Visita de l’alumnat del Màster Conservació i Restauració de Patrimoni Fotogràfic

  • Foto de mar
  • 20.04.2020

Fa pocs dies l’ESCRBCC ha compartit el vídeo de la 1a edició del Màster Oficial en Conservació i Restauració de Patrimoni Fotogràfic. El podeu visionar a través d’aquest enllaç: https://youtu.be/H-u657t_tDQ

 

El passat mes de novembre de 2019, l’alumnat de l’assignatura de Conservació preventiva de materials fotogràfics, acompanyat pel seu professor Rafel Torrella, va visitar els espais de gestió i conservació de fotografia de l’MMB. Aquesta assignatura forma part del Màster Oficial en Conservació i Restauració de Patrimoni Fotogràfic realitzat a l’ESCRBCC. Durant la visita, Silvia Dahl, conservadora de les col·leccions fotogràfiques de l’MMB, va explicar el que representa la gestió de la fotografia dins un museu especialitzat: en quines condicions s’ingressen els materials fotogràfics doncs tenen unes singularitats diferents a la resta de col·leccions i fons de la institució, els reptes de la seva conservació, els treballs de documentació, així com les estratègies d’estudi i difusió. L’alumnat va visitar els dos dipòsits de fotografia, va veure les condicions ambientals en què es conserven aquests artefactes i quins són els seus sistemes de protecció íntima. També varen veure alguns dels exemplars més preuats de la col·lecció fotogràfica.

 

Era la segona ocasió en que aquest grup d’alumnes ens visitava doncs el passat 15 d’octubre hi varen assistir a la V Trobada de fotografia a museus, arxius i biblioteques, organitzat per l’MMB. En aquesta trobada bianual varen presentar ponència alguns dels que són docents del Màster i que formen part del Grup de treball de fotografia a museus i arxius, inicialment creat i coordinat per l’MMB.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí