Dia dels mars i oceans 2021: Un oceà, un clima, un futur junts

  • Educació
  • 01.06.2021

L’ MMB se suma a la celebració del Dia dels Mars i Oceans 2021, que enguany proposa protegir almenys el 30% del nostre planeta blau per obtenir un oceà i un clima sans.

Un any més, al Museu Marítim de Barcelona celebrem el Dia dels Mars i Oceans que aquest any té com a lema Un oceà, un clima, un futur junts. De fet, un oceà sa és una part fonamental de la solució a la crisi climàtica. En donar recolzament, podem protegir els sistemes de suport a la vida del nostre planeta, específicament els problemes interconnectats de l’oceà, el clima i la biodiversitat.  

Mentre els líders mundials estan prenent decisions sobre el futur del nostre planeta blau aquest any, al Museu Marítim de Barcelona, tornem a mostrar el nostre compromís amb diferents propostes que ajudin a reflexionar sobre la salut dels mars i oceans i la seguretat de les generacions futures durant les pròximes dècades.

L’MMB amb el dia dels mars i oceans

Entre les propostes que hem preparat des de l’MMB proposem, d’una banda, venir a navegar a bord del Far de Formentera per conèixer el Port de Barcelona i tot el que fa per minimitzar el canvi climàtic, entre altres problemes ambientals per aconseguir un port sostenible.

Una altra opció és sortir a navegar amb el pailebot Santa Eulàlia i participar en Una mar viva, descobrim la fauna marina, activitat que es fa en col·laboració amb elZoo de Barcelona: una educadora del Zoo s’embarcarà amb nosaltres per ajudar-nos a descobrir els secrets d’alguns animals marins, fer albirament d’aus i reflexionar sobre com afecta el canvi climàtic a la fauna marina. 

Si preferiu celebrar aquest dia,  però des de terra ferma, podeu participar en família en la creació del mural col·laboratiu  Peix o plàstic que us proposa fer la nostra il·lustradora Sonia González,” La Cuchu” a l’aparador del Museu. Aquesta proposta us farà reflexionar sobre el problema de la presència de plàstics al mar i sobre com podem ajudar aprotegir el nostre planeta blau per aconseguir un oceà i un clima sans.

I si voleu saber-ne més, el joc en línia Explorem els mars i oceans us endinsarà en els paisatges que hi ha al fons del mar Mediterrani, la tasca que es duu a terme a bord dels vaixells oceanogràfics … entre altres moltes coses.

El 8 de juny, Dia Mundials dels oceans

El Dia Mundial dels oceans s’ha celebrat de manera no oficial cada 8 de juny des de la proposta que va fer el Canadà l’any 1992 a la Cimera de la Terra de Rio de Janeiro. Finalment, va estar oficialment reconegut per les Nacions Unides l’any 2008. Des d’aleshores la celebració d’aquest dia ha estat coordinada internacionalment per The Ocean Project i el World Ocean Network amb un gran èxit de participació cada any.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí