Entrega de premis del III Concurs de Fotografia de Mar

  • Educació
  • Foto de mar
  • 17.09.2021

Els guanyadors del III Concurs de Fotografia de Mar van participar ahir en l’acte d’entrega de premis que es va dur a terme a l’MMB en el context de l’exposició La Barcelona marítima de postguerra. El fons Joaquín Tusquets de Cabirol

El III Concurs de Fotografia de Mar, organitzat pel Museu Marítim de Barcelona, amb la col·laboració de Casanova Foto, es clausurava ahir amb l’acte d’entrega de premis a les fotos guanyadores de les dues categories que establien les Bases del concurs: categoria segons votació d’un jurat expert i categoria per votació popular, la qual feia referència a la fotografia que ha obtingut més “likes” durant els terminis establerts.

L’acte va permetre als guanyadors recollir els seus premis i gaudir d’una visita guiada per l’exposició La Barcelona marítima de postguerra. El fons Joaquín Tusquets de Cabirol de la mà de Silvia Dahl, Conservadora de les col·leccions fotogràfiques de l’MMB.

D’una banda, el guanyador del Premi del Jurat, Joan Nadal, va rebre – una càmera fotogràfica Sony Alpha 6400, gentilesa de Casanova Foto-  de la mà de Diego Yriarte, fotògraf professional especialitzat en nàutica.

El fotògraf Diego Yriarte entrega el Premi del Jurat a Joan Nadal.

Joan Nadal va tenir l’oportunitat de contextualitzar la seva fotografia, la qual va ser premiada pel jurat per destacar la seva composició i habilitat tècnica, l’originalitat i la fidelitat al tema del concurs. 

Premi del jurat del III Concurs de Fotografia de Mar. Autor Joan Nadal

“Aquesta foto està feta al port de Cambrils de nit, un cop passada l’hora blava, entre les deu i les onze de la nit. Aprofito la il·luminació dels fanals del port. Tinc la sort de trobar una mar molt plana i un lloc com el port on no hi ha onades, això em permet fer una fotografia de llarga exposició d’uns quatre o cinc segons. L’efecte doncs son les barques molt blanquinoses i un fons quasi negre”…

Joan Nadal, guanyador del Premi del Jurat del III Concurs de Fotografia de Mar

D’altra banda, Èric Antonell rebia el seu premi – una motxilla waterproof i un curs fotogràfic a la plataforma de formació online Mentoryng-  de la mà de Roberto Alcaraz, responsable de formació de Casanova Foto.

Roberto Alcaraz, responsable de formació de Casanova Foto, entrega el Premi del Públic a Eric Antonell.

Respecte a la fotografia d’Eric Antonell, La mirada de l’Ondina, els seu autor ens explicava:

La Mirada de l’Ondina. Autor: Eric Antonell.

“Sóc partidari de que la fotografia no només ha de capturar postals fascinants sinó emocions. En aquesta instantània es pot veure l’ocàs en un port de Gdansk, indret on va començar la 2a Guerra Mundial. D’aquesta forma vull mostrar amb la calidesa del moment un contrast entre l’esperança i l’horror viscut. Una dicotomia entre l’adversitat i l’optimisme a través de la fi i el ressorgir d’un nou dia. De fet, podríem traslladar-ho a l’actualitat on l’esperança i la vitalitat poden superar qualsevol incertesa i esvair l’esgarrifor d’una pandèmia”...

Eric Antonell, guanyador del Premi del Públic del III Concurs de Fotografia de Mar

Mostra de les fotografies del concurs a l’MMB

Està previst que en les setmanes vinents es puguin visitar les fotos premiades a més de les que es van presentar al concurs: 229 fotos de 120 participants. Aquestes es podran veure en el context de l’exposició, La Barcelona marítima de postguerra. El fons Joaquín Tusquets de Cabirol, que encara es pot visitar al Museu,

Les més de 200 fotografies presentades demostren que existeix molt talent al nostre país, raó per la qual felicitem també a totes i tots les/els participants i animem a que segueixin capturant més instantànies de mar. Gràcies a aquesta passió per la fotografia i el mar, els museus construïm la memòria històrica.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí