Taller de fotografia de mar Quan cau la nit

  • Foto de mar
  • 14.06.2012
Foto: Silvia Dahl. Taller Quan cau la nit.

El Museu Marítim de Barcelona organitza, anualment, un taller de fotografia especialitzat en la fotografia de mar: Quan cau la nit, dins el programa de cursos Instantànies de mar.

Aquest taller té l’objectiu que els alumnes puguin aprendre i millorar la tècnica i la composició de la fotografia a bord d’una embarcació quan comença a fer-se fosc, moment en què les oscil·lacions de colors i ombres i els canvis lumínics sobre l’aigua i el cel obren un gran ventall de composicions i nous reptes per els participants.
Les sessions seran impartides, novament, per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica, i professor de fotografia del programa Instantànies de mar.  Les nocions teòriques, tal i com es fa en els altres cursos i tallers de fotografia de mar, es desenvoluparan en el Museu i les classes pràctiques al pailebot Santa Eulàlia.
El programa del taller consta de les sessions següents:
1.       Classe teòrica: Introducció a la fotografia durant la nit a bord d’una vaixell.
2.       Classe pràctica: Comportament a bord. Interpretació dels canvis  de llum.
3.       Classe teòrica: Anàlisis i conclusions. Anàlisis de les imatges obtingudes durant la sortida a mar. Selecció de les millors imatges. Conclusions.
Els alumnes que estiguin interessats en fer aquest taller tindran dos requeriments bàsics: Com portar la seva càmera fotogràfica (compacta o reflex) i tenir coneixements bàsics de fotografia. Els cursos d’introducció a la fotografia de mar és una formació idònia en aquest sentit.
Tal i com succeeix amb altres cursos i taller de fotografia, les places són limitades i els grups reduïts, amb la intenció de que els alumnes puguin interaccionar amb la resta d’alumnes i el professor i obtenir el màxim profit en les sessions pràctiques.
Si voleu veure algunes de les fotografies fetes pels participants del primer Taller Quan cau la nit, podeu anar a l’àlbum monogràfic creat al Flickr

Si esteu interessats en rebre informació sobre les activitats i cursos desenvolupats per l’Arxiu Fotogràfic del Museu, podeu adreçar-vos, per correu electrònic, a la Sílvia Dahl

Post escrit per Dolors Bernal- Centre de Documentació Marítima del MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí