Tens fotografies sobre…?

  • Foto de mar
  • 25.06.2015
Ningú dubta sobre el potencial de les xarxes socials. Són una via directa i ràpida d’establir una interrelació amb els usuaris. Comuniquem però també dialoguem. I són molt útils quan les institucions culturals demanem col·laboració en alguns projectes. Ens enriquim i anem evolucionant sobre noves formes d’intercanvi, i de protecció i salvaguarda del patrimoni.
Dic Flotant i Deponent. APB

Treballar en projectes nous, sobre els que evidenciem mancances “documentals” o perill de desaparició patrimonial, és el que ens ha impulsat en algun moment a demanar la col·laboració externa al Museu. Les fases inicials d’alguns projectes, com per exemple l’elaboració d’una exposició o la redacció d’un llibre, acostumen a ser detectivesques doncs pot arribar a condicionar, en més gran o més petita mesura, el resultat final del projecte. Aquí tenim dos exemples:
1- Setmanes enrere, varem fer una crida al grup de Facebook, Fotografia de Mar, demanant imatges en les que apareguessin nens i/o nenes jugant amb vaixells de joguina. El motiu és que el Museu està treballant en una futura exposició sobre vaixells de joguina, comissariada per la Cap d”Activitats i Educació, Mireia Mayolas. El cert és que la resposta ha estat molt satisfactòria, hem rebut informació i referències sobre fotografies de diversos centres i col·leccionistes que enriquirà sens dubte la fase de documentació de l’exposició. També, gràcies a generoses donacions, com la dels voluntaris de l’arxiu fotogràfic de l’MMB estem incorporant fotografies sobre aquesta temàtica. El Sr. Jordi Montoro ha fet donació d’un conjunt de fotografies i postals, algunes de les quals, compartim en aquest post. 

Seguim buscant fotos, sobre tot, de nenes amb vaixells de joguina. Ens podeu ajudar?

Fotos: Autor desconegut.
MMB (Col. J. Montoro)
2- Dies enrere, el nostre amic Xavier Moreno Rico publicava en el seu blog NAUCHER un post sobre el Dic Flotant i Deponent del port de Barcelona. Compartia unes interessants fotografies inèdites localitzades en les xarxes socials en les que es veu el Dic Flotant en la platja de la Barceloneta. Aquestfet ens va fer reflexionar sobre el material fotogràfic que està dispers i sobre el qual encara estem a temps de recuperar. Per això, en previsió als treballs que estan fent alguns investigadors, estem buscant fotografies. Tens fotografies en les que aparegui el Dic Flotant i Deponent? 

Dic Flotant i Deponent. Barcelona. APB


Dic Flotant i Deponent. Últims dies de funcionament i desvallestament.
1991. Foto: X. Moreno Rico. 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí