, restaurants i comerços. La notícia va sortir per tot arreu i òbviament, tothom estava molt trist. La gent que va sobreviure va marxar per precaució. Aquells dies s’escoltaven sorolls estranys i tenien por d’un altre tsunami.

   

  Van arribar més tsunamis prop d’aquella zona i va haver de passar molt de temps perquè Hawaii millorés. Poc a poc va tornar la gent.

   

  Martina

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si l’aigua t’hagués fet super fort i lleig.

  Un dia normal a la platja va caure un barril radioactiu i resultà que tots els animals marins es van tornar super forts i lletjos. Fins i tot van reviure animals prehistòrics com el Megalodon i el Kraken.

   

  Hi havia un problema, els humans no tenien peixos per menjar i l'aigua costava molt d'agafar i dessalar-la perquè hi havia aquests monstres. L’aigua es va tornar carísima.

   

  Un científic va trobar la solució, va abocar dins el mar un líquid fet al laboratori i gràcies a això va salvar el món dels humans.

   

  VicPro

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si no haguessin existit els vaixells?

  Hi havia una vegada una nena que és deia Carla i no li agradaven gens els vaixells. Un dia els pares de la Carla la van obligar a fer un viatge en vaixell.

   

  La Carla just abans de pujar-hi va trobar una llum màgica. La llum li va dir que podria demanar dos desitjos. El primer desig que va demanar va ser que desapareixesin els vaixells, perquè així no hauria de pujar-hi.

   

  La Carla a l'endemà es va adonar que el seu menjar preferit era el peix i com que no hi havia vaixells els pescadors no podrien pescar. Va tornar a la platja i com a segon desig va demanar que tot tornés a ser com abans.

   

  Queralt

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  ¿Qué habría pasado si no hubiesen olas?

  Me llamo Carlos y el día 6 de octubre, mi cumple, me regalaron un viaje en crucero para el día siguiente. Así que preparé las maletas y me fui a dormir.

   

  Al día siguiente me vestí, desayuné, cogí las llaves del coche y fui al crucero. Cuando llegué vi mi crucero, así que cogí las maletas y crucé una rampa bien larga. Hice el check-in y me instalé en mi habitación. Luego fui a ver el mar, pero notaba que le faltaba algo, ¡Eran las olas! No recordaba que habían desaparecido hacía años, el océano entero era aburrido.

   

  De repente se me ocurrió una idea, fui al capitán y le dije que encendiera los viejos motores y generaría olas, de esta manera todo el mundo sería feliz.

   

  Thegref

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si en el futur els animals evolucionessin d’una manera molt perillosa?

  Al 3.085 dC. els humans han millorat molt. Han trobat nous animals i cuiden el planeta. Però un dia un científic es va tornar boig per un experiment fallit, l’experiment era una droga que va provar per error.

   

  Al cap d’un temps va aconseguir fer un virus, i el va provar amb els animals dels mars, però li faltava un líquid que sortia dels cràters dels fons marins. Un dia van avisar que s’apropava l’erupció d’un volcà dins el mar. El científic va veure l'oportunitat perfecta i va enviar un submarí fins allà i va buidar el virus dins el cràter.

   

  La reacció del virus i la lava del cràter va afectar els animals del fons marí que ara tenien un aspecte horrible, semblaven monstres. Aquests van sortir poc a poc a la superfície i expulsaven un olor que contaminava l’aire i matava els humans.

   

  Idefixs_2011

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si els crancs fossin gegants?

  Una vegada un científic que es deia Frank experimentava amb crancs. El seu laboratori estava a prop de la platja amagat sota la sorra, i de tant en tant agafava crancs per experimentar amb ells. Un dia se li va caure un líquid radioactiu damunt els crancs.

   

  Els crancs es van fer gegants, van arribar al poble i el primer que van fer va ser arrasar totes les botigues de menjar. Al dia següent la gent va haver de sortir a comprar i va veure que semblaven inofensius, així que van decidir que es quedessin amb ells.

   

  Els crancs es van quedar i portaven menjar a la gent, ajudaven a la construcció i empenyien vehicles de transport públic. On hi havia hagut el laboratori van fer un hotel perquè tots aquells crancs estiguessin ben a gust.

   

  Arándano

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si la marea hagués pujat de sobte?

  Era prop del 556 aC. un dia la Lluna es va apropar molt a la Terra, llavors el nivell dels oceans va pujar molts i molts metres de cop.

   

  Les ciutats, els pobles i les muntanyes baixes van quedar arrasades per un tsunami gegant. Pocs humans van sobreviure. Molts es van ofegar, altres es van morir per falta d'aigua potable. Els que van sobreviure van agafar uns vaixells per fugir a les muntanyes més altes, s'alimentaven de peix, i d’aigua que purificaven per tenir aigua potable.

   

  Passats uns anys van dir que tot allò era molt dur i es van embarcar per trobar una solució. Després de vuit dies no van trobar una terra millor, però un va tenir una idea: Construirien una ciutat sobre l’aigua, però no sabien els perills que els portaria.

   

  La Pua

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.03.2022

  Què hagués passat si hagués arribat un tsunami gegant?

  Estaven a la platja, tots tres, tranquil·lament i la filla va veure venir un tsunami, era enorme i feia molt de soroll, va avisar a la mare i el pare i van anar tots corrents vora l’aigua.

   

  Al veure’l venir van córrer cap a l’hotel, es van refugiar, però l’onada va destruir-ho gairebé tot. No tenien menjar i van començar a tenir gana. El pare va morir perquè estava ferit. La mare i la filla, agafades de la mà, van pujar una muntanya per protegir-se.

   

  Van arribar a una cabana a dalt de la muntanya, plena de gent que s'havia refugiat allà, tots tenien molt de fred com si estiguéssim al pol nord i tenien pànic que tornés a passar.

   

  Caty

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 3.03.2022

  EL MITE DEL MEGALODON ÉS VERITAT?

  En primer lloc, el Megalodon és un animal marí semblant al tauró però el megalodon fa 20 metres de llarg aproximadament.

   

  En segon lloc,aquesta història comença amb una família molt unida.Un dia aquesta família va pensar que seria bona idea llogar un vaixell.

   

  Tots s’ho van passar bé, gaudint de les vistes…

  De cop i volta, el vaixell va començar a moure’s molt descontroladament. Es van espantar i un megalodon va atacar a la família. El pilot ja no hi era i la família va morir. La policia es va adonar del problema i buscaven el megalodon. Pensaven que era un mite… però no…

   

  SOL

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 3.03.2022

  El PUFF MÀGIC

  Hi havia una vegada un drac al fons del mar, estava sol i s'avorria molt. Era un drac blau amb la panxa groga. Es deia Puff i tenia poders.

   

  Un dia el Puff va decidir sortir de l'aigua i es va trobar a un noi, el Luck, i una noia, la Queti. Ràpidament van jugar amb ell i es van divertir molt. Després, els nens van marxar a casa.

   

  L’endemà el Puff va sortir a jugar i els nens no hi eren. Va tornar a l'aigua, trist.

   

  Al final com que podia volar els va anar a buscar, però els va trobar amb un altre drac. Després de la primera decepció, els dos dracs es van fer amics i van viure plegats.

   

  POP

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 3.03.2022

  Què passaria si el titànic no s’hagués enfonsat ?

  Estimats lectors tots sabem més o menys la història del famós vaixell anomenat TITÀNIC del 1912. La història diu que es va xocar amb un iceberg i en menys de 2/3 hores es va enfonsar en un mar gelat de l'Atlàntic, dificil de sobreviure per les temperatures gelades.

   

  Ara amb la tecnologia més moderna se sap que va ser una coincidència de desgràcies amb els errors dels éssers humans. Però que hagués passat si aquell vaixell hagués entrat en un triangle semblant al triangle de les bermudes?

   

  El Titànic hagués anat per les aigües del Carib i hagués navegat pel mar Atlàntic i hagués sigut xuclat per un forat del temps que l’hagués trasllat en una altra època. Tota la gent que va morir hagués sobreviscut. I estimats lectors, us he de dir que llavors ens haguéssim perdut la pel·lícula protagonitzada per Leonardo Dicaprio.

   

  CRISTIN ANDRES

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 3.03.2022

  Què hagués passat si els pirates encara existissin?

  En el parc prop de la platja mirant el pailebot, un veler típic del Mediterrani, vaig seguir parlant dels pirates.

   

  El primer que vull explicar dels pirates és que eren agressius, territorials, lluitadors i a vegades egocèntrics. Els seus vaixells portaven canons potents i tenien atemorits a la gent de la costa brava.

   

  -Puc fer una pregunta?-diu el Miguel. I el Marc, el Joel, l'Adrià i l’Aleix es mouen per escoltar-lo millor. Continua el Miguel: Què passaria si continuessin existint?

  Si continuessin existint segurament hi hauria més violència, pobresa i més por. Les ciutats i el món seria governat per ells.

  I tots van dir a la vegada: ostres! quina sort que no ha passat aquí!

   

  Després, van anar tots al museu marítim de Barcelona a conèixer més els vaixells antics.

   

  MANTAPUERCOS

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 3.03.2022

  Què hagués passat si Colon hagués sigut dona ?

  En primer lloc, el meu relat va de què hagués passat si Colom hagués sigut una dona. Tornem enrere al 1492. El 25 de setembre, l'Estel tenia 18 anys i la seva germana Kima en tenia 19, eren germanes.

   

  Un dia l’Estel volia descobrir nous continents però per ser una dona no la deixaven. Ella va dir que hi aniria. A la nit li va dir a la seva germana que si volia anar amb ella i li va dir que sí.

   

  Llavors, van agafar el vaixell del seu pare i van embarcar a les 3 am.

  Va passar gener, febrer, març… fins que van trobar terra… i van decidir que es diria Amèrica!!! Quan van tornar, tot el món les van respectar per haver vist un món nou. Així van tenir més respecte a les dones.

   

  VENTANA

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  QUÈ HAGUÉS PASSAT SI ELS VIKINGS HAGUESSIN FUGIT DE LA SEVA TERRA?

  Vikings: bàrbars. Criatures despiadades que maten per matar. Potser seria millor que no existissin, no? Doncs des de fa alguns anys que estan rebent atacs estrangers. Han hagut de marxar de la seva terra natal, amb alguns vaixells inacabats, cap a l'oceà, amb cap data fixa de desembarcació. Ells només volen tranquil·litat.

   

  Fugir és l'única oportunitat que ens queda de sobreviure. Soc el capità d’un dels vaixells. El segle XXIII quedarà marcat per tota la història, l’extinció dels vikings. Estem a punt de derivar contra un iceberg tres vegades més gran que el nostre vaixell. Cada vegada més a prop…

   

  Estic en un llit. M’aixeco. Puc veure perfectament un poblat. Hi ha vaixells desembarcats, en un passat, suposo, però un passat borrós. Diuen que soc el rei, hem aterrat en una terra desconeguda. Ha passat un temps, però una cosa puc aclarir, estem lluny de perill, per fi, en pau.

   

  HORITZÓ INFINIT

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  Què hagués passat si els Germans no haguessin expulsat els Romans ?

  En primer lloc, els romans van conquerir Europa. Eren molts valents i van conquerir 3 continents, que són Àsia Menor, la major part d’Europa ( Anglaterra, Gal·les, Portugal, Espanya, França, Itàlia, Àustria, Suïssa, Luxemburg, Bèlgica, Gibraltar, Romania, Moldàvia, Ucraïna) i el nord d'Àfrica (Líbia, Tunísia, Algèria, el Marroc, Egipte).

   

  En segon lloc, els romans originàriament eren italians, però la seva última part de l’imperi, que va durar molts segles, van parlar grec .

   

  En tercer lloc, quan l’Imperi romà es va tornar més feble, molts països van venir per atacar i quedar-se amb el seu territori, però, qui va fer fora els romans van ser els germans. Si els germans no haguessin expulsat els romans avui en dia no tindríem molts dels productes que els germans ens van portar.

   

  PINKI

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  Què hagués passat si no haguessin descobert AMÈRICA?

  Ens trobem al 1492, Colom estava demanant diners als Reis Catòlics per fer un viatge pel mar, a part d’anar a l'Índia per intercanviar coses i colonitzar.

  Els Reis catòlics li van donar tripulants i menjar per a quatre setmanes.

   

  Així que amb tot aquest material, va començar l’expedició cap a l'Índia. Després de molts dies, estaven perduts no sabien cap a on anaven, fins que van veure terra a la vista. La senyal del vaixell no funcionava. Estaven perduts. En aquella zona hi feia molt fred i no portaven la roba adequada. Al cap de tres o quatre hores es van congelar en vida

   

  Al 2018, un capità i la seva tripulació els van trobar, congelats, al Pol Nord. No havien anat a parar a Amèrica, ni a l’Índia, havien anat a parar al Pol Nord. Se'ls van emportar al museu marítim de Barcelona, com a exposició de museu.

   

  BUGANIO

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  SI EL MAR HAGUÉS SIGUT GEL

  Per començar, possiblement si el mar hagués sigut gel, tots els peixos, pops i més animals marítims estarien morts, perquè no podrien ni nedar ni respirar.

   

  A més a més, no es podria nedar i els vaixells serien especials pel gel, ja que un vaixell normal es quedaria enganxat.

   

  Per altra banda, podríem veure la part positiva. Podríem patinar perquè hi ha tan gel que relliscaria molt. També es podria anar en trineu, construir cases, hotels, etc, perquè hi hauria tan gel que no cauríem, o creuar d'un país a un altre es podria fer sense necessitat de vaixells, només amb cotxe o fins i tot caminant.

   

  EL XOCAS

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  QUÈ HAGUÉS PASSAT SI L’ATLÀNTIDA NO S’HAGUÉS ENFONSAT?

  Per començar, l’Atlàntida va patir un tsunami i tot i així podem dir que el va resistir. El tsunami es va emportar la ciutat a un altre lloc, concretament a Cuba , però l’Atlàntida va seguir intacte.

  Això va generar diferents catàstrofes però per sort poques morts.

   

  Després d’ investigacions i investigacions trobaren com és que no es va destruir ni enfonsar. Era perquè el tsunami va xocar amb l'Atlàntida per sota i amb la corrent que es va generar va fer com si l'Atlàntida estigués surfejant sobre el tsunami.

   

  Després d’uns quants dies, va baixar la força del tsunami , i per la sort dels habitants de l’Atlàntida, havien arribat a Cuba!

   

  A partir d’aquell dia van conviure feliçment amb la gent d'allà. Fins i tot celebren el dia del tsunami, una festa local en la que tots xoquen entre ells. És molt divertit!

   

  ANONYMOUS 43245601

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  La vida marina

  L'oceà, una de les parts més importants de la terra amb milers d’animals marítims. Què passaria si no hi hagués vida marina? L’oceà seguiria sent el mateix?

   

  Pel que fa a la vida marítima és molt important per l’oceà i per la terra, ja que els animals marítims la netegen, i si aquests animals no existissin l’ oceà es podriria. Després d’això, es formaria una capa castrosa i per tant l’oceà a part de no ser el mateix, ja no existiria. Això, afectaria tant a la humanitat com a la terra, perquè sense la vida marítima no hi hauria mar, i si no hi hagués mar, no podríem viure, gràcies a que l’oceà ens dóna part del nostre oxigen.

   

  En conclusió, sense la vida marítima no podríem viure.

   

  FRESITA

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  LA CORRENT

  Per començar, ens trobem la Dori. Està sola, dormida i sense ningú, dormint a l’oceà, que aquell dia estava tranquil i silenciós. I per altra banda, ens trobem al Nemo, jugant al parc amb els amics. Tira una pilota, tan lluny que no la veu. La va a buscar, i aquí es troba la Dori.

   

  La Dori estava dormint, mentre tenia un malson de que no tenia memòria. El Nemo la va despertar, i la va preguntar què feia aquí. Li va dir que segurament la corrent l’havia portat fins allà.

   

  Finalment, el Nemo va decidir ajudar a la Dori a trobar el camí a casa. Durant el trajecte, es van anant fent amics. A partir d’aquest dia, la Dori va prometre no adormir se a cap lloc que no fos casa seva i el Nemo estava molt feliç d'haver conegut a la Dori.

   

  KIRA PIKA TOSTA

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  Què hagués passat si Amelia Earhart hagués estat un home?

  Per començar, segurament es diria Emilio Earhart i tindria molts diners. Li agradarien els avions des de petit i també pilotar-los.

   

  Per continuar, es proposaria creuar l'Atlàntic. Segurament com és home i té molts diners tindria el millor avió, el millor menjar, els millors copilots i la millor seguretat. Jo crec que després d’unes quantes hores al volant no funcionaria, i l’Emilio es començaria a posar molt nerviós. Però com és un home i té més recursos tindria els millors mecànics al costat i li canviarien el volant i tornaria a funcionar.

   

  Finalment, arribaria al seu destí i tot el món l’aclamaria. Probablement li donarien un premi molt important pel que ha fet i li farien una estàtua en commemoració. Així es convertiria en el millor pilot de tots els temps.

   

  COMANDO X

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  Titànic, el submarí

  Sabem que en el món han passat moltes coses, però també hi ha coses que no han passat, i per això ara em pregunto: què hagués passat si el titànic fos un submarí?

   

  17 d’abril de 1912, han creat un submarí per a passatgers anomenat Titànic. És el submarí més gran del món. El seu trajecte es va destinar a Nova York des d'aquí, Irlanda.

   

  Fa una setmana va ser el seu viatge inaugural i els passatgers, d’alta classe, asseguren que va ser un viatge tranquil, elegant i preciós.

   

  El submarí va passar per milions de llocs preciosos, però segons els passatgers, de les millors coses que van passar va ser navegar pel costat de balenes blaves i passar per sota d’un iceberg.

   

  Finalment, la classificació pel titànic és sensacional i esperem que faci viatges durant molts anys més.

   

  ARCADE_-2

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  Què hagués passat si el Titànic no s’hagués enfonsat?

  Per començar, a l’any 1912 van construir un vaixell que es deia Titanic. El van crear per fer un viatge des d'Anglaterra a Nova York. Entre la gent que pujava, hi havia l’Eloi i la Maria. Ells no es coneixen de res.

   

  Després de dos dies de trajecte, van veure un iceberg i van dir:─iceberg a la vista!! Però, el van poder evitar, passant per sota amb un pla submarí a través d’un forat molt molt gran.

   

  Van passar els altres dos dies i van arribar a NY. Allà, un pobre home els va dir que es trobarien al bar Clerck’s. Per acabar, el mateix home els va portar a una porta secreta, i aquella porta secreta els portava al Nova York futurístic, de l’any 3298 i l’Eloi i la Maria es van casar en aquell temps.

   

  TAMO

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  El soldadet al mar

  Tots coneixem la història del soldadet de plom, i sabem com acaba, però què hagués passat si el soldadet seguís vagant pel mar sense cap destí, i pensant si tornaria a veure la seva bonica ballarina?

   

  Doncs segurament la corrent se l’hauria endut fins a les profunditats abissals i s’hauria quedat allà fins qui sap quan, si no hagués estat per un nen xinès que el va trobar al cap de 15 anys, una mica deteriorat pel temps.

   

  Per aquell nen l’alegria va ser tan gran que semblava que hagués trobat un tresor, ja que la seva família no tenia molts diners.

   

  I així va ser com el soldadet va rebre una nova vida.

  Ell era feliç, però al seu cor sempre viurà en el record de la ballarina de la que es va enamorar.

   

  ALES D'ÀNGEL

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 2.03.2022

  Què hagués passat si Colon hagués sigut una dona?

  Per començar, ens trobem a l’any 1492, hi havia una dona que es deia Elionor i volia donar una volta al món. Però volia anar sola. No la deixen només pel motiu de ser dona. Després de molt insistir, li diuen que si deixa que el vaixell hi vagin pirates, li deixen donar la volta al món.

   

  Per finalitzar, els pirates s’enfaden amb l’Elionor i es compintxen. Volen anar a una illa per deixar abandonada a l’Elionor. La van deixar al mig de l’illa, sense menjar, sense roba, sense res…es va quedar dos mesos a l’illa fins que la van trobar uns altres pirates. Arrel d’això, l’Elionor, molt rabiosa, va buscar els primers pirates per revenjar-se.

   

  BARRUFET

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 1.03.2022

  La HISTÒRIA DEL TITANIC

  El 10 d’abril de 1912 el Titanic va salpar desde Southampton en el seu viatge inaugural, amb destí a Nova York. A bord viatjaven més de 2.400 persones, el capità Smith va ordenar un canvi de romb. A les 22:00 de la nit després de sopar el capità va deixar al 1r oficial al control.

  El vigía Frederick Fleet va advertir de la proximitat d’un iceberg, però el van veure molt lluny i no es van preocupar llavors van veure una ombra gegant i es van preocupar, un monstre va destruir el Titanic però un tros no es va enfonsar. I en aquell tros hi havia una persona que després va arribar a terra ferma i va agafar una pala i va començar a excavar per trobar un tresor i amb els diners construir un altre Titanic però… va veure una ombra…

   

  ReyRay201

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 1.03.2022

  Bloop

  Al principi,durant la guerra freda, les forces armades dels Estats Units van posar micròfons per detectar submarins soviètics. Més tard, al 1997 es va detectar a les costes de Xile , a uns 5.000 km cap al Pacífic un so potent que els científics van batejar com Bloop.

   

  La NOAA va dir que el soroll es podria tractar de volcans o grans icebergs que graten el fons de l'oceà o que es trenquen i es desprenen d'una glacera antàrtica. També hi ha moltes teories com per exemple que a 1.760 km de la ubicació de Bloop hi ha la ciutat enfonsada de Ryleh, on hi ha empresonada la mítica bèstia Cthulhu. Però el 2022 un vaixell de transport a prop del pacífic sud es va trobar una criatura gegant submergida a l'aigua. Una setmana després es va confirmar que era Bloop. És una bestia al·lucinant.

   

  Gioskywalker

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 28.02.2022

  Mariners a l’Atlàntida

  -Terra a la vista!- cridava un dels mariners.

  -Aviseu al capità- deia un altre.

  Veien una illeta on hi havia una civilització petita. Quan van arribar a terra van veure que els insulars tenien por del vaixell, mai n’havien vist un i menys com aquell. Encara que no n’havien vist un vaixell la civilització semblava molt moderna. La tripulació va anomenar a aquell lloc Atlàntida. Les persones que vivien a l’illa els van convidar a ballar les cançons tradicionals. Els mariners es van anar guanyant la confiança de la tribu fins a convén-cels d’anar a Europa.

  -I així és com van descobrir el nostre poble- va dir la professora.

   

  Miya

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 28.02.2022

  El Titanic

  Hi havia una vegada al 1912 es va inaugurar el vaixell més gran de la història, el Titanic. Al principi la gent estava impressionada amb lo gran que era. Però no tota la gent pensava igual. Hi havia un home que es va posar gelós perquè el titanic era més gran que seu vaixell així que es va plantejar destruir-lo. Un any després quan el Titanic va començar a navegar. L’home gelós va aprofitar i va manar dos dels seus homes a infiltrar-se al Titanic i explotar-lo. Una vegada dins van començar a amagar les bombes i quan tots estaven dormint van saltar al mar on tenien un vaixell i es van posar dins i es van allunyar i 10 segons després va explotar i tota la gent va morir i dos dies després el vaixell de l'home gelós es va enfonsar.

   

  Messi

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.02.2022

  Luca

  Hi havia una vegada un monstre que vivia al mar, es deia Luca i vivia amb la seva família. Una de les seves normes era que no podia sortir fora del mar, però en Luca no feia cas.

   

  Llavors va decidir sortir a la superfície, però no sabia que això portava conseqüències.

  Quan va sortir va conèixer un nen que es deia Pep, van ser grans amics.

  A continuació els seus pares, amb el temps, el van deixar de buscar perquè pensaven que se l’havien endut, i llavors se'n van anar.

   

  Aleshores Luca estava sol amb el Pep.

  Però el Luca sentia que el Pep l’estava mentint, que li estava guardant alguna cosa. El Pep tenia família!!, I volia anar-se'n amb la seva família.

  Se'n va anar.

  El Luca va buscar a la seva família, i la va trobar. En aquell moment es va despertar. Tot havia sigut un somni!!

   

  Senyora Flo

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 24.02.2022

  Vint mil llegues de viatge submarí.

  Quan el capità Nemo estava a punt per anar-se de l’Atlàntida, el seu company Aronnax va cridar ben fort.

  El capità Nemo va nedar cap a ell i va veure una espècie de tauró-piranya-kraken.

   

  En veure allò, el capità va agafar un arpó i va disparar a la bèstia,

  però ella es va menjar l'arpò. Quinze minuts més tard la criatura es va ennuegar i va morir.

   

  A continuació el Ned Land va començar a destruir els ous del monstre.

  Finalment, quan va destruir l'últim ou, va veure una palanca i la va baixar.

  Va descobrir una càmara del tresor i a dalt de tot va veure una caixa.

  La va agafar i va anar cap a Londres.

  Llavors la va obrir, però no hi havia res, més tard van començar a tosir sí que hi havia algo era un virus amb una corona al capdamunt…

   

  Rei

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 22.02.2022

  L’Atlàntida no s’enfonsa

  Hi havia una vegada un nen que es deia Blue Eyes.

  Era un nen que era conegut per la seva amabilitat.

  Era alt i tenia els ulls de color verd i una mica blau.

  El seu caràcter era graciós i amable

  Era molt aficionat als escacs, als trencaclosques i a la gimnàstica ,era super flexible.

  Vivia a l'Atlàntida, la terra de les riqueses.

  Era un dia esplèndid, amb sol brillant, cap núvol, perfecte per anar a la platja.

  Va anar cap a la platja i va estar unes quantes hores, quan va marxar va veure molts vaixells que s’apropaven, tenien un drac en la proa, llavors va saber que eren vikings.

  Va començar a córrer cap a casa per avisar a la la seva família.

  Es van preparar per la guerra i tots els habitants van lluitar.

  Al final van guanyar i van viure feliços.

   

  La Història

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 22.02.2022

  L’ANEGUET LLEIG

  Hi havia una vegada en una platja protegida i amb molta vegetació de la Costa Brava, hi vivia una família de tortugues terrestres. Tenien 5 fills, però un d’ells era diferent, era més gran que els altres i no tenia potes, tenia aletes! Sempre portava els germans a passejar. Vivien molt tranquils, però un dia que estaven jugant prop de la costa, se'ls va aparèixer una família de tortugues marines al davant, queixant-se de que aquella tortuga diferent era seva.

  Davant d’aquesta situació els pares terrestres no van tenir més remei que trucar a un vell amic que era jutge. En 5 minuts contats el jutge ja era allà, i en un tres i no res, es va muntar un judici a la platja…Per jutge…una granota! Al final del judici es va acordar que viurien tots junts a la platja protegida.

   

  Aquella tortuga era afortunada, perquè tenia quatre pares!

   

  La dama blanca

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 22.02.2022

  Una aventura sobre el mar

  Hi havia una vegada una porqueta que es deia Xanxita i vivía en una petita illa. La seva ama es deia Katie i tenia un vaixell petit. Un dia l’illa es va començar a moure, van córrer fins a arribar al vaixell i la Katie va veure una illa i va navegar fins arribar.

  Allà es trobaven el porquet Pua i la Vaiana.

   

  La Vaiana va córrer per veure que passava, la Katie li va explicar tot el que li havia passat, la Vaiana es va sorprende y li va dir:

  -Podem anar ha Tefiti??

  -D’acord!!!

  Van agafar el vaixell i van anar a Tefiti. Quan van arribar,Tefiti no estava i es van espantar, però van viatjar per tot al món, sense sort, però quan estaven a Canadà la van trobar! Estava de vacances.

  I ho van arreglar tot i el Pua li va demanar matrimoni a la Xanxita.

   

  Raya

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 22.02.2022

  Els savis de l’antiga Lemuria , ja estan aquí

  Fa molt de temps en el mar Índic hi havia un continent que va desaparèixer anomenat Lemuria.

  Els seus habitants eren gent tranquil·la, humil que vivien en harmonia amb la natura.

  Un dia van venir uns visitants que els van enganyar i els van fer fora de la seva terra.

  Però després d’unes setmanes va començar a tremolar la terra, i això va fer desaparèixer Lemuria al fons del mar.

  Aquesta història és tan llunyana com els inicis de l’humanitat. Avui al segle XXI la natura està en un gran perill de contaminació i destrucció.

  Així que la llegenda diu que els Lemurians tornaran a la superfície a ajudar-nos a viure amb harmonia amb la natura.

   

  Estrella

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 22.02.2022

  Titanic

  Per començar , fa molt de temps el 10 d’abril del 1912 un vaixell que es deia Titanic acabava de sortir del port. El vaixell transportava 2223 passatgers, entre aquests hi havia una noia que es deia Rose Dewitt i un noi anomenat Jack Dawson. Es van conèixer a bord i es van enamorar veient la posta de sol.

   

  Un dia mentre el Titanic estava navegant, el capità va notar unes ones que xocaven i feien tremolar el vaixell. De sobte una onada tan gran que els tapava la llum del sol es va dirigir cap al vaixell …. de cop el va tombar de tal manera que la part de dalt del vaixell va queda submergida.

   

  La Rose i el Jack com que eren biòlegs marins es van fer amics d’uns dofins, que els van ajudar i van marxar corrent abans de que vingues el tsunami.

   

  Papito

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 22.02.2022

  isla vivent de san borondón

  Hi havia una vegada el monjo de San Borondón que va fer una operació de recerca de la Terra Promesa. Va navegar fins que va arribar a una illa en la que es va parar a descansar . De cop i volta es va adonar de que la illa es movia… es va sorprendre tant que es va desmaiar. Al dia següent es va despertar i la seva barca no hi era. Va explorar l’illa fins a trobar una roca gegant que va resultar ser un cap d’animal. i… ho era! L’animal que es deia Jasconius li va dir que s’avorria molt allà sol. Al monjo se li va acudir que si es feien amics podrien conviure junts. El monjo va acabar vivint a l’illa amb en Jasconius per la resta dels seus dies.

   

  XRP

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 22.02.2022

  Titanic

  El Titanic va ser el vaixell més gran i luxós de la primera dècada del 1900. Aquest va fer el seu primer viatge el 10 d’Abril del 1912, i va anar des del port de Southampton fins a Nova York. Entre els 2.224 passatgers a bord, hi havia 2 catalans. L’Emili Pallàs i en Julià Pedró. El que més els agradava a tots els passatgers d’aquell vaixell de luxe era la seva orquestra: feia somriure tothom.

  Després de 2 dies de viatge, el vaixell es va aturar de cop: el silenci es va fer present… Al cap d’una estona el capità Edward John Smith va anunciar que un pop no els deixava seguir: estava instal·lat als motors. L’Emili i en Julià van ser els que, gràcies al seu enginy, van aconseguir que el pop es desenganxés i el Titanic va poder seguir fins a Nova York.

   

  El senyor Blau

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 22.02.2022

  EL MONSTRE DE LES PROFUNDITATS

  Fa molts anys va existir un animal marí anomenat “KRAKEN”!

  -No sabeu la història? Tranquils, us l'explico.

  Hi havia una vegada un nen anomenat Jak. En Jak era un nen diferent als altres, però encara no ho sabia. En Jak vivia prop de la costa. Un dia en Jak estava jugant amb un veler a la platja i de sobte una onada se’l va endur mar endins. Quan es va despertar estava enmig del mar, tot desorientat. I de sobte va aparèixer una ombra a l'aigua, no era un animal normal, de cop i volta van foradar la barca poc a poc s'anava enfonsant, en uns instants va poder veure clarament la seva figura, era un calamar gegant, era el Kraken!

  Des d'aquell dia els rumors anaven creixent, el Kraken va ser història, conegut com el monstre de les profunditats!

   

  Liria

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 22.02.2022

  Un sant Jordi mariner

  Una vegada en un poble molt molt petit de 30 habitants hi havia un rei i una reina. Van proposar un viatge en vaixell, però de 30 persones només podien anar 10.

  Quan va arribar el dia de marxar van agafar menjar per tothom. Estaven enmig del mar quan de cop una cosa va xocar amb la part de sota fent un cop molt fort. La Princesa va caure a l'aigua i van veure que un pop molt gran se la volia menjar. De sobte un mariner anomenat Sant Jordi es va llençar a l'aigua amb un arpó i va matar el gran pop. Va pujar al vaixell, li va regalar una petxina a la princesa i se'n van anar a viure a una illa deserta.

   

  Pepita

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 21.02.2022

  El desig de Sirena

  Hi havia una vegada una noia que es deia Ariel. Tenia 12 anys i el mar era com la seva segona casa. Estimava tot allò relacionat amb el mar, però el seu gran somni era ser una sirena.

   

  Tampoc li importava si no tornava a casa. El seu pare s’ havia mort i només tenia a la seva madrastra. No l’agradava perquè cada cop que anavan a la platja no la deixava entrar al mar. Però un dia va decidir no fer-li cas. Va entrar al mar i de cop no podia moure les cames! Se les va mirar i era una sirena!

   

  Va descobrir que sempre havia sigut una sirena.Va arribar nedant fins a la sorra on l’esparava una sorpresa: el seu pare que no s’havia mort, mai havia mort sinó que va tornar al mar.

   

  PatataChip

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 17.02.2022

  LA PARTIDA D’ESCACS MÉS VIKINGA

  Un dia un nen anomenat Guillem va anar a casa del seu amic Gerard a jugar a escacs. Aquell dia després de berenar van iniciar el joc, cadascú va guanyar una partida i, entre jugades, es va acostar l’avi d’en Gerard, en Pep. Els hi va explicar que ell fa molt temps quan anava en vaixell amb la seva tripulació també jugava a escacs. En Guillem, sorprès, li va preguntar si era mariner i l’avi li va dir que no, que ell era viking. També els hi va explicar que van descobrir Amèrica. Per poder trepitjar aquelles terres van haver de lluitar contra altres vaixells al mar, de barco en barco. Ells no s’ho creien i van demanar a en Pep alguna prova. Van pasar cinc minuts i va aparèixer amb un casc i una destral. En Guillem se’n va anar de casa del Gerard amb una experiència molt gran.

   

   

  Guilmer7777

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 17.02.2022

  MEGALODON MOR DE VELL

  El Pol, davant la tele estava emocionat veient què estava passant en aquell precís moment a la fosa de les Marianes.

  La nau va deixar de perforar la terra i es trobava de nou navegant en l’aigua… hi havia un món marítim que acabaven de descobrir. Un cop molt fort va fer caure els tripulants… era un Megalodón! -Missió completada!

   

  Els megalodons van seguir la nau i van criar pels oceans, tan ràpid que l’exèrcit no els podia matar.

  Com que es van menjar tots els peixos van començar a menjar-se uns als altres fins que només en va quedar un, que va morir de vell.

   

  Poc a poc la gent va tornar a agafar confiança i va tornar a banyar-se a les platges de tot el món, perquè no ens agrada recordar-nos dels monstres, i menys si ja no hi són.

   

  Blastoise

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 17.02.2022

  la gran batalla

  Era un dia tranquil i de cop va sortir de l'aigua el kraken però si estava mort!

  Ah! i també el megalodon va sortir del mar. La gent de la platja pensava que moriria.

   

  El megalodon va atacar al kraken. El va colpejar i el kraken que no estava mort va agafar al megalodon el va tirar a una pedra. El megalodon es va enfadar tant que li va trencar la pota al kraken. La gent li va llençar coses al kraken: pedres, pals, etc… El megalodon va aprofitar per atacar i estava a punt de matar al kraken

   

  De cop el krakem es va aixecar de l’aigua i va atacar al megalodon, el kraken no parava de colpejar al megalodon i llavors el megalodon es va enfadar i es va llençar a per el kraken i el va matar.

  Finalment el megalodon es va fer amics de la gent.

  nanu

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 17.02.2022

  El Megalodon

  Els vells del poble explicaven que havien vist un tauró de grans dents, mes conegut com a megalodon. Era un tauró gegant, el peix carnívor més gros de la història de la Terra.

   

  El dia set d’agost de l’any 1934,un vaixell de vela de 5 metres de llarg va salpar amb l objectiu d’ atrapar el megalodon. Era tot un repte per la tripulació. El viatge era de set dies. El tercer dia estan a punt per tornar sense trobar un megalodon. Però de sobte van escoltar un BOOM!!! Un membre de la tripulació va cridar: UN MEGALODON!. Tots van córrer amb llances per capturar-lo però no van ser capaços, el megalodon es va xocar contra el casc de l’embarcació, es va enfonsar i no van trobar cap membre de la tripulació mai més.

   

  Dippy Fresh

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 17.02.2022

  Megalodon contra Nessie

  En el segle ll va aparèixer una criatura molt gran. La criatura mesurava uns 10 metres de llargada i 3 d'amplada. Era molt gran, i es deia Megalodon.També en un llac, poc conegut que es deia llac Ness, va aparèixer un monstre. Bé... ben bé un dinosaure, es deia Nessie.La Nessie mesurava uns 10 metres i mig de llargada i 3 d'amplada.

   

  Els dos vivien en el mar, però un dia uns peixos que eren molt trapelles s'estaven escapant del Megalodon. Els peixos no sabien on anaven i van anar a parar al llac Ness on estava la Nessie. De cop el Megalodon va aparèixer i es van barallar. Al final un peix els va dir: Vosaltres dos podrieu ser amics! Ells s'ho van pensar i al final es van fer amics.

   

  Arual19

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 17.02.2022

  Titànic

  Era l'any 1911.Els passatgers pugen al famós vaixell Titànic. A les 15.30 comença el viatge de Londres a Estats Units.El viatge comença bé amb els músics tocant.Els nens es divertien saltant a la piscina, quan arriba la nit era molt difícil dormir pel soroll del mar.

   

  Quan estem a mig camí els passatgers notaven que el vaixell anava lent. Es notava com si hagués capes de gel. Van veure que hi havien glaçons de gel estaven molts precupats. La gent no confiava amb els mariners però de sobte…

   

  Es va girar per complet el barco, la gent queia, els músics van parar de tocar. El capità va plorar d’emoció al saber que el que havia fet. El vaixell va arribar bé, amb alguns mals, però els passatgers estaven tots bé quan van arribar a Estats Units, i ara el capità és un heroi sense capa.

   

  sergey

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 17.02.2022

  Colom i la terra.

  Un dia qualsevol,  un grup d’amics discutia una cosa:

  -Jo crec que la terra és plana!

  -No, impossible!

  Hi havia dos bàndols. Els que pensaven que la terra era plana i els que pensaven que no era plana. Un va dir…

  -Us demostraré que la terra no és plana. Aniré a fer la volta amb vaixell!

  Va dir un noi molt segur.

   

  Al dia següent, aquell noi que es deia Cristòfol va agafar un vaixell i va marxar dient:

  -Us demostraré que la terra no és plana!

  I va arrancar el vaixell i se’n va anar.

  Portava ja tres setmanes i no trobava res. Al final es va cansar i amb molta pena va donar mitja volta i va tornar a casa. Quan va arribar el van recollir els seus amics i un li va dir:

  -Veus la terra no és rodona!

  Però ell sabia que de veritat era rodona.

   

  karateka

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 17.02.2022

  El Monstre del llac

  Hi havia una vegada en un poble de Escòcia i vivia un monstre de nom Ness que era feliç. Però un dia uns humans van començar a atacar el llac amb canyons aquells soldats van fer enfadar al Ness.Al Ness va intentar fer-los fora per descansar en pau.

   

  Aquells soldats van dir-los a tothom que hi havia un monstre gegant al llac .Quan el Ness es va despertar va veure moltes persones amb càmeres y soldats preparats per lluitar contra ell.El Ness es va donar conte que tenia fills es va alegrar molt però de repent van començar a ploure boles de canyó el Ness es va donar conte que poden matar als seus fills.

   

  VA començar a sortir i espantan-los a tots ho va aconseguir que poble estigui sense ningú però a canvi va morir per els seus fills.

  FI

   

  Starbacks

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 16.02.2022

  El meu avi va anar a Brasil

  El meu avi té 70 anys, havia d’anar a Cuba però tenia el mapa del revés i va acabar a Brasil.

   

  Quan va arribar a Brasil es va donar compte que hi havia una guerra entre Brasil i Colòmbia. Ell va anar a favor dels brasilers perquè li agrada el menjar d’allà. Concretament la carne del sol.

   

  Quan estaven a la guerra es va trencar el peu perquè el va mossegar una estruç. Aquesta la va ajudar a guanyar la guerra. Quan es va despertar l’avi va veure que estava en Miami perquè l’estruç l’havia ajudat a portar-lo.

   

  Robert

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  EL MEU AVI VA ANAR A NOVA YORK A BORD DEL TITÀNIC I ES VA SALVAR

  El meu avi era constructor de vaixells. El van contractar per fer un vaixell a Nova York i va tenir la idea d'anar amb el Titànic, el vaixell de luxe que havia ajudat a construir.

   

  El dia 10-4-1912 va embarcar. Tot anava bé fins que va veure un iceberg en mig del pas;

  va començar a córrer cap a la cabina per avisar al capità, però no va arribar a temps.

  Va pujar a un bot salvavides i després de dos dies el van trobar inconscient uns pescadors.

  -On sóc? - va preguntar.

  -A Nova York.

   

  I aquesta és la Història de:

  EL MEU AVI VA ANAR A NOVA YORK A BORD DEL TITÀNIC

   

  pseudònim

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  EL TITÀNIC I EL SEU VIATGE DOLÇ

  Al 1912 el meu pare i jo vam embarcar al vaixell més gran del món: “El Titànic”, navegava fins als Estats Units.

  El meu pare és cuiner i jo pastissera i vam trobar feina en aquest vaixell.

  Quan vaig arribar al Titànic vaig trigar una setmana a recórrer tots els racons perquè era enorme. Em va agradar molt la cuina perquè tenia una finestra molt gran i veia el mar.

  Van fer un concurs de pastisseria i el meu pare em va aconsellar fer un pastís de xocolata. Si guanyava es faria per a tots els viatgers. Finalment, el meu pastís va quedar segon, però el jurat va decidir fer un tast per a tothom.

   

  Aquest dia va ser recordat des del senyor més ric fins al més modest que van llepar els seus ditets. Vam arribar a Estats Units molt contents.

   

  CEGAME

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  TITÀNIC EL VAIXELL MES GRAN DEL MÓN

  Hi havia una vegada a l’oceà Atlàntic un vaixell navegant que es deia TITÀNIC. Era el vaixell més gran i luxós que mai s’havia construït. A dins tenia un gimnàs, piscina coberta, biblioteca, restaurants de luxe… no li faltava de res, tenia de tot.

  A bord del TITÀNIC viatjaven el capità i la seva tripulació, els clients, els cuiners, els músics, els cambrers etc, en total hi havien 2223 passatgers.

  El TITÀNIC havia saltat el 10 d’abril des de Southampton i tenia previst arribar el 18 d’abril a Nova York.

  Un dia el capità va veure moltes balenes a prop del vaixell, les va observar i va veure que estaven perdudes enmig de l'oceà. El capità va decidir canviar de ruta per ajudar-les a tornar a casa seva.

  Finalment el 20 d’abril van arribar a Mèxic.

   

   

  CAR!

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  La nena dels peus de peix

  Hi havia una vegada una nena que es deia Ariel. És una princesa i és la més petita de las seves 7 germanes al seu pare no el deixava sortir a la superfície fins que complís els 16 anys .

   

  Ella volia conèixer la superfície més que ningú. Al complir els 16 anys la sireneta va sortir a la superfície i va conèixer un príncep molt maco i volia tenir cames per poder estar amb ell.

   

  La sireneta coneix algú que li pot donar cames que es diu Úrsula. Però el dolent que era una pop malvada li va dir:

   

  - Si vols tenir cames m'has de donar la teva veu .

   

  La sireneta va dir que no.

   

  La sireneta no pot estar amb el príncep. Ella es va casar i va tenir 7 nenes que es diuen Melody,Marta,Miriam,Rita,Nora,Iria i Ivet.

   

  Vallolet

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  El megalodon vs La titanoboa

  Aquesta història és d’un noi que vol anar a la platja amb els seus amics. Els amics i el noi agafen les coses per a la platja i quan hi arriben es posen a jugar. Després d’una estona jugant es compren una barca per poder anar pel mar. Després de 2 hores apareix un megalodon de baix de la barca. Els nois s’espanten i l‘intenten matar amb llances. Uns minuts després d‘intentar matar al megalodon, apareix una titanoboa (una serp gegant). La titanoboa ataca al megalodon mossegant l’aleta. El megalodon li mossega la cua i el llença més a baix d’on ell estava. La titanoboa s'abalança contra el megalodon i s'enrotlla per tot el cos escanyant-lo i mossegant-lo pel cos, matant-lo. Els nois agafen més llances i les tiren al coll de la titanoboa i la mata. Finalment, els nois van poder escapar.

   

  Jony

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  El nen que es va fer amic d’un kraken

  Una vegada un nen, l’Òscar i el seu pare l’Andrés, anaven en vaixell amb el millor amic del pare o també capità, elRamiro els hi va contar una història que deia que: en l’oceà atlàntic, on estaven ells hi va existir un monstre ara extingit anomenat “kraken”. Aterroritzava a tot el món fins que es va extingir degut a un meteorit, el monstre era com un pulp però molt més gran. Al nen ara, li havien agafat ganes de veure’n un, però això ja era impossible.

  Una hora després va començar a haver-hi una tormenta i van arribar a una cova on havia un… llibre, i el nen va començar a llegir-lo en veu alta i va atraure a un… Kraken!!! Al Kraken li agradava i llavors va pujar el nen a sobre seu i van jugar, llavors es van fer amics.

   

  marquitus

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  SIRENETA SENSE HOMES

  Fa anys, durant el regnat de les sirenes, hi havia un rei amb set filles. L'Ariel la més jove, amb la seva curiositat va sortir del mar cap al món humà per explorar. Quan va sortir a la superfície, l'Ariel va veure un vaixell durant una tempesta i un home que s’ofegava. L'Ariel va córrer a rescatar-lo i el va portar a terra ferma. Allà, l'Ariel s'enamora del noi, però ràpidament s'adona que ell no sap que és una sirena i s'amaga. Immediatament, una noia va aparèixer i va despertar el noi, anomenant-lo Eric. L'Eric va donar les gràcies a la noia i la sireneta va marxar. L'Eric es va girar i va veure com una noia pèl-roja desapareixia al mar. La sireneta estava feliç de salvar el noi. Quan va arribar a casa, l'Ariel no estava trista perquè no necessitava que ningú l'estimés.

   

  Cigronet

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  AQUAMAN VS OCTOPUS

  Hola!

  Sóc Aquaman,

  i m’agraden les pilotes.

  Jeje, no, a mi m’agrada el mar i salvo vides. Visc a una cova subterrània dins del mar i puc sortir a l’exterior. El meu màxim rival es l'Octopus. Ell és malvat i vol matar-me perquè em té enveja.

   

  La nostra rivalitat va començar fa 1 mes, a un creuer que s’anava a enfonsar i el vaig salvar. Ell, “l’Octopus”, estava dintre i li vaig donar molta enveja.

   

  Ara estic a punt de salvar a un vaixell, on hi ha 400 persones.

  Ahhhh, quins nervis! Bé tampoc tants perquè tinc superforça.

  Agafo tranquilament el creuer i el deixo a la superfície. Però de sobte apareix l’Octopus i el tira a sobre meu, jo l’agafo i el deixo a terra. Immediatament salto i clavo una espasa al cor seu i es mor.

  Al final agafo a totes les persones del creuer, viuen felices i es mengen una calçotada!

   

   

  Wolf

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  L’aventura de Cristòfol Colom

  A L'any 1451 va néixer Cristòfol Colom a Gènova

  Un dia Cristòfol Colom va decidir anar a explorar el món amb els seus dos amics en Gerard i l’Ona. Els va anar a buscar i van rumiar com aconseguirien el barco i la tripulació. El Gerard va dir que la seva família era rica i que podien aconseguir el barco i la tripulació.

   

  Quan van aconseguir el barco es van despedir de les seves famílies. Va agafar el mapa i va dir:

  -Anirem a l’ Ìndia.

  i tenía el mapa al revés i va acabar a les illes d'Amèrica.

  Tres mesos després va tornar a casa. El primer que va dir va ser:-

  -El món en realitat és rodó hi ha més món per explorar com per exemple el descobriment d'Amèrica.

  Llavors tota la gent se'l va creure i des d’avui en dia és famós per aquesta història.

   

   

   

  pa12

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  FINAL INESPERAT

  Hola sóc la Mary i us explicaré la meva història.

  Fa molts anys vaig néixer en un vaixell que es deia "TITÀNIC", la meva família era molt rica, però a mi no és que m'agradés, perquè estareu pensant (o no) doncs perquè jo tenia un millor amic (i que té de dolent?) doncs que ell era pobre i els meus pares no volien a algú pobre.

   

  Bé, anem al gra, un dia, quan vam embarcar vam anar a l'Antàrtida però el que no sabíem era... que teníem uns lladres al vaixell i ells portaven una bomba.

  Van esperar al dia de la inauguració per llençar-la a una sala on hi havia molta gent però sabeu què... en veritat era una bomba de fum, ha, ha, ha vam riure tots. Després els van portar a la presó.

   

  cata

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  El Titànic s’ha enfonsat

  Galeta - The New York Times

  4 de febrer de 2022

   

  Era el segon dia de la ruta del Titànic, i es va enfonsar inesperadament. S’ha pogut salvar el 80% de la gent que hi havia pujat. El capità ens ha explicat com es va enfonsar:

  Estava navegant i em va venir una senyora d’uns 50 anys a dir-me que volia conduir ella. Jo estava molt cansat, així que li vaig dir que sí

  I el noi de la neteja ens va dir:

  I després va treure un mapa del bolso i va començar a anar cap al Carib. Al cap d’una estona vaig veure que es començava a marejar i deixava el timó sol, llavors el vaixell va xocar contra una roca enorme i es va començar a enfonsar.

  Ara estem intentant trobar a la senyora perquè ens expliqui la seva versió.

  Galeta

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 15.02.2022

  El Tiànic es troba al megalodon

  Una vegada un noi molt pobre va guanyar una entrada per al Titànic .Ell es deia Jack,al creuer anava ell i en Luck el seu millor amic.El Jack va veure a una noia que li va semblar molt guapa que es deia Rose.Van estar parlant i finalment es van enamorar.El Jack li diu el que sent per ella i la Rose li diu exactament el mateix.

   

  El Jack va veure que tenia nòvio i es va enfadar moltíssim.Al dia següent li va dir a ella i ella va decidir posar-li les banyes al seu nòvio amb el Jack.El nòvio de la Rose els va veure,llavors va agafar al Jack i el va tirar al mar.

   

  Però el que ningú s’esperava era que de cop va aparèixer el Megalodon i de sobte…

   

  irieta

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  La traició del Megalodon

  La història comença amb un pare explicant a la seva filla la llegenda del Titanic.

   

  El vaixell estava a punt de xocar-se. Tothom estava molt nerviós i el capità es va desmaiar. Estaven a punt de xocar amb una mort segura, quan de sobte, una espècie de tauró gegant va destrossar l'iceberg ajudant-nos a creuar sense problemes fins a terra. Però a meitat el Megalodon es va tornar mig boig i va començar a destruir l'embarcació emportant-se les vides de tots els viatgers.

   

  Per sort uns quants tripulants van agafar una barca i van escapar, inclosa la mare de la nena que estava embarassada En acabar la història el pare li diu bona nit a la nena i se'n va, però abans de sortir per la porta comença a desaparèixer, així adonant-se que tot era imaginació de la filla i que el pare va morir al Titanic.

   

  hanako

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  Luca

  Hi havia una vegada dos monstres marins que es deien Luca i Alberto que van sortir de la superfície del mar. Normalment es transformaven en nens perquè si no es transformaven la gent del poble sospitaria que fossin monstres. En el mar vivien com monstres marins. Aleshores es van trobar a una nena que es deia Júlia. L'endemà es van fer amics els tres, però la Júlia no sabia que el Luca i l'Alberto eren monstres marins. La Júlia no podia saber que eren monstres marins. Així tots es van fer amics perquè els van explicar que eren bons. Van jugar a la platja, es van banyar i van ser feliços.

   

  Mani

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  El Vaixell Tauró

  Tot va començar així... El vaixell-tauró estava a punt d'estampar-se contra un iceberg, el capità i els mariners van tancar els ulls i, el vaixell-tauró va girar de cop, van obrir els ulls, però de cop i volta s'havia girat una tempesta. El vaixell en girar havia fet que caigués tota la tripulació, però el capità es va sacrificar per poder salvar els tripulants. Tot i això, només va poder salvar tres quartes parts, perquè ja estaven sense cames, però els mariners no els volien deixar com a presa fàcil i van salvar l'última quarta part i els van portar a la Creu Roja. Van arribar al seu destí final, però se'ls hi va complicar molt la cosa. Van poder arribar pels pèls, gràcies a aquesta història ara existeix la història de Catalunya.

   

  Monos locos

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  El Pou

  Hola, soc la Martina, i em va passar una cosa molt estranya. Un dia de platja vaig conèixer un nen, en Leo i la seva mare, Marta. Havien trobat un pou gegantíssim on hi havia molta aigua. Jo li vaig dir al Leo que no es llancés, però no em feia cas i es va tirar. Alguna cosa es va tancar i vaig veure uns ulls roigs i vaig cridar: Megalodon! - com una boja. Pensava que era una obra de teatre, però de cop i volta vaig despertar d'un coma d'un mes a l'hospital.

   

  Martu

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  QUINA SORT

  Hola soc la Violet Josep i tinc una història per explicar-vos.

  Jo treballava en un vaixell com a cambrera quan uns de la tripulació em van dir que el Titanic s’havia xocat contra un iceberg. Em van fer pujar a la part exterior del barco per intentar salvar-me. Vam demanar ajuda als vaixells més propers amb el telègraf inalàmbric i senyals lumíniques. Així uns vaixells van venir a ajudar-nos. Feia molt fred perquè el mar tenia molts icebergs per la lluna vermella.

  La majoria de la gent va sobreviure.

  Al cap d’un temps, vaig tornar a pujar en un altre vaixell. Estavem en guerra i jo treballava d’infermera allà cuidant dels soldats ferits. Aquest vaixell també es va enfonsar. I per sort, ningú va morir.

  Després de viure aquestes dures experiències m’han donat el premi de la persona inundable. El premi és perquè he sobreviscut a dos enfonsaments de vaixells.

   

  Manuelito Gafotas

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  EL HOTEL ABANDONAT

  Hi havia una vegada un castell on vivien dos reis i les seves cinc filles. La més petita es deia Alicia i tenia quinze anys. Ella i la seva germana Amèlia tenien prohibit encara entrar a la biblioteca, però el problema és que volien entrar. Un migdia es van topar amb l'Alba i li van suplicar entrar amb ella que va dir que sí. Van buscar un llibre per llegir. L'Amèlia i l'Alicia van agafar un llibre alhora i es posaren a discutir. Dins del llibre hi havia un mapa! Van anar als seus pares i van accedir a anar. Després de dos dies navegant van trobar una illa verdosa i groga que al mig tenia un hotel abandonat. Van inspeccionar tot i l'Alicia va trobar un tresor. Així és com el Titanic, el vaixell on van anar, es va fer famós.

   

  arixx93

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  NOE I LA BARCA

  Un dia déu li va explicar a Noè que vindria una inundació i que hauria de construir una barca molt gran. Agafa un mascle i una femella de cada animal. També Déu li va explicar que hauria de construir una barca. La va construir en tres dies i llavors Noè, el seu fill Jafet, la seva dona Maria, i la gent del poble va agafar les seves coses, van anar al vaixell i van anar trenta dies pel mar. Finalment, van trobar una illa que es deia Terranova. Van construir un zoo i una granja molt gran amb els animals. Van celebrar moltes festes i s'ho passaven molt bé fent els Jocs Olímpics. Al final estaven molt contents en aquella illa i eren molt feliços.

   

  francisco61

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  El reporter del llac Ness

  Un dia un reporter, que es deia Jan i que treballa per un diari que es diu Monstres de riu, volia demostrar que el monstre del llac Ness existeix. Se'n va a Escòcia. Quan arriba va anar al riu, va seure a un banc esperant que fos de nit. Es va rendir i quan marxava va sentir un soroll. Es va girar, va treure el mòbil i va fer una foto. De l'emoció saltava i saltava i li va caure el mòbil a l'aigua. Va seure a la vora del riu i va caure dins. Era la Nessi! En Jan estava espantat, però la Nessi no va fer res. Es va apropar i es va ajupir. En Jan va pujar la Nessi va nedar fins que va trobar una roca. En Jan es va adonar que encara que no tingués les fotos de la Nessi, sabia que l'havia vist i es va convertir en la seva millor amiga.

   

  Peix

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  La festa del megalodon

  Hi havia una vegada uns nets que es deien Mireia i Pol, els nens tenien curiositat de per què a l'àvia li faltaven les cames. Un dia van anar a casa de l'àvia a dormir, a l'hora de sopar i li van preguntar:

  - Àvia per què et falten les cames?

  I va respondre:

  - Nois us explicaré la història. Quan jo tenia divuit anys vaig anar amb els meus amics a visitar al Megalodon. Vam viatjar i estàvem molt emocionats per conèixer al gran Megalodon. Vam fer una festa de celebració. L'endemà vam anar a nedar una mica, els nostres amics van anar al vaixell i el vostre avi i jo ens vam quedar una mica més a l'aigua. Vam apreciar un pressentiment estrany fins que vam veure al Megalodon. El vostre avi va nedar molt de pressa, a mi, desafortunadament em va mossegar, però, per sort, em vaig salvar.

   

  arial1217

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  El Vaixell

  Hi havia una vegada una família que volia anar al Titanic. La família va anar al vaixell i s’ho van passar molt bé, van menjar, van anar a banyar-se i moltes més coses. A la nit es van aturar els motors durant una hora, van esperar a que funcionessin i tornar a navegar, però de sobte un megalodon va veure el vaixell i se’l va menjar. Algunes persones es van llançar a l’aigua però igualment ningú no va sobreviure i el vaixell va desaparèixer. Al cap d’una setmana van trobar persones vives al vaixell i les van salvar.

   

  Emmi

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  Prestige, el vaixell que realment no es va enfonsar

  Hi havia una vegada un vaixell que es deia Prestige. Era una embarcació petroliera que portava moltes tones de petroli. Un dia dos treballadors que treballaven allà van sentir un crrrrgh! a popa, van anar allà i van veure que el barco s’estava trencant pel pes. Els dos treballadors van portar ràpidament petroli a l’altra banda (a proa) per igualar el pes. Gràcies a això el Prestige no es va enfonsar, “la costa de la muerte” (costa da morte) de Galícia no es va quedar destrossada, l’ecosistema de Galícia, on estava el Prestige en aquell moment, va ser el normal i les espècies marines i les aus no es van intoxicar pel petroli.

   

  Enderpig

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  LA NESSIE

  Tot va començar així... En el segle III aC, en un lloc llunyà, uns mercaders que partien en vaixell van veure un monstre gegant. Avui una àvia que anava a fer snorkel com cada dia, en allunyar-se veu una ombra gegant en forma de monstre. Pensa que es tracta d'un avió... De cop una cosa s'acosta. És molt gran!S'espanta, però sent una veu que diu: No t'espantis. Només vull companyia. L'àvia diu: Que no m'espanti... però em menjarà!El monstre contesta: No, no, no pensis això. Des de fa temps que ho penseu. L'àvia en veure la tristesa d'aquell ésser decideix fer-li companyia. Parlen sobre elles i es coneixen. La Nessie té problemes amb els taurons. L'àvia li diu que no parli més, que la donarà a conèixer i el poble l'ajudarà.Un cop al poble un habitant alça la veu: Estàs boja, com tractes amb un monstre!

   

  ekiroten

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  UNS PIRATES ESPANTATS

  Hi havia una vegada uns pirates que eren molt amics i sempre anaven junts a navegar. És el que fan ara, navegar. Però de cop van sentir que el seu vaixell tremolava. Van pensar que algú els atacava des d'una altra embarcació, però no era cert, el que els va atacar era un Megalodon! Lluitaven com podien, però el Megalodon es va menjar dos amics. Els altres amics que no estaven morts van tornar tristos a casa perquè sabien que dos amics seus estaven morts. L'endemà volien anar a pescar, però no s'atrevien perquè no volien acabar menjats. Però no tenien menjar així que van anar amb por. Quan van tornar havien pescat molts peixos. No haurien de pescar en una setmana!! Van anar a descansar i l'endemà no sabien que fer. No volien fer res. Van prometre no navegar mai més.

   

  ninja

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  LES DEESSES I LA NEREIDA

  El rei Nereu tenia 40 filles i la més gran, Anfitrite, s'havia de casar.

  - Filla, com tu saps ets la més gran de les teves germanes,, per tant, t'has de casar. L'he donat la teva mà al deu Posidó. A l'Anfitrite no li agradava la idea de casar-se i menys amb algú que no estimava, per tant, li va demanar ajuda als déus.

  - Oh! Deus de l'Olimp! Us demano la vostra ajuda.

  En aquell moment la Demèter, deessa de l'agricultura va descendir del cel.

  - He vist que vols ser lliure sense una relació que mantenir. - va dir. Si vols, et pots quedar a viure amb mi i la meva filla Persèfone. - va afegir.

  L'Anfitrite va acceptar ràpidament la proposta de la deessa i des d'aquell dia la Demèter no es va sentir tan sola a l'hivern ni a la tardor.

   

  ABBY

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  LLUNA VERMELLA

  Hola, sóc l'Àlex i estic tancat a la meva habitació perquè un monstre anomenat Megalodon no para d'atacar la ciutat. Ens acaba d'informar el president a les vuit de la nit, que hem de construir un vaixell de luxe perquè els militars puguin anar a combatre. Quina sort la meva! Sóc constructor! Ja estem començant a fer el vaixell... Són les tres del matí. Ja hem acabat de construir-lo, després de tres dies, per fi! Ja estan pujant els militars. L'embarcació va començar a anar cap a l'illa del monstre marí. La guerra s'està transmitent per la televisió. Els militars van guanyar, però el Megalodon tenia un poder. La lluna es va tornar vermella, i van començar a sortir icebergs de sota del mar. Un va xocar contra el Titànic. Sort que vaig posar un motor perquè no s'enfonsés. I ara el Titànic és conegut com, "El salvador".

   

  Wolf Otaku :)

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  Titanic mig sanlvat

  Hi havia una vegada, quan tots passatgers pujaven al Titanic, el capità feia la migdiada. La seva companya que l'ajudava s'encarregava que el vaixell comencés el viatge. Quan tothom havia pujat al vaixell l'ajudanta va pitjar el botó i el vaixell es va començar a moure. El capità encara dormia. L'ajudanta no s'havia assabentat que el capità dormia, i se'n va anar.

   

  D'aquí una estona el capità va sentir un soroll i veu que està a punt de xocar contra una pedra gegant! Es va despertar d'una manera molt intensa, va girar el màxim ràpid possible i va fregar una mica el vaixell i algunes persones van caure. Va girar tan de pressa que va fer mitja volta, i perquè no li passés res al vaixell per la rascada que tenia, van tornar enrere. El capità va regalar 2 viatges extraordinaris perquè no el denunciessin.

   

  Beti Santanico

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  L’arca dels animals

  Un home que es deia Noè i que li encanten els animals, tenia tota casa seva plena d'animals. Noè sabia que d'aquí poc passaria un tsunami i que tots els animals moririen. Construeix un vaixell molt semblant a una barca molt i molt gran. Justament l'endemà va passar el tsunami i, per sort, va salvar a tots els animals, però es va deixar tots els dinosaures. Per aquest motiu ja no els veiem mai. Ara els estem buscant per tot arreu i no els trobem. Només podem trobar els seus propis ossos en la platja o en els museus.

  Flora

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  El Noé és va deixar el dofí

  Un dia en Noé va rebre una carta d’una amiga d’un altra illa sobre que els animals estaven en perill d’extinció. En Noé va construir un vaixell i es va emportar un mico i un ós polar, però quan es va embarcar al seu destí recorda que s’ha deixat el dofí. Perdut en el mar amb el seu vaixell va veure un objecte daurat a l’aigua , el va agafar i… era una brúixola mágica! Amb ella podría saber on anar.

   

  Llavors, després que el Noé li expliqués el que passava li va dir que era a l’est. Quan va arribar l’ós polar és va lligar una corda al peu mentres el mico desde el vaixell aguantava la corda. Llavors, el Noé amb un tap va entaponar el tub que produïa verí.

   

  I per això avui en dia ens costa molt veure dofins al mar.

   

  navegadora

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  L’atac per sorpresa

  Hi havia una vegada un noi i una noia que es deien Inès i Jack, que anven a celebrar la lluna de mel a un creuer de luxe què s’anomenava Titanic. Quan ja portaven una bona estona navegant es va fer de nit ,i les llums del vaixell no funcionaven ,només hi havia un capità que portava una llanterna i van veure que gairebé es xoquen contra un iceberg. Per sort van poder girar, però al cap d’una estona van començar a veure que hi havia unes zones molt concretes que es movien. De sobte va sortir el Megalodon d’un salt i es va menjar el Titanic, peró de tant petroli es va morir. En Jack i l’Inès van anar nedant cap a la platja i van poder celebrar la seva lluna de mel ben feliços.

   

  InBeMaPu

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  El tauró blanc

  Un dia uns mariners estaven a casa veient les notícies. De cop i volta a les notícies van veure que el Tauró Blanc es va extingir i els mariners ràpidament van a anar al mar. Van arribar al mar però no van veure el Tauró Blanc i en el vaixell es van posar a menjar un entrepà pero a un mariner li va caure l’entrepà i llavors van veure una aleta d’un tauró. Es preguntaven si era el Tauró Blanc. Van dir els tres mariners a la vegada: ¿Aquella aleta no es del Tauró Blanc? I el Tauró Blanc va saltar i un mariner va dir: Sí! És el Tauró Blanc. Van fugir cap a casa i van acabar molt contents.

   

  Ibai

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  La fundació marítima

  Soc la Marta, una biòloga marina, estic a Escòcia contemplant la "guerra" marítima. Bé... guerra... guerra...no es pot dir perquè només n'hi ha dues bèsties, la Nessy i el Megalodon, llavors li diré microguerra. La Nessy va mossegar al Megalodon en l'aleta del darrere i el crit que va fer crec que es va sentir des de Barcelona. Va caure a terra. La seva panxa es va rascar contra la sorra i li va sortir com una esquerda a la superfície de la pell. La Nessy li va posar l'aleta per la ferida i li va obrir la pell de l'estómac. La Nessy va quedar bocabadada perquè de l'estómac li sortien peixos, estrelles de mar, cavalls de mar i mil criatures marítimes més. És així com es va fundar el mar.

   

  MFUGAÇ

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  Un país al·lucinant

  Estava emocionada... Pujaria al Titanic amb les meves millors amigues! La Bet, l'Eirin i l'Emma. Estava a la cua... Faltava poc. Quan finalment vam pujar l'embarcació es va posar en moviment... Ja sortíem!

  Quan ja feia uns quants dies que navegàvem vam veure una llum. Ens vam anar apropant mentre ens canviàvem de roba. Quan el vaixell parés ens tiraríem a l'aigua i bussejaríem una estona. Quan ja érem a prop del far, el Titanic va començar a moure's sol perquè ens estàvem apropant a unes roques! Ens vam tirar a l'aigua per salvar-nos, i vam veure un vaixell naufragat. Vam entrar, i allà vam veure un país nou, el país de la fantasia. Allà res era normal. Un tornado i una muntanya discutien o també una forquilla i una cullera ballaven... al·lucinant!

   

  Banana

  Llegir més / Leer más

  • 10-12 ANYS
  • 14.02.2022

  L’ESPONJA QUE ES DEIA BOB

  Hi havia una vegada, dos germans, Pep i Oriol Alcachofa, que havien anat a la platja, i van trobar una esponja de mar que van emportar-se. Quan l'Oriol, es banyava amb ella, va descobrir que era Bob Esponja. Va quedar al·lucinat perquè existia! Li va dir al seu germà Pep, i van anar a fons de bikini, el lloc on vivia Bob Esponja. El primer que van fer després d'arribar va ser jugar. L'oriol va jugar amb en Patricio, el millor amic de Bob Esponja, i Pep va fer Burgers Cangreburgers (hamburgueses) Amb el Senyor Cranc, el propietari del restaurant més famós de fons de Bikini. S'ho van passar pipa! Ja quan estaven a punt d'anar-se'n, van anar a casa de Bob Esponja, i van trobar al seu pare, que creien mort amb l'incident del Titanic. I vet aquí un calamar, vet aquí un pop, aquest conte ja s'ha fos.

   

  Pepito Juanito Pedrito

  Llegir més / Leer más