Visita guiada a l’exposició de Càmeres Submarines per a persones amb discapacitat visual

  • Foto de mar
  • 04.12.2014
Enrique Dauner, expert en fotografia aèria i subaquàtica i  un dels grans col·leccionistes de material d’immersió que, també disposa d’una col·lecció de càmeres de fotografiar, va conduir la visita adaptada per a persones amb discapacitat visual que l’MMB organitzà el dissabte 15 de novembre de 2014. L’exposició mostra a través  de 200 objectes (càmeres, caixes estanques i documents) i imatges espectaculars de fotografia submarina, l’evolució de la imatge submarina i l’adaptació de l’home al medi marí des del segle XIX fins l’actualitat. Destaca entre tots els objectes originals, les càmeres que es van utilitzar per filmar pel·lícules com Titànic, Grand Bleu i Amb llicència per a matar. L’exposició inclou informació en braille i la reproducció en relleu de 3 de les imatges més representatives de la mostra, acompanyades de la seva descripció en braille.

Foto: Teresa Soldevila
Enrique Dauner va explicar amb tota mena de detalls i seguint la tècnica d’audiodescripció, el gran repte que ha estat i és la fotografia submarina, des de que el 1893 Louis Boutan capta la primera imatge submarina fins a l’actualitat, amb l’ús massiu de càmeres submarines gràcies a l’era digital.
Les persones amb discapacitat visual que participaren en la visita, pogueren tocar i manipular unes càmeres originals de la sèrie Nikonos pertanyents a la seva col·lecció. D’altra banda, es pogué tocar la reproducció de la campana de Koslero, un dels primers sistemes que es feu servir per a la immersió en el fons marí que creava una bossa d’aire que permetia a una persona estar una estona sota l’aigua i mirar el fons a través d’uns petits ulls de bou, així com la reproducció d’ un equip primitiu d’immersió, concretament Le Chevalier de Beauve datat del 1715.


Rèplica de Le Chevalier de Beauve (prèstec del Musée International Frederic Dumas).
Foto: Teresa Soldevila

Enrique Dauner durant la sessió. Foto: Teresa Soldevila

La visita generà molta expectació i s’allargà durant tres hores, a causa de les múltiples preguntes que sorgiren i també perquè les persones participants compartiren moltes experiències viscudes sobre el tema del submarinisme i la fotografia.

Podeu veure la versió en castellà aquí.

                        Post escrit per Teresa Soldevila. Responsabilitat Social. MMB

Post relacionat:
Vine a conèixer l’arxiu fotogràfic per a persones amb discapacitat visual   • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí