Audouard en colors

  • Foto de mar
  • 19.06.2018

El meu nom és Vicenç Moya, estudio fotografia a l’Escola d’Arts Serra i Abella, a L’Hospitalet de Llobregat i durant tres mesos vaig realitzar les pràctiques al Museu Marítim de Barcelona. Una de les activitats que vaig realitzar consistia en la reproducció i digitalització de l’ àlbum de Pablo Audouard de les obres del port de Barcelona, l’any 1896. Aquesta tasca precedeix de la que a continuació parlaré: la coloració fotogràfica. Doncs després de reproduir i digitalitzar l’àlbum, a manera experimental, va sorgir la idea de reinterpretar algunes de les fotografies mitjançant l’aplicació de color.

 

El meu contacte amb aquesta modalitat fotogràfica abans d’això era mínim, puix que vaig aprendre a fer servir les eines per acolorir amb photoshop en l’època que estudiava disseny gràfic, aquestes nocions em van servir com a base per “defensar-me” a l’hora de provar amb la coloració fotogràfica d’una manera més complexa, i amb molta paciència, vaig animar-me a aprofundir una mica més en aquest tema.

Cal dir que a l’hora de donar color a les imatges (sobretot de l’hora d’acolorir vestimentes, edificis, etc), vaig basar-me en gran part en criteris estètics subjectius, ja que la tasca de coloració fotogràfica, i els professionals que s’hi dediquen, han de fer un laboriós exercici de documentació a causa de la rigorositat històrica que no està al meu abast, mencionar, per exemple, a Dana Keller (www.danakeller.com/; Facebook: History in color).

El que trobo especialment fascinant d’aquesta branca, és com mitjançant l’aplicació de color, una imatge pot guanyar un altre significat, pot ser enriquida per detalls que abans no s’apreciaven, pot descontextualitzar la imatge o tot el contrari.

Així doncs, després d’aquest preàmbul, m’agradaria mostrar-vos la meva presa de contacte amb aquest món amb quatre imatges que vaig decidir acolorir de l’àlbum.

 

El resultat final d’aquesta imatge, em fa sentir especialment orgullós, en ella hi destacaria els colors i les textures del mar i de la vegetació de la muntanya de Montjuïc. 1896. Pau Audouard. Foto original: 32359F MMB

 

Aquesta foto va requerir una petita tasca de recerca; vaig buscar grues hidràuliques i vaig trobar que solen ser vermelles. 1896. Pau Audouard. Foto original: 32375F MMB

 

A tall de repte personal, vaig decidir agafar com última imatge una més complexa, ja que pel que fa a la quantitat de detalls. Pau Audouard. 1896. Foto original: 32371F MMB

 

Post escrit per Vicenç Moya. Fotògraf. Alumne en pràctiques a l’arxiu fotogràfic. Museu Marítim de Barcelona

 

Links relacionats: Col·lecció Pau Audouard al Portal Fotografia a Catalunya

TAMBÉ ET POT AGRADAR...

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí