Publicacio Històries de mar. Les col·leccions fotogràfiques del Museu Marítim de Barcelona.

  • Foto de mar
  • 14.06.2012
El Museu Marítim de Barcelona ha editat Històries de mar. Les col·leccions fotogràfiques del Museu Marítim de Barcelona.
Aquest llibre ens mostra, al llarg de més de 200 pàgines, una part dels importants fons patrimonials del Museu, les col·leccions fotogràfiques, i es podrà conèixer, de primera mà, com ha estat la gestió, de gairebé un segle,  d’un arxiu fotogràfic dins el funcionament d’un museu especialitzat. Viurem l’evolució i la professionalització d’un arxiu, on la fotografia va anar adquirint amb els anys la consideració d’objecte patrimonial, i que ha incorporat les noves tecnologies en la gestió i difusió de la fotografia i que seguint les més estrictes normes de tractament documental, s’enfronta als nous reptes l’era digital.
L’autora, Sílvia Dahl explica: “No és un catàleg, sinó una selecció de fotografies escollides sota criteris temàtics per Il·lustrar, de manera representativa, una petita part d’un fons que consta de més de 140.000 fotografies. També s’ha fet un important esforç per incorporar una part de les últimes adquisicions de l’Arxiu fotogràfic i així dotar de material inèdit aquesta publicació i revestir-la d’actualitat”.
Si llegiu aquesta publicació fareu un recorregut visual que aplega habilitat artística amb coneixement i passió pels assumptes de mar: els vaixells i els retrats navals, els ports i les platges, la construcció naval, els esports de mar, entre d’altres, tenen el seu espai destacat. Però, a més, aprendreu, amb exemples pràctics, a llegir una fotografia, a trobar  aquella informació que ens permetrà conèixer un passat que ja no existeix o que ha canviat profundament -edificis, vaixells, indumentàries- a causa del pas del temps. 
Fragata Ricart de Soler. MMB.
Publicada a Històries de mar
Aquesta publicació vol contribuir a continuar la tasca de difusió que està portant a terme des de l’Arxiu fotogràfic del Museu. Es vol arribar no només als investigadors sinó també a tots els amants dels vaixells, del mar i en sentit ampli, a tota la societat. I també vol ser un homenatge, servir d’agraïment a aquelles persones i entitats que han contribuït, al llarg del temps, a fer possible la col·lecció de l’arxiu fotogràfic.
Post escrit per Dolors Bernal- Centre de Documentació del MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí