Peix al plat en família

  • Educació
  • 20.04.2020

Des del Museu Marítim us animem a gaudir de les espècies de peix que ens ofereix el mar en la temporada de primavera. Ara més que mai, seguim consumint peix de proximitat.  La  flota pesquera segueix treballant per garantir-nos aquest aliment tant necessari. Som un país de mar: aprofitem-lo!

És per això que us suggerim una activitat de gastronomia: us agrada cuinar? Us agrada el peix? Us proposem fer una recepta de cuina en família on el protagonista sigui un peix de temporada com ara el bonítol, l’orada, el calamar, el moll, els musclo… i que la compartiu amb tots nosaltres a través de les xarxes socials.

L’arribada de la primavera fa que hi hagi una gran varietat d’espècies d’interès pesquer. Els peixos, com tots els animals, tenen el seu propi cicle biològic i hi ha un moment de l’any en el que el seu consum és òptim per l’abundància i la qualitat de la seva carn. Per aquest motiu, podem dir que hi ha ”peixos de temporada”.

A més a més, cuinar pot ser un bon moment per aprendre i compartir els coneixements i les destreses de tota la família. Així doncs, us hi apunteu?

Abans de posar-vos a cuinar però, us fem alguns suggeriments:

On el comprem?

1.En aquest enllaç podreu saber en quin productor local podeu adquirir peix de temporada

2. També us podeu informar a través del Gremi de Peixaters

Quin peix escollim?

3. Investigueu quins són els peixos de temporada. Podeu informar-vos-en aquí.

Com el cuinem?

4. Una cop escollit el peix que voleu cuinar, investigueu possibles receptes de cuina o trieu aquella que normalment feu a casa i voleu compartir. Si us resulta difícil decidir-vos, aquí teniu algunes propostes segons l’espècie a cuinar.

5. Assegureu-vos que teniu tots els ingredients necessaris i també el tipus de paella o cassola a utilitzar.

6. Una vegada tingueu tot el que necessiteu a punt, és l’hora de posar-vos el davantal i posar-vos mans a l’obra…

I finalment el compartim!

7. Quan el plat estigui llest, feu una foto del resultat i compartiu-la juntament amb la recepta a les xarxes socials amb el hashtag #cuinempeix

 

Bon profit!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí