FES ENTRAR EL MAR A L’AULA. CURS 2024-2025

  • Educació
  • 21.05.2024

El nou curs escolar 2024-25 presenta noves propostes per fer entrar el mar a l’aula. Us hi apunteu amb el vostre alumnat?

Aquest 2024 la ciutat de Barcelona mira més al mar que mai i el Museu Marítim s’ofereix a la comunicat educativa de Catalunya com un recurs educatiu per fer entrar el mar a l’aula.

Nou programa educatiu per conèixer la Copa Amèrica

La celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela durant l’estiu i la tardor del 2024 es presenta com una oportunitat per treballar les STEAM des de l’aula.

El Museu Marítim de Barcelona i la Fundació Barcelona Capital Nàutica posen a l’abast de la comunitat docent de d’educació secundària el programa educatiu “La navegació esportiva al segle XXI, un repte tecnològic” vinculat a aquest esdeveniment esportiu en el que la tecnologia més puntera, és present en el vaixells voladors.

Descobreix els reptes i activitats complementàries i participa-hi amb el teu alumnat. Cal inscripció prèvia.

Programa d’Activitats Pedagògiques 2024-25

Història, ciència, tecnologia, llengua, matemàtiques, música, geografia són alguns dels àmbits que es poden treballar des de la perspectiva marítima. En aquest sentit, el Museu Marítim de Barcelona us ofereix la possibilitat d’abordar el currículum educatiu amb la mirada posada en el mar.

El Programa d’activitats pedagògiques per al curs 2024/25 posa al vostre abast una trentena d’activitats, tallers i visites dinamitzades per a infants i joves: des de educació infantil, primària i educació secundària, fins a propostes per a l’educació postobligatòria. Inscripcions a partir del 10 de juny

Les exposicions del Museu

Per aquest curs 2024/25 el Museu obrirà al públic dues exposicions que de ben segur seran una bona oportunitat per acostar els infants i joves els esports nàutics i per descobrir el problema de les espècies invasores al mar.

D’una banda, l’exposició Penèlope, la mar és teva posa en relleu l’esport nàutic femení i fa visible els reptes, trajectòries, valors i èxits de les regatistes per tal que serveixin d’inspiració i de referent per a la gent jove.

Aquesta pot ser una bona manera de treballar la perspectiva de gènere mitjançant  visita lliure (gratuïta) o bé dinamitzada i amb reserva prèvia.

A partir del mes de novembre, s’inaugura l’exposició “Espècies invasores marines, l’amenaça silenciosa” que dona a conèixer una de les principal causes de pèrdua de biodiversitat a la Mediterrània. Igualment, podreu fer visita lliure o dinamitzada.

Durant la visita dinamitzada, es plantejaran petits reptes a l’alumnat de tercer cicle d’educació primària i educació secundària que haurà d’anar resolent per descobrir quins són els principals vectors del transport de les espècies invasores, quines són les amenaces sobre els ecosistemes marins, i com el canvi climàtic pot incidir sobre aquest problema. Inscriu-hi el teu grup!

Per endinsar-vos a les exposicions permanents, compteu amb autoguiats, adreçats a l’alumnat de segon i tercer cicle d’educació primària, que us podeu descarregar o demanar a taquilles, així com altres recursos per fer la visita lliure i gratuïta al Museu.

Treballem junts?

Si vols desenvolupar una situació d’aprenentatge o projecte on el mar i la cultura marítima siguin l’eix vertebrador,  t’oferim la possibilitat de treballar conjuntament amb el vostre equip docent per desenvolupar conjuntament projectes, activitats o materials educatius. 

També us proposem col·laborar en la vostra tasca de donar respostes innovadores davant una societat canviant i en evolució constant, motivant l’aprenentatge i formant ciutadans i ciutadanes amb esperit crític i capacitat per resoldre reptes cooperativament.

Contacta amb nosaltres, fem-ho en equip!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí