Film de l’exposició Càmeres submarines

  • Foto de mar
  • 04.01.2016
Aquest nou any 2016, fa exactament 100 anys que l’anglès John Ernest Williamson va realitzar les imatges submarines de la primera pel·lícula submarina comercial, : Vint mil llegües de viatge submarí (1916). Una efemèride a destacar per aquest nou any que ara comencem, i del que més endavant compartirem un projecte en el que hi estem treballant.

Revista La Nature. Filmació submarina dins de la Fotosfera de Williamson (Col. A. Clarós). Foto: Laura Covarsí

Algunes de les sorprenents imatges subaquàtiques del film es varen mostrar en l’exposició Càmeres submarines. El repte de fotografiar sota l’aigua. Amb aquesta exposició, donat que el 2014 es va commemorar el 175 aniversari de la invenció de la fotografia, el nostre Museu va organitzar aquesta inèdita exposició sobre una història de l’evolució de la fotografia submarina, que contenia inèdits materials originals provinents de col·leccionistes particulars i museus especialitzats. Es va visitar fins el mes d’abril de 2015.

Williamson, JE. Vingt ans sous les mers. Ed. Payot, Paris (Col. F. Malagelada). Foto: Laura Covarsí

La mostra va tenir molt bona acollida, no només  pels apassionats de la immersió i els amants de la fotografia sub, sinó també pel gran públic en general. Malauradament, les exposicions temporals són un format caduc que tenen un inici i un final. Per això, donat que ja no la podem visitar us convidem a fer un recorregut virtual per la sala d’exposicions temporals entrant en aquest enllaç, on hi ha un vídeo de l’exposició, cortesia de Miguel Angel del Campo Moya. 

Fotos: Laura Covarsí
Post escrit per Silvia Dahl. Comissària de l’exposició 
Arxiu fotogràfic. Museu Marítim de Barcelona
Posts relacionats:
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí