Els grumets de l’MMB acomiaden un nou curs

  • Educació
  • 14.06.2018

La sala d’actes del Museu Marítim de Barcelona va acollir ahir la cloenda del curs 2017-2018 del programa Grumet Èxit: aprendre a través de la navegació tradicional. Un programa es duu a terme des del Museu Marítim de Barcelona en col·laboració amb el Consorci d’Educació.

La celebració d’aquest acte ha reunit a més de 120 alumnes dels 13 instituts de la ciutat que hi han participat, el seu professorat i membres de la tripulació del Far Barceloneta que els han acompanyat aquests mesos.

L’acte d’aquest matí ha volgut compartir el que ha representat aquesta experiència per a totes les persones que hi han participat, especialment per a l’alumnat. De la mà dels propis alumnes com a mestres de cerimònia, l’acte ha presentat un vídeo del que suposa l’experiència, i l’entrega d’un obsequi com a reconeixement de la tasca desenvolupada per part dels grumets. A continuació, diversos alumnes han volgut agrair a la tripulació la possibilitat de viure aquesta experiència i tot el que hi han après. Finalment, la tripulació ha lliurat a tots els estudiants els seu diplomes de participació.

També hi han estat presents els representants de les dos institucions implicades en el projecte: Artur Vidal, tècnic de l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació; i Roger Marcet, director general del Museu Marítim que han volgut agrair la feina feta durant tot el curs escolar.

El programa, que enguany ha arribat a la dotzena edició, té com a objectiu acostar la navegació a vela tradicional a alumnes d’ESO de la ciutat. Divulga el coneixement del mar, apropant continguts vinculats al currículum escolar però de forma diferent: tenint el vaixell com a aula, la tripulació com a instructors, i els alumnes  com a grumets, alguns dels quals ja han afirmat la seva voluntat de dedicar-se professionalment al món de la navegació o la nàutica.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí