NOU RECURS EDUCATIU PER DESCOBRIR LA NAU VICTÒRIA

  • Educació
  • 09.05.2022

El model de la Nau Victòria, protagonista d’un nou recurs educatiu en línia amb motiu del cinquè centenari de la primera volta al món.

A l’àmbit dedicat als grans descobriments geogràfics del Museu Marítim de Barcelona, hi trobareu un model de la Nau Victòria. La maqueta destaca per tenir un dels seus costats oberts, perquè el públic pugui observar també quines són les parts constructives més importants d’un vaixell d’aquestes característiques.

Per tal de conèixer amb més detall, tant el vaixell, com l’aventura que va protagonitzar, fa tot just ara, 500 anys, us proposem accedir a aquest nou recurs educatiu.

La Nau Victòria, el vaixell que va fer la primera volta al món

El 6 de setembre d’enguany farà 500 anys que un grapat d’afamats mariners, a bord d’una desmanegada embarcació, arribaven al port de Sanlúcar de Barrameda, a Cadis, culminant així un viatge de més de 3 anys que els va dur a fer la primera volta al món.

Aquest vaixell formava part de l’anomenada “Flota de l’Especieria”, un estol de cinc vaixells que pretenia connectar amb el preuat mercat de les espècies, obrint una via de comunicació alternativa a la que feien servir els portuguesos vorejant l’Àfrica.

De tots els vaixells, però, només la Santa Maria de la Victòria, una nau molt semblant a la que va fer servir Cristòfol Colom per arribar a Amèrica uns vint anys abans, va aconseguir acabar tot el viatge, convertint-se en un vaixell icònic.

Activitats al Museu

El Programa d’Activitats Pedagògiques del Museu ofereix activitats, tant per a educació primària com secundària, que us poden ajudar a complementar aquest tema, si el treballeu a l’aula.

  • La construcció de la imatge del món: activitat col·laborativa que utilitza rèpliques dels mateixos instruments de navegació que feien servir els navegants a l’època de Magallanes i Elcano.
  • El mar, camí dels descobridors: activitat que es fa al planetari del Museu i que mostra els camins triats pels grans exploradors dels segles XV-XVIII que van permetre crear la imatge que actualment tenim del nostre planeta.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí