Adquisicions del mes d’abril de 2013

  • Foto de mar
  • 02.05.2013
Entre les adquisicions del mes d’abril de 2013, destaquem les següents adquisicions a l’Arxiu Fotogràfic:
El senyor Alberto Fernández Catalán ha donat 11 fotografies digitals ambientades en el port de Barcelona, concretament del Dic Sec, que contenen detalls d’elements com la maquinària, així com alguns treballs de reparació realitzats per operaris en el moment de fer la soldadura del buc d’un vaixell mercant (any 2013). La creativitat de l’autor li dona un valor afegit al propi aspecte documental.

Fotos: Alberto Fernández Catalán
El senyor Carlos Peña Alvear, oficial jubilat de la naviliera Cia Trasatlàntica Española i pertanyent a una nissaga de capitans d’aquesta naviliera, ha fet donació de dues fotografies B/N sobre cartró, que representen la coberta del vaixell Alfonso XIII, i el menjador amb la taula del capità del vapor Alfonso XII. L’estat de conservació és molt bo.
Vapor Alfonso XII
El senyor Lluis Omedes Calonia ha donat 43 reproduccions digitals, realitzades a partir de les còpies en paper que conserva, principalment, sobre la seva participació en competicions de rem durant els anys 1950, entre elles quan pertanyia a l’equip espanyol de rem als Jocs Olímpics de 1952. Aquell recull fotogràfic és interessant donat que supleix una de les mancances del Museu pel que fa als esports nàutics.
Col·lecció Lluis Omedes
Es compren dos lots de fotografies en una casa de subhastes: 16 fotografies de Cuba (1890-1910), i una fotografia de l’Editoriale Aeronautica sobre el bombardeig en una zona portuària de la costa catalana, durant la Guerra Civil Espanyola.  
La Habana 1909
El nostre agraïment a totes les persones i entitats que estan ajudant a enriquir el patrimoni fotogràfic del Museu Marítim, provinent de fotografies generades per la pròpia institució, o bé de mans de particulars, fotògrafs o empreses.
Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic-
Centre de Documentació de l’MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí