El medi marí al Planetari de l’MMB

  • Educació
  • 23.10.2023

El Planetari del Museu acull propostes pedagògiques que permeten acostar el medi marí als infants.

La protecció dels mars i oceans i la vida submarina és un dels ODS definits per l’UNESCO i del qual el Museu Marítim se’n fa ressò.

De fet, l’ODS 14 aborda els greus problemes que afecten els mars i els oceans. Es tracta de protegir i gestionar de manera sostenible els ecosistemes marins i costaners, amb la perspectiva de conservar almenys el 10 % de totes aquestes àrees, preservant la pesca i impulsant sistemes pesquers que fomentin la capacitat de regeneració dels ecosistemes.

En aquest context, al planetari de l’MMB, els centres educatius poden trobar una programació que permet als infants treballar diferents temes relacionats amb el coneixement del medi marí i la seva protecció.

Descobrint els ecosistemes marins

Us heu submergit mai per descobrir el fons marí? Viatge al fons del mar en batiscaf proposa una experiència immersiva protagonitzant una activitat evocadora en un trajecte virtual fins al fons del mar.

En aquest viatge que segueix el fil argumental d’un conte, l’alumnat coneix les espècies que viuen al mar i els perills que comporten la navegació submarina.

L’activitat té també un component interactiu, quan l’alumnat ha de participar per assolir uns reptes que es plantegen en el decurs de la proposta.

L’activitat Immersió a la Mediterrània s’adreça als grups de cicle inicial d’educació primària, i també té lloc al planetari del museu.

En aquest cas, l’activitat aborda la importància de l’equilibri en els ecosistemes marins i quins són els perills que els amenacen, entre els quals destaca l’impacte de l’activitat humana.

Inscriu el teu grup!

Us esperem al Planetari!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí