El dret a saber

  • Arxiu
  • 28.09.2021
Art a les Finances

El 28 de setembre és la data en que la UNESCO va adoptar com a Dia Internacional del Dret Universal d’Accés a la informació Pública.

Al Museu Marítim de Barcelona hem adequat un petit espai expositiu (vitrina) que anomenem “Gotes d’arxiu” en la que mostrem diferents documents custodiats a l’Arxiu.

Actualment la mostra conté factures de diferents èpoques i demostra que la informació que conté una factura és d’accés públic. Una factura ens dona més informació que la purament econòmica, ens trasllada a l’època en que s’ha elaborat.

Aquesta petita mostra, amb l’objectiu de fer-la arribar al major número de persones, està ubicada en un espai sense barreres arquitectòniques, amb alguns documents en Braille, i promovent-la entre grups de gent gran, persones amb situació de vulnerabilitat i persones amb discapacitat visual.

Tal i com es descriu en la Declaració Universal dels Arxius “l’accés lliure als arxius enriqueix el nostre coneixement de la societat, promou la democràcia, protegeix els drets de la ciutadania i millora la qualitat de vida”. El Museu Marítim de Barcelona es va adherir a aquesta declaració el dia 11 d’abril de 2016.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí