ORGULL DE MUSEU 2024

  • Educació
  • 20.06.2024

El Museu Marítim de Barcelona present de nou a la programació Orgull de museus amb noves propostes.

El Museu Marítim de Barcelona s’afegeix un any més a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI que organitza la ciutat dins la programació Orgull de museus.

 “Orgull de museus” recull una sèrie de propostes amb l’objectiu d’incorporar una mirada que tingui en compte la diversitat sexual, afectiva i de gènere en àmbits com són l’esport, la creació artística o la natura, entre d’altres. Sota aquest paraigua trobarem exposicions, visites guiades o tallers.

En aquest context, el Museu Marítim de Barcelona participa novament amb una presentació a la segona edició de la jornada Passa el relleu i un nova proposta de caràcter lúdic organitzada amb altres museus de la ciutat, el concurs de preguntes i respostes Museum Queerz.

PASSA EL RELLEU!

El Centre LGTBI i l’Associació de Professionals de la Museologia de Catalunya han organitzat una jornada tècnica per intercanviar experiències, trobar sinèrgies i teixir ponts entre museus, entitats i col·lectius que desenvolupen projectes culturals amb mirada LGTBIQ. Tot amb un format de presentacions àgil i innovador. 

Entre  les experiències compartides, l’MMB ha presentat el projecte Recerca i co-creació sobre la mirada LGTBIQA+ a l’MMB,  a càrrec de Simon Perera i en Joan Martí, d’”Una Mirada LGTBI+“.

El projecte va partir d’una visita guiada a l’exposició permanent seguida d’un taller de co-creació, amb l’objectiu de conèixer les experiències, vivències… entre les persones d’aquest col·lectiu, el mar i tot allò que s’hi relaciona: navegació, esports nàutics, activitats econòmiques com la pesca, el turisme, activitats de plaer, viatges i trànsits….

De fet, el projecte es planteja com a punt de partida que permeti al Museu incloure les realitats afectives, sexuals i de gènere diverses en les seves narratives.

MUSEUM QUEERZ

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, el  Museu d’Arqueologia de Catalunyael Museu Olímpic i de l’Esport i el Centre LGTBI de Barcelona, presenten el Museum Queerz, una activitat que pretén visibilitzar els continguts que treballen els museus en el context de la diversitat sexual i de gènere.

El Museum Queerz és un concurs de preguntes i respostes, conduit i dinamitzat per Brigitta Lamoure, adreçat a persones majors d’edat organitzades en equips d’entre quatre i sis persones.

Totes les preguntes del concurs ofereixen una mirada LGTBI relacionada amb els àmbits temàtics dels museus participants; per a la seva elaboració, s’ha comptat amb la col·laboració i assessorament del Centre LGTBI de Barcelona.

El Museum Queerz se celebrarà el dia 2 de juliol de 2024 de 21 a 23 h, al Museu Marítim de Barcelona 

L’entrada és gratuïta però és imprescindible la inscripció prèvia en aquest enllaç  

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí