El projecte Boat Project arriba al Museu Marítim de Barcelona
- Educació
- 20.03.2023

Boat Project, és una proposta educativa que planteja la Mediterrània com a espai de convivència, respecte i diàleg.
El passat 16 de març el Museu Marítim de Barcelona va acollir la cloenda del Boat Project, una proposta educativa que planteja l’àmbit mediterrani com un espai d’aprenentatge que incorpora valors com la convivència, el diàleg i el respecte envers els altres, i que durant dues setmanes s’ha desenvolupat amb alumnat de tres centres educatius catalans al Museu i altres llocs de la ciutat.
El projecte
A bord de l’Elmo’s Fire, un vaixell de vela de 23 metres d’eslora, nou nois i noies (l’Alícia, de Barcelona, la Camille, la Zoe, la Charlie, el Marin i el Mikhael, de França, l’Oumaima, del Marroc, i l’Ali i el Farid, de Tunísia) han transportat els missatges que l’alumnat de diferents ciutats (Marsella, Tànger, Barcelona, Tunis, Bastia i Marsella) han preparat per als de la següent escala del vaixell sobre temàtiques que els són d’interès (medi ambient, la dona al mar, les migracions…).
A cadascun dels ports on el vaixell fa escala, es desenvolupen durant dos dies diferents tallers amb l’alumnat dels centres educatius participants, en col·laboració amb les entitats locals associades. L’alumnat rep els missatges de l’alumnat del port anterior i elabora els de la següent escala del recorregut, mentre treballen els elements comuns que comparteixen tots els països de la conca mediterrània.
L’estada a Barcelona
L’Elmo’s Fire va arribar a Barcelona el 3 de març de 2023, procedent de Tànger, després de superar una avaria al motor que el va tenir aturat 10 dies a Melilla, i un fort temporal que el va fer refugiar-se a Cartagena dos dies més.
Els tallers van començar el 6 de març, i durant les dues setmanes següents, l’alumnat de les escoles Sant Jaume FEP, Hatikva i Sant Pere Nonat han pogut conèixer les peripècies dels Compagnons de la Mediterranée, les temàtiques treballades a Tànger i Marsella, com ha estat la vida a bord i han treballat sobre la importància del relat, del paper de la dona al mar i han ajudat a fer una mirada diferent, amb perspectiva de gènere, de les exposicions del Museu.

Rumb a Tunis
El següent punt d’aturada del vaixell és Tunis, on a bord de l’Elmo’s Fire viatjaran els missatges elaborats per l’alumnat de Barcelona, i on la seva tripulació continuarà fent els tallers amb l’alumnat d’aquella i les següents ciutats, amb l’objectiu de convertir la Mediterrània en un espai de convivència i diàleg.
Podeu seguir el recorregut del vaixell i del projecte educatiu al compte d’Instagram @TheBoatProject_

TAMBÉ ET POT AGRADAR...
-
Educació 02.06.2023
FES ENTRAR EL MAR A L’AULA
-
Educació 22.05.2023
MONSTRES MARINS AL MUSEU!
-
Educació 11.05.2023
INTERNET I LA PERVERSIÓ DE LA METÀFORA OCEÀNICA
-
Educació 05.05.2023
Recursos i activitats per a persones amb autisme
-
Educació 24.03.2023
S.O.S MAR. HORA D’ACTUAR!
-
Educació 13.03.2023
Jo també hi vaig ser!
-
Educació 20.02.2023
3a. Trobada de Lobas de mar a l’MMB
-
Educació 16.02.2023
Iosune Uriz a Petites històries, grans dones
-
Educació 20.12.2022
La cavalcada més màgica arriba a bord del Santa Eulàlia
-
Educació 12.12.2022
PRESTIGE: CRÒNICA D’UNA CATÀSTROFE
-
Educació 01.12.2022
EL MAR EDUCA, EL MUSEU TAMBÉ
-
Educació 24.11.2022
ELS ODS ALS PROGRAMES EDUCATIUS DEL MUSEU
-
segueix-nos
-
web mmb