Nou butlletí digital per a la comunitat educativa

  • Educació
  • 18.11.2021

El Museu Marítim de Barcelona presenta un nou butlletí amb l’objectiu d’apropar el mar i la cultura marítima a les aules.

Des de fa molt de temps, el mar i la cultura marítima es presenten com un recurs imprescindible per organitzar activitats, sortides, projectes educatius… Sens dubte, posar el focus d’atenció en la relació i el vincle que l’ésser humà ha tingut i té actualment amb el mar permet abordar els diferents àmbits del currículum escolar, afavorint el treball per projectes i ajuda als centres a treballar des d’una perspectiva globalitzada.

De fet, cada vegada més, els centres educatius defugen de l’atomització de les matèries i van cap a una transmissió del coneixement més contextualitzat a través de centres d’interès que interrelacionen diverses disciplines.

En aquest sentit, l’MMB es presenta com un recurs innovador que ofereix als equips docents la possibilitat de desenvolupar conjuntament projectes, activitats o materials educatius que tinguin el mar, la cultura i el patrimoni marítims  com a elements vertebradors del projecte de centre.

La comunitat educativa de l’MMB

El museu, com agent social i educador, juga un paper clau a l’hora de treballar braç a braç amb la comunitat educativa. Per això ens oferim per col·laborar en la vostra tasca de donar respostes innovadores davant una societat canviant i en evolució constant, motivant l’aprenentatge i formant ciutadans i ciutadanes amb esperit crític i capacitat per resoldre reptes cooperativament.

Per tal de motivar aquest vincle amb la comunitat educativa, neix un nou butlletí adreçat docents que té com a objectiu donar a conèixer millor els continguts que treballa el Museu a l’hora de programar les vostres visites, i d’altra, motivar la creació de nous projectes, compartir les vostres experiències, presentar nous recursos, desenvolupar aliances

En aquest primer butlletí us presentem el tema de la relació entre la navegació i l’astronomia, que es pot abordar des de diferents nivells educatius i des de diferents matèries, tal com posa de manifest el programa educatiu 22 dies en 22 peus, aventura en solitari a l’Atlàntic.

D’altra banda, volem ajudar a visualitzar la tasca que es duu a terme a les aules i que, sovint, poden inspirar projectes d’intercanvi, exposicions, debats… Us hi sumeu? Segueix-nos a #MMBeducació

Si encara no reps el butlletí, inscriu-te aquí

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí