Un vaixell al laboratori, nova activitat!

  • Educació
  • 18.05.2018

Els infants tenen l’oportunitat d’apropar-se al món de la restauració amb una nova activitat de cap de setmana.

El Museu té exposat un model de la Coca de Mataró, però recentment ha rebut una donació d’un model que representa la mateixa embarcació… Quina és la més valuosa?

Un vaixell al laboratori és un taller en el qual els infants descobriran dues peces del museu i les tècniques de restauració que s’apliquen per estudiar-les, tot mitjançant l’observació i la realització d’experiments al laboratori.

Per poder estudiar bé les dues peces que té el museu s’ha de començar per una bona observació. Els infants es fixaran primer en la Coca exposada a l’exposició 7 vaixells, 7 històries; miraran cada una de les parts del model i n’aprendran els noms correctes amb l’ajuda d‘un dibuix representatiu.

Després passaran al laboratori on realitzaran un estudi més exhaustiu de la nova peça. Els nois i noies descobriran com es desembala i embala una peça de museu que s’ha de transportar, realitzaran diferents experiments per conèixer el procés d’estudi d’una obra, com es fa una fitxa de restauració i quines són les proves que cal fer-li. Els experiments permetran explicar els mètodes de conservació i restauració de forma més dinàmica.

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí