VIII Jornada de recerca local, patrimoni i història marítima

  • Recerca
  • 08.11.2022

El proper dissabte 26 de novembre l’Institut Ramon Muntaner i el Museu marítim de Barcelona organitzen la VIII jornada de recerca local, patrimoni i història marítima a la seu del MMB. Aquest any, a més, tornarem a l’activitat presencial i recuperarem el contacte directe del que no vam poder gaudir l’edició anterior, que va haver de celebrar-se telemàticament per la situació sanitària que passàvem.

Des del 2009, any de la primera celebració d’aquesta jornada, es busca crear un espai on investigadors de temàtica marítima puguin debatre sobre temes relacionats amb aquesta línia de recerca. La finalitat d’aquesta jornada és així donar suport i difondre treballs de recerca sobre historia i cultura marítima.

El programa d’aquesta edició s’organitza en presentacions relacionades amb el projecte l’Encesa de torres, projecte que busca conscienciar sobre la crítica situació que s’està vivint al Mediterrani i reivindicar el patrimoni històric i cultural de les torres, talaies, talaiots i fortificacions. S’acolliran també diverses exposicions de recerques que segueixen la temàtica marítima i es presentaran també els resultats de les recerques premiades en els últims anys per les institucions organitzadores. Finalment, hi haurà la  Presentació del llibre Las Reales Atarazanas de Barcelona en la Edad Moderna. La gran fábrica de Galeras de la Monarquía Hiapánica (Siglos XVI – XVIII).

Us convidem a assistir a aquesta VIII jornada de recerca local, patrimoni i història marítima i a compartir aquesta informació amb les persones del vostre entorn que penseu els pugui  interessar. La inscripció, lliure i gratuïta, podrà fer-se a través del següent link fins el 24 de setembre; Inscripcions a la web del Museu

Us hi esperem!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí