Fabio Peña, voluntari de l’arxiu fotogràfic

  • Foto de mar
  • 11.05.2018

La meva afició naval va començar quan tenia 10 anys, amb la sèrie de TV «Viaje al fondo del mar» (us ho cregueu o no) i amb la Semana Naval de Barcelona. Ben aviat em vaig adonar que el públic feia uns comentaris «tècnics» que no s’adeien gaire (per no dir gens) amb el que veia i interpretava jo mateix, de manera que em vaig dedicar a llegir a La Vanguardia els articles d’en Manuel Ramírez Gabarrús i a comprar llibres especialitzats tan sovint com podia: regals d’aniversari, Nadal, fi de curs, etc. M’interessa qualsevol cosa relacionada amb els vaixells i les Marines mundials, però sobre tot la història i tecnologia de les Armades i en particular de la nord-americana perquè és, de totes elles, de la que vaig poder obtenir més informació, i amb més facilitat, als meus començaments.

 

Des del 2002 porto la secció de portaavions de NavSource, majoritàriament considerada (no ho dic jo, ho diuen els internautes) com una de les millors webs de tot el món dedicades a l’US Navy. Dels set archive managers de NavSource, sóc l’únic que no és nord-americà ni veterà de la Navy. D’altra banda, sóc membre de l’US Naval Institute, la Naval Historical Foundation i la National Naval Aviation Museum Foundation.

Des del 2011 col·laboro com a voluntari amb l’arxiu fotogràfic del Museu Marítim, on vaig venir de la mà del recordat amic Camil Busquets. No puc venir tantes vegades, ni tan sovint, com m’agradaria… potser quan em jubili… Per cert, sempre he treballat a la informàtica, com a programador, analista, tècnic de sistemes, xarxes, etc. Segurament aquest és un altre factor que influeix en el meu interès pels sistemes electrònics dels vaixells.

Post escrit per Fabio Peña, voluntari i expert en historia i tecnologies de les Armades

Links relacionats:

Camil Busquets Vilanova, fins sempre

 

Salvador Llach, voluntari de l’arxiu fotogràfic

 

Jaume Matamala, voluntari de l’arxiu fotogràfic

 

Jordi Guillamon, voluntari de l’arxiu fotogràfic

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí