Pòsters guanyadors de la Mostra Oceà Viu, Planeta Viu

  • Educació
  • 16.10.2020

La Mostra de pòsters Oceà Viu, Planeta Viu que es duu a terme dins el programa educatiu Seguiment d’una volta al món a vela. Vendée Globe 2020  organitzat per Fundació Navegació Oceànica Barcelona i el Museu Marítim de Barcelona, ja té guanyadors.

La Mostra, en la que han participat 15 centres educatius i 826 alumnes, té com a objectiu conscienciar sobre la problemàtica dels plàstics en l’oceà. Per aquest motiu, nois i noies d’educació primària i secundària de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol han dissenyat pòsters amb missatges que ajudin a conscienciar sobre com afecta la presència de plàstics al medi marí i a la navegació dels participants en regates com ara la Vendée Globe.

Les escoles fan arribar el seu missatge al món

En total s’han rebut 84 pòsters que representen els diferents grups escolars inscrits a la Mostra, entre els quals s’han escollit els que acompanyaran a dos dels skippers que estaran en línia de sortida de la novena edició de la Vendée Globe el pròxim 8 de novembre a Les Sables d’Olonne, França.

Els pòsters de l’Escola Rel, l’Escola Serraparera,  l’Escola Heura (Cicle Mitjà), l’Institut Poeta Maragall i l’Institut Vázquez Montalbán acompanyaran a Dídac Costa a bord del One Planet, One Ocean, esperant completar la que serà la seva segona volta al món en solitari i sense escales.

D’altra banda, els dibuixos de l’Escola Serraparera i l’Escola Sagrat Cor Diputació acompanyaran al navegat suís d’origen català Alan Roura a bord del La Fabrique. Roura és dels skippers més joves que participen en la regata considerada l’Everest de la navegació.

Finalment, l’equip Merci del regatista Sébastien Destremau portarà a bord els pósters de l’Escola Heura (cicle superior) i un altre de l’INS Vázquez Montalbán.

El jurat, format per responsables de les dues entitats organitzadores del programa educatiu, a més del dissenyador Albert Casas, el regatista oceànic Aleix Gelabert i la directora de comunicació de l’equip One Planet One Ocean, Laura Secorun, ha volgut manifestar el seu agraïment a tots els participants d’aquesta Mostra i instar als participants  a continuar treballant en el coneixement de la vela oceànica i la cultura marítima.

En aquest enllaç podreu veure tots els pòsters presentats, així com els finalistes i els guanyadors. Felicitats a tots i totes!!!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí