D’EXCURSIÓ FOTOGRÀFICA PEL PORT DE BARCELONA

  • Educació
  • 28.04.2021

La nova exposició temporal del Museu et mostra l’obra del fotògraf aficionat Joaquín Tusquets. Vine a visitar-la i inspira’t per fer les vostres fotos en família.

Tenint com a font d’inspiració les excursions fotogràfiques que feia en Tusquets pel Port de Barcelona als anys 50, us proposem que feu les vostres pròpies excursions i compartiu amb nosaltres fotografies artístiques del Port de Barcelona o del port que tingueu més proper.

Animeu-vos a compartir-les amb nosaltres a les xarxes socials mencionant el Museu @MuseuMaritim i etiquetant-les amb el hashtag #mmbPatapum.

Descobrint l’obra fotogràfica d’en Tusquets

No us perdeu l’exposició Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra. El fons Joaquín Tusquets de cabirol, on podreu descobrir, a través de la seva obra, com era la vida quotidiana del seu voltant durant els durs anys de post-guerra. Destaquen les fotografies que va fer del Port de Barcelona, de la costa (Montgat, Castelldefels, o Sitges, entre d’altres).

Per a Tusquets, la càmera fotogràfica era la seva amiga confident d’allò que els sentits li despertaven. Complaïa la necessitat de plasmar un grapat de sentiments, curiositats o emocions en un suport de plàstic o paper.

Els aficionats de l’època com ell, ingressaven en associacions i agrupacions fotogràfiques, que fomentaven i promocionaven la cultura fotogràfica, organitzant concursos, salons, cicles de conferències, exposicions, formació tècnica artística i excursions fotogràfiques, entre altres activitats.

Durant aquests anys, el Port de Barcelona esdevé tema predilecte. Tusquets participà en diferents concursos i exposicions, com la I Exposició Nacional Fotogràfica Marítima organitzada per l’MMB el 1948. Com d’altres aficionats dotats de talent, la seva obra ara forma part de la col·lecció museística, que completa i enriqueix el discurs sobre la història marítima d’una etapa del nostre país.

Una col·lecció inèdita

Aquestes  imatges perdudes van ser rescatades per un col·leccionista que les va trobar en un contenidor d’escombraries a Palma de Mallorca.

Durant els mesos de confinament de la primavera de 2020, el Museu Marítim de Barcelona va adquirir el fons Joaquin Tusquets de Cabirol, integrat per 4.317 negatius, datats entre els anys 1940 i 1959, amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

Des de l’11 de març fins al 10 d’octubre d’aquest any teniu l’oportunitat de contemplar aquesta obra inèdita al Museu. No us la perdeu!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí