Joves navegants del Museu Marítim

  • Educació
  • 24.04.2018

El projecte Joves Navegants de l’MMB comença una nova etapa amb la incorporació dels joves a les sortides que duu a terme el pailebot Santa Eulàlia els dissabtes al matí.

El grup de joves del Casal dels Infants que el passat mes de gener va “embarcar-se” en el projecte “Joves Navegants del Museu Marítim”, enceten ara una nova fase per tal de complementar la formació que estan duen a terme a bord del quetx Far Barceloneta.

A més de participar en sessions on s’adquireixen destreses marineres, els joves tenen l’oportunitat de sortir a navegar amb les diferents embarcacions tradicionals que disposa el Museu. Ara toca viure l’experiència de navegar a bord del pailebot Santa Eulàlia, un veler mercant construït l’any 1918 que enguany celebra el seu centenari.

Els valors de la navegació tradicional

El projecte Joves Navegants es basa en l’aprenentatge mitjançant la navegació a vela, esport el qual potencia valors com el treball en equip, la disciplina, l’esforç i la responsabilitat.

La vida a bord dels vaixells, en què tripulacions i joves treballen, mengen, aprenen i comparteixen vivències, esdevé una eina educativa de primer ordre i converteix als actors que hi participen en una veritable comunitat. En aquesta experiència, els joves aprenen la importància de la vida en grup i el respecte, a treballar en equip i a assumir responsabilitats, tot gaudint del moment i de la natura. Un tipus d’experiència formativa que porta anys funcionant en altres països amb resultats molt positius.

Una porta professional

Els joves tenen també la possibilitat de descobrir el món de la navegació i la nàutica, tant de caire esportiu com professional. De fet, Barcelona ofereix oportunitats de formació i laborals vinculades a un món, sovint desconegut pels joves del barri del Raval. En aquest sentit, el projecte els permet descobrir noves vocacions i orientacions laborals que fins el moment no s’havien plantejat.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí