Vaixells voladors a la Festa de la Ciència

  • Educació
  • 30.05.2024

Poden volar els vaixells? Activitat per descobrir com són els vaixells voladors de la Copa Amèrica a la Festa de la Ciència.

El proper 8 de juny, el Museu Marítim de Barcelona participa a la Festa de la Ciència amb el taller Poden volar els vaixells?, una activitat que té com a objectiu acostar les famílies al coneixement dels vaixells que participen a la Copa Amèrica i com s’ho fan per “volar” sobre l’aigua amb l’ús de foils.

La proposta presentarà els equips i vaixells que participen a la competició i es construirà un simulador perquè les famílies puguin entendre com s’ho fan el vaixells de la Copa Amèrica per navegar sobre l’aigua.

Què són els foils?

Els foils són uns apèndix que porten els vaixells de vela de competició. Aquests surten del buc del vaixell i els permet navegar per sobre de l’aigua quan agafen una certa velocitat.

L’activitat proposarà dur a terme un experiment per entendre com el disseny d’aquests apèndixs fa que els vaixells s’enlarin, superant la resistència que oposa el vaixell quan avança pel mar.

La Festa de la Ciència

Els dies 8 i 9 de juny de 2024 se celebra una nova edició de la Festa de la Ciència, un esdeveniment de divulgació científica organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb la participació indispensable del sector científic. S’organitza amb l’objectiu de compartir el coneixement des d’una perspectiva àmplia i gaudir-ne amb la ciutadania.

Enguany un dels temes que tracta la Festa és el de l’aigua i la consolidació de Barcelona com a referent mundial de la nàutica i l’economia blava, com a seu amfitriona de la 37a Copa Amèrica.

Us hi esperem!

Activitat gratuïta adreçada a infants de 8  a 12 anys

Dia i hora        8 de juny 2024, 18:15h – 19:00h/19:05h – 19:50h
Lloc                Born CCM i a la Plaça Comercial

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí