EL MAR EDUCA, EL MUSEU TAMBÉ

  • Educació
  • 01.12.2022

La mostra “El mar educa” presenta el Museu Marítim com a agent educador.

El passat 6 d’octubre, el Museu Marítim de Barcelona va inaugurar l’exposició “El Mar educa”, que mostra la manera en que el mar i la cultura marítima poden formar part de diferents processos d’aprenentatge, gràcies a la seva potencialitat i transversalitat pedagògica.

El museu com a agent educador

Des de fa dècades, el Museu Marítim és un referent per a la comunitat educativa que vol treballar aspectes vinculats amb el mar. La possibilitat de treballar amb propostes pedagògiques de formats molt diferents, és un dels aspectes més ben valorats per part de la comunitat educativa per establir aquest vincle amb el museu.

El museu s’entén així com un espai d’aprenentatge que complementa el currículum acadèmic formal a partir dels seus trets emocionals i vivencials, que estimulen la curiositat i la capacitat d’indagar per acabar generant un aprenentatge competencial.

L’exposició mostra exemples dels diferents formats i projectes que ha anat co-creant el museu en col·laboració amb els centres educatius que han volgut incorporar la cultura marítima com a eix del seu projecte educatiu.

Els recursos educatius de l’MMB

Així, els visitants de l’exposició poden trobar exemples de la trajectòria educativa del museu, destacant el tradicional recurs de la visita guiada, amb el programa pedagògic, que any rere any aplega uns 20.000 alumnes de tots els cicles educatius.

A més a més, però, l’exposició mostra altres formats de diferents projectes duts a terme en col·laboració amb els centres educatius, com les experiències d’Aprenentatge i Servei, d’altres que fomenten la Ciència ciutadana, o els projectes de proximitat, les Aliances educatives, l’organització de jornades i congressos, o projectes que aprofiten esdeveniments esportius vinculats amb la nàutica per generar propostes educatives significatives.

L’exposició romandrà oberta fins al proper mes de març de 2023, i és d’accés gratuït. Us hi esperem!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí